Alliansen arbetar på dokument för att stoppa SD

REGERINGSBILDNINGEN. Enligt Sveriges Radio Ekot arbetar alliansens partiledare på ett dokument som ska säkerställa att SD inte får något inflytande. ”Det är naturligtvis inte rimligt att SD släpper fram en statsminister som aktivt avser förhindra att SD-väljarna får inflytande”, skriver Jimmie Åkesson (SD) på Facebook.

Steget efter

”Det är naturligtvis inte rimligt att SD släpper fram en statsminister som aktivt avser förhindra att SD-väljarna får inflytande. Det borde även övriga partier förstå.

Vi är beredda att samtala, förhandla och kompromissa. Vi är beredda att ta ansvar för Sverige.

Vårt huvudfokus är dock att ge de mer än en miljon människor som röstat på Sverigedemokraterna största möjliga inflytande över samhällsutvecklingen. Det styr hur vi trycker i kommande statsministeromröstningar”. Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna.

Ekot hänvisar till källor som uppger att partiledarna i alliansen håller på att skapa ett ”grundläggande dokument” – som ska säkerställa att Sverigedemokraterna hålls utanför politiskt inflytande om det skulle bli en moderatledd regering.

Enligt Ekot pågår samtal mellan alliansledarna som handlar om att Centerpartiet och Liberalerna ska få garantier på att Sverigedemokraterna blockeras vid en regeringsbildning. Ekot kallar förhandlingarna för ”en sorts anti-SD-klausul”.

-Pettersson säger att Alliansen naturligtvis gör som dom vill men hur det ska gå till att bilda en Decemberöverenskommelse 2.0 begriper inte jag.

En majoritet behöver 175 mandat. Alliansen får ihop 143 mandat. Vem ska de begära hjälp av då?

M+SD+KD har tillsammans 154 mandat. Ett extraval med 21 extramandat på SD och KD skulle sitta fint…

Annars har SD alltid alternativet att släppa fram Löfven, det skulle vara kul att se minerna på alliansen då, och ett bättre alternativ än att låta C och L bestämma invandringspolitiken…

Antal riksdagsledamöter enligt valet den 9 september 2018.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

45 thoughts on “Alliansen arbetar på dokument för att stoppa SD

  1. Dokument helt galet vem tror alliansen att Jimmie är?det blir att han fäller alliansen men dom tror att han passivt skall stödja dom pga att han är emot löfven.men det tror jag jimmie skiter i SD kommer att växa mer till nästa val.det är skamligt att partierna inte samtalar med honom helt galet

  2. Ingen er så hatet som den som sier sannheten ! Jimmie Åkesson, Sylvi Listhaug og Donald Trump m`flere, så vi må sett på oss GULE VESTER å gå ut i gatene nå før der er for seint. Når folket har fått nok så detter hele den globale illusjonen sammen som et korthus. Det er folket som bestemmer ! Ikke falske politikere og journalister, så de setter vi i gapestokken på torvet til spott og fe for folket i all fremtid.

  3. En stilla undran blir då, hur kommer sjuklövern förhålla sig till Jasin, det muslimska partiet som enligt rykten är klart för att delta i nästa val?

    Säg att Jasin får två miljoner röster i nästa val, kommer dom då naturligt att accepteras som en naturlig samarbetspartner av nuvarande junta?

    Hur kort tid är det, tills vi har en uttalat muslimsk extremistisk statsminisister?

    Allt detta är en helt självklar utveckling av sjuklöverns förda politik.

  4. Är det ens lagligt att agera explicit för att ett visst politiskt parti inte skall få sin konstitutionella och demokratiska rätt till inflytande?

  5. Det som det hela handlar om är om vi som bor här i fortsättningen skall kalla oss Svenskar eller Afrikaner .

    • Vad är alternativet ?
      Att kalla sig för svensk är inom kort garanterat ett skälsord och då finns ju bara det andra ordet afrikansk kvar, ombyte förnöjer sägs det ju !!!!!!!!!!!
      Tyvärr bara att gilla läget, är 7 klövern och deras väljarkår som sätter agendan.

  6. Nu mina vänner kan ni gå till Kjell & Co. och köpa en ogräsbrännare för 200 kronor så att ni kan bekämpa det fruktansvärda ogräset 7-klövern.

  7. Med 100% säkerhet så finns det inte en enda människa i Sverige som kan svara på frågan ” Varför hatar 7-klövern SD??????”.
    Kan det vara för att dom är livrädda för att erkänna att dom haft FEL sedan 2010? eller är det för att dom är så totalt inkompetenta att dom gång på gång måste tala om för världen att vi kan vist avveckla ett land om vi vill och utrota dess innevånare.

  8. Förra valet var det en december överkommelse och detta valet ett hemligt dokument som ska lamslå politiken! Ja någon demokrati är Sverige inte längre.det ska låta som om vi har en demokrati,men i själva verket är vi en diktatur.vi kan lika gärna sluta med fria val i Sverige.

    • Absolut !!!! Vad skall vi gå och rösta för när våra röstsedlar ändå tas från valurnorna direkt till papperskorgen. Det Sverigehatande 7-klöverpartiet gör ju ändå som dom har kommit överens om och fortsätter byggandet an gaskammare som dom kan mörda Svenskar i.

  9. Fattar inte SD vad den patetiska Alliansen går för eller är J.Åkesson så maktgalen att han tycker det är värt att krypa för Alliansen ?
    Alliansen tillhör 7 klövern och inget annat och i den familjen ingår som alla vet bland annat kommunister och flummiga mångkulturälskande miljöpartister.
    Gruppledaren i SD Mattias Karlsson har ju sagt att SD strävar efter att bli ett antirasistiskt mittenparti och då kanske 7 klövern förbarmar sig över partiet ?
    PATETISKT är vad det är i den politiska sandlådan där 7 klövern sitter i ett hörn och SD i ett annat och tjurar.

    • I verkliga livet ser man sina möjligheter och väljer det minst onda alternativet när man måste välja.

      Att sätta sig i ett hörn med armarna i kors som en tjurig treåring är inte speciellt produktivt.

  10. Det finns inte ord för hur man ska uttrycka sin avsky över de skadliga partiklarna som sitter i riksdagen, även kallade 7-klövern.
    Dom sitter där i ”sin” sandlåda och kivas, och är inte överens om någonting. Men att kasta sand (skit) har blivit deras främsta uppgift, men att ute en statsminister, det klarar dom inte av.
    Jag tycker det är hög tid att dom lämnar blöjstadiet?, och inser att vi är i stort behov av en RIKTIG statsman som KAN leda Sverige rätt igen och som vi kan se upp till som statsminister.
    Att försöka stoppa SD ifrån allt inflytande, är ju löjligt, hur ska ni ”småbarn” kunna klara det? Ni som inte ens klarar av att utse EN statsminister!
    Sedan har inte SD 1,1 miljoner väljare, den uppgiften kommer ifrån bluffresultatet som SvT presenterade efter valnattens fiasko.
    Vi är säkert närmare 1,5 kanske 2 miljoner väljare, och vi blir bara fler ju mer och längre ni fortsätter att fjanta er.

  11. Det nya är att politikerna numera svamlar om att man måste l y s s n a på alla partier i riksdagen ”men man kan inte tvingas samarbeta med de partier man inte vill…”. Så tror de att SD-väljarna skall känna sig nöjda. Men håll på så då fram tills att det blir nyval! Eller försök med ert larviga dokument.

  12. Hur ska vi väljar kunna låta bli att hata och mobba sådan människor ex muslimer och araber vi inte tycker om, när vi har sådana hatiska och mobbande förebilder i sjuklövern?
    De legitimer verkligen hat och mobbing i samhället. Tyvärr är sjuklöverns politiker för dumma i huvudet för att förstå att de blir förebilder i samhället.

  13. För ca 25 år sedan, i samband med ”90-talskrisen” tog utländska krafter helt kontrollen över sverige och styr via medier och de finansiella systemen.

    • Håller med helt och fullt. För den som vill fördjupa sig rekommenderar jag böcker av Lars Bern.

      • Ja,Lars Bern och Peter Stilbs är några av Sveriges få framstående personer som är något att se upp till, nästan hela resten är ynkryggat Pk- skräp i varierande grad. Den enda bok jag har läst är den vetenskapliga boken ”Istider” (inte att förväxla med en roman med samma namn) som mest handlar om jordens klimathistoria under årmiljarderna baserad bl a på borrkärnor, glaciologi mm. Resten har jag lärt mig själv eller fått från olika poddar. Ett dumt, vilselett och oupplyst folk är lätt att styra, förleda och plundra genom överbeskattning räknade jag ut själv redan för 30 år sedan. Tyvärr är jag ingen framstående person och har svårt att uppträda offentligt, annars hade jag gjort precis som Lars och Peter! Men jag försöker övertyga så många som möjligt i min närhet. Man måste dock gå försiktigt fram med dem som är inne i ett tillstånd av djup hjärntvätt orsakad av 30-35 år av propaganda!

  14. Om SD röstar nej till Kristersson blircdet kul. Centern och liberalerna får då välja mellan nyval och en Löfven regeringen som stöds av kommunisterna. Centern och liberalerna kommer bli tvungna att rösta för kommunistiska förslag om de inte väljer nyval.

    • Så länge 7 klövern inte det minsta ser till Folkhemmets och infödda hederliga arbetande svenskars bästa vilket den klart och tydligt visar utan istället till 100% bara fokuserar på att hålla SD och andra s.k hemska populistiska högerspöken borta från politiskt inflytande så lär den svenska patetiska och löjeväckande samdlådeleken fortsätta !
      7 klövern sänker tveklöst hellre Sverige fullständigt än ger SD något som helst utrymme och inflytande.

      • Jag begriper inte varför man hela tiden babblar om förhållandet mellan diktaturfanatikerna 7-klöver och det enda demokratiska partiet SD, när det hela tiden handlar uteslutande om PENGAR.
        Skall våra skattepengar användas till att finansiera det som är viktigt för Sverige eller för att de rika ekonomiska flyktingar som import AB Reinfeldt & Löven tar hit har det bra,
        Det är bara för de som har rösträtt här i detta land att välja.

      • Detta lands politik är så sjuk. Så mycket prestige och energi har det gått i att hålla SD borta, att ett nyval knappast heller skulle hjälpa. 7klövern utmålar SD som ondskapen själv och bidrar till den hatpropaganda som halv-legaliserar våld, som en AfD-politiker i Tyskland fick känna på igår, då han blev nästan ihjälslagen, attackerad på öppen gata. Förjävligt.
        https://www.dw.com/en/attackers-knock-bremen-afd-leader-frank-magnitz-unconscious-in-street/a-46990779

  15. Sveriges politiker gör bara det som Sveriges journalistkår inom allsmäktiga SVT/SR, & Co. kräver.
    Ingen svensk politiker (utom SD:s som fått betala ett mycket högt pris) vågar utmana Sveriges journalistkår för att därefter bli utsatt för karaktärsmord med anklagelser om att vara ”rasist”, ”fascist”, ”nazist”, ”xenofob”, ”islamofob”, att ”fiska i grumliga vatten” och andra vidriga, lögnaktiga ad hominem attacker.

    • Det finns inga som helst möjligheter att vi 1,2 miljoner Svenskar som finns i detta land som en gång var Sverige släpper fram en statsminister som anser att vi skall gasas ihjäl i något nazistiskt koncentrationsläger.
      Att 7-klövern leds av individer som har kroppar som börjar vid fotsulorna och slutar vid axlarna är vida känt i hela världen.

      • Vilken statsministerkandidat kommer 1, 2 miljoner svenskar att släppa fram, J.Åkesson ?
        Ingen dum tanke men förmodligen osannolikt.
        Tror att Sveriges inom kort har en S-ledd mittenregering med stöd av i första hand C, L och MP som indirekt stöds av V, KD och M när det verkligen gäller så fungerar hycklande och förljugen svensk politik.

      • Det du sa om förljugen politik har inte fungerat d senaste 100 åren, så vad är det som talar för att det skulle fungera nu ?

  16. Skattefinansierad TV har efter en tid lyckats få igång Aktuellt. Här förs mycket resonemang kring hur olika falanger av L resonerar om Löven och Kristersson.
    Det intressanta är att vad L resonerar om är fullständigt ovidkommande då det är C som sitter på det avgörande mandatet.
    Dessutom verkar L företrädare som stödjer Löven ta för givet att C kommer att göra likaså.

    Aktuellt sprider riktiga dimridåer och undviker med precision att redovisa helheten. De verkar försök få väljarna att tro att vad L tycker är viktigast.

    Samtidigt visar den skattefinansierade nyhetsförmedlingen hur journalistiskt dåliga de är. Riktiga journalister letar historien där det är som svårast, i detta fall genom att försöka ta reda på vad som händer i C. Den utmaningen passar de troligen ganska medvetet på.

    • Det har inte den ringaste menig vad C eller L tycker i denna fråga.
      Dom är ju bara en liten bråkdel av det Svenska folket. Det som har betydelse är vad dom som skall leva under förtrycket från en diktator får säga sin mening, nämligen INNEVÅNARNA i landet.
      Vill dom i själva verket övergå från DEMOKRATI till DIKTATUR.
      Det finns bara en enda väg ur detta fiasko och det är NYVAL.

  17. I den rådande villervallan om regeringsbildningen är det väl enklast att C och L släpper omröstningen fri i sina riksdagsgrupper, om högst 20 ledamöter ur C och L röstar mot Löfven blir han statsminister nästa vecka under det rimliga antagandet att V lägger ner sina röster, med minst 21 emot blir det Kristersson i stället veckan därpå (om inte några ledamöter ändrar uppfattning igen).

  18. Det finns en falang inom (L) som öppet valt sida.

    Citat

    111 SVT Text Tisdag 08 jan 2019
    INRIKES PUBLICERAD 8 JANUARI

    Åtta L-ledamöter föredrar M-ledare

    Åtta av Liberalernas riksdagsledamöter
    vill släppa fram moderatledaren Ulf
    Kristersson (M) som statsminister.

    I en debattartikel i Expressen skriver
    de åtta att ”det bästa för Sverige är
    att Ulf Kristersson blir statsminister”.
    De varnar för ett samarbete
    med Socialdemokraterna.

    Samtidigt betonar ledamöterna att de
    inte vill se en moderatledd regering
    som förhandlar med Vänsterpartiet
    eller Sverigedemokraterna.

    L:s riksdagsgrupp består av sammanlagt
    20 ledamöter.

    Slut citat

    8 riksdagsledamöter (L) har öppet sagt att de vill släppa fram Kristersson (M) som statsminister. Hur de övriga 12 ställer sig är det väl bara Jan Björklund (L) som vet.

    Beträffande (C) är läget osäkert och missnöje med Annie Lööf som partiledare kommer nu fram i ljuset i en mycket kritisk debattartikel skriven av kommunalrådet Stefan Hanna som uteslutits av Centern.

    ””Osund ledarkult – C ett parti i demokratisk kris”

    När de öppna gränsernas politik och känslorna fått styra har förnuft, logik och demokratisk anständighet fått stå tillbaka. Centerpartiet kan tydligt exemplifiera ett parti i demokratisk kris, skriver kommunalrådet Stefan Hanna som uteslutits av Centern. (Publicerat idag 2019-01-08)

    Läs mer på:

    https://www.svd.se/osund-ledarkult–c-ett-parti-i-demokratisk-kris

  19. Denna besatthet av sd är rent av komisk ,fattar att resten av 7klövern (möjligtvis bortsett från Ebba..) vill ha diktatur och förbjuda över 1,1 miljoner personers röster men så länge sverige har demokrati i nån form för det har vi väl?? (inte helt säker är jag längre) så kommer sd bara att växa oxh växa och centern och folkpartiet minska och minska, surt för er träskallar till antidemokrater och pknötter som tror ni kan förbjuda åsikter som ni inte gillar.Puckon finns det gott om i sverige.

  20. Hela landet krackelerar och en samling pappskallar tjafsar om vilken köttgryta dom ska sitta vid , och dessa individer ska leda landet man tar sig för pannan . Ett är ju fullkomligt säkert och det är det att dom skiter fullständigt i hur landet ska ta sig igenom detta kaos som dom har skapat , bara dom får sina feta löner . Åkesson ska vara glad för att han inte behöver delta i den cirkus som nu pågår .

  21. Vet inte om 7 klöverpartierna märkt det, men SD påverkar redan i högsta grad politiken. Det är ju det enda som samlar dem.

    • Det har ingen som helst betydelse vem av korkskallarna i partiet 7-klövern som blir statsminister. Vem det än blir så kommer Sverige att DÖ.
      Vi 1,2 miljoner Svenskar som bor i Sverige måste gör allt som står i vår makt för att utrota 7-klövern från Sveriges yta.

  22. Jimmie har stoppat en lojal medlem som Thoralf utan att redovisa relevanta skäl. Varför? Du måste vara konsekvent i stoppandet om du ska vara trovärdig.

  23. Blir spännande att se hur detta slutar. SD och V är inte välkomna och då blir det naturligt att dom revolterar. Nästa vecka har vi en regering säger Björklund. Jag är inte alls säker på det. Kanske borde väljarna få en ny chans?

Kommentera