Om slöjan

Kvällens Rapport visade också ett inslag från Iran där allt fler kvinnor trotsar religionens krav på att bära slöja.

Kvinnor som inte vill foga sig i religionens och männens krav fängslas och i vissa fall tvingas de fly landet. Reportaget är intressant på många sätt, inte minst för att det i Sverige sitter vänsterfeminister och tar på sig slöjor till stöd för religiöst förtryckta kvinnor.

Se reportaget (börjar 12 minuter in i sändningen)

5 thoughts on “Om slöjan

  1. Hörde idag 7/1 ett långt och utförligt reportage SR p1 om Belgiens nyöppnade Kolonial-Museum som visar landets övergrepp mot Kongos infödda befolkning under Kung Leopolds tid som regent och Belgeins kolonialtid !
    För att bland annat gå Kongoleser både i Belgien och i Kongo till mötes så är statyn av kung Leopold som förut stod vid ingången till det förra Museet nu utbytt mot en staty av en svart man, nu ska det Belgiska icke vita folket upplysas och skämmas över sin historia.

  2. Är inte slöjan något man har framför ansiktet och det man har på håret en sjal eller en huvudduk?

  3. De sympatibeslöjade feministerna i Sverige borde få sitta på kåken i två år. Om slöja är så viktigt så borde två år vara en baggis. Sedan kan de åka och ansluta sig till IS, eller bära en förbaskad slöja själva.

    • Inslaget efter är rörande. Påven vädjar till de europeiska ledarna att ta emot 49 migranter från en båt på Medelhavet. Påven kan kanske dra i lite trådar på egen hand och inhysa dem i Domus Sanctae Marthae?

Kommentera