Snille spekulerar om SD-sympatisörer

DEBATT. -Pettersson har inte en aning vem Robert Pernsteiner är men är lite orolig över att han verkar sätta likhetstecken mellan låg utbildning och SD-anhängare, precis som dagens politiker som gör allt för att hålla Sverigedemokraterna borta från makten är några ljushuvuden. 

Själv undrar jag varför så många ”nya svenskar” röstar röd-grönt och använder ett bedrövligt språk. Om nu utbildningsnivån och språkkunskaper har betydelse så röstar ytterst få av dem på SD, däremot är Socialdemokraterna Sveriges största parti.

Empiriskt

Abstraktion

Sedan är det intressant att förslag som de outbildade SD lagt sedan 2010 ett efter ett kopieras av sjuklövern några år senare.

Till sist om hög utbildning har betydelse, varför är Stefan Löfven statsminister?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

28 thoughts on “Snille spekulerar om SD-sympatisörer

  1. Undrar vad det är för människor som Robert Pernsteiner träffat. Det kan i alla fall inte utgöra en majoritet av SD väljare, den saken är jag övertygad om. Jag har själv hög utbildning och betraktar mig själv som snäll och jag är gammal ändå lägger jag min röst på SD. Inte för att SD har konstiga rötter, utan för vad partiet står för idag. Jag irriterar mig på Åkessons ord om att jante-lagen är bra. Jag ser hellre massor av människor som tror att dom är något, De Laval, Ericsson, Wallenberg osv. Dom trodde på sig själva och dom skapade arbeten åt sina medmänniskor. Man måste tro att man är något.
    ”Det moderna folkhemmet” sid 23, första stycket, som inleds ”I grunden gillar jag jante-lagen”

  2. Jag tar det igen; de tänkvärda orden:
    ”Det naturliga förståndet kan ersätta nästan varje grad av utbildning, men ingen utbildning kan ersätta det naturliga förståndet”.

  3. Empiriskt…..fint ska det vara. Vilken erfarenhet.

    Sedan undrar man hur många SD-tjejer han har stött på?

    Tydligen OK att bli stött av att människor kan tänka, välja och rösta självständigt. För en del är det tydligen nackdelen med demokratin.

  4. Inget nytt att alla som röstar på partier till höger om M av 7 klövern och det övriga vänsterextrema svenska etablissemanget klassas som mindre vetande med ett mindre människovärde !

  5. Så denne Pernsteiner menar att denna kvinna röstar SD då, enligt utbildning och språkkunskaperna ?

  6. Ett slags klassförakt som visar sig ännu en gång, detta är fascinerande.
    Det är väldigt vanligt i vänsterkretsar.

      • Orwells Svinfarmen är väldigt talande i sammanhanget.
        Trots att han bekände sig som en form av röding själv.

  7. Ja denna så kallade regering vi har är ju förstås hjärnkirurger, de är ju bra på att ljuga hela svenska folket rakt i ansiktet.

  8. Den där Pernsteiner verkar i mina ögon ha ett tämligen lågt pannben. Tur att jag inte träffat honom. Vi skulle nog inte matcha. Jag, kvinna, medelålders, mor, akademiker röstar SD. Hur skulle han definiera det?

  9. Just hos SD finns en stor bredd av hela spektrat beträffande olika utbildningsnivåer. Denne Robert Pernsteiner blottar med sitt inlägg att han föraktar arbetare. De är ju dessa som är samhällets ryggrad och ger denne Mr Pernsteiner livskvalité .

  10. För mig är det tvärtom. De som röstar på sjuklövern uppvisar en otrolig oförmåga att multiplicera 2 + 2. De kan inte se samband mellan sin och Eu:s underskott, samtidigt verkar de ovanligt benägna att ljuga.

    De här karaktärslösa och med intellektuella tillkortakommanden, synes mig bero på genestiska brister. De hade nog haft problem att klara sig under tiden med sossarnas rashygieniska lagar.

  11. Robert Pernsteiner tillhör sannolikt den delen befolkningen som är välutbildad men samtidigt obildad. Många människor har sannolikt lägre utbildning än R.P men är samtidigt oerhört bättre bildade.

  12. Nationalisternas opponenter, dvs. vänstern och flumliberalerna, använder sig alltid av ad hominem angrepp istället för att argumentera i sak (något de oftast inte kan).

  13. Märkligt har inte hört en enda spydig kommentar från skämtet till statsminister nu när rödhättan är på Gran canaria, han lade ju
    märke till när Åkesson var på semester över julhelgen?

  14. och varför är Wallström utrikesminister, Ylva Johansson arbetsmarknadsminister etc etc??

    • Det var vänliga ord över den mannens psykiska tillstånd ! Personer som söker briljera med sådana vokabulär,är oftast alvarligt störda.
      Nåja några av den typen,måste ju finnas bland de 82 %-en.

  15. Han verkar ha startat en enskild firma 2015 som enligt Svensk näringsgrensindelning sysslar med översättning och tolkning. En lukrativ bransch och jag förstår nu hans motiv lite bättre.

    • Om jag också bodde i en arkitektonisk mardröm skapad av en psykotisk eller berusad arkitekt som saknar vinkelhake hade jag kanske också blivit sådan.

Kommentera