När man tror det pågår hårda regeringsförhandlingar…

REGERINGSBILDNINGEN. Jimmie Åkesson (SD), mannen som ingen vill förhandla eller tala med fick mycket kritik när han åkte på semester till Thailand med familjen under regeringskrisen. 

Centerledaren Annie Lööf, en av huvudpersonerna i regeringsbildningen klarar sig dock från motsvarande kritik. Hon har julledigt skriver Expressen…bilden från onsdagen den 2 januari.

-Pettersson missunnar inte Åkesson eller Lööf ledigt, men än av de två säger att partiet arbetat dag som natt och har varit beredda att ta ny position när andra partier står kvar i fastlåsta lägen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

23 thoughts on “När man tror det pågår hårda regeringsförhandlingar…

  1. När man ser och hör vissa saker i dagens dårhus Sverige känns det nästan som det vore värt att ta en livstids inlåsning på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
    Men det får bli pension om 2 månader efter 36 år som fångvaktare istället, orkar inte längre med att se och höra dagliga hot från mångkulturella totalt respektlösa kriminella kriminella ghetto parasiter.

  2. Jag tycker att Svenska folket skall anstränga sig till det yttersta att få till en regering kemiskt ren från 7-klövern.

  3. Några textklipp nedan från SVT:s reportage om läget den 4 januari 2019 i regeringsförhandlingarna:

    Delcitat

    C deltar i samtal

    Centerpartiet har inget nytt att tillägga efter dagens samtal, utan hänvisar istället till gårdagens kommentar från partisekreterare Michael Arthursson.

    ”Vi deltar naturligtvis i samtal för att medverka till en lösning som är den bästa möjliga för Sverige utifrån det läge vi befinner oss i. Fler partier måste ta ansvar för att detta ska vara möjligt”, skrev han.

    Inför samtalet kommenterade Liberalerna att man ”inte hade något nytt att tillföra kring regeringsfrågan”.

    Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven säger i en skriftlig kommentar till TT att ”Socialdemokraterna är fortsatt beredda att kompromissa för att bilda en regering i mitten av svensk politik”.

    Löfven tillägger att de kommande dagarna blir avgörande.

    ”Den kommande veckan måste alla partier anstränga sig till det yttersta för att Sverige så snart som möjligt ska få en handlingskraftig regering som inte är beroende av Sverigedemokraterna.”

    Slut delcitat

    Läs mer på:

    Norlén har talat med Löfven om regeringsbildningen

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/talmannen-efter-dagens-besked-fran-s-och-m

    Det ser ju knappast ut som om Stefan Löfven själv …

    ”anstränger sig till det yttersta för att Sverige så snart som möjligt ska få en handlingskraftig regering”

    https://pbs.twimg.com/media/DuaTvOhWwAAT2jo.jpg

    I stället njuter han av att samhällskollapsen äntligen börjat bli självgående.

  4. Hon skäms tydligen inte hellre,att slå runt på Gran Canaria efter att hon orsakat det kaos,som idag råder i Abzurdien…. Skillnad på folk o. folk…
    Jimmie jagades med hätska rubriker,när han semestrade…

    • En semester, vilket han hade lovat sin son.
      Det är tydligen skillnad på ungar och ungar beroende på vilken förälder som lovar någonting.

  5. 7-partierna hoppas på att SD-väljare skall tröttna för att partiet inte får inflytande. Ge dem inte den möjligheten!

  6. Det brukar heta ”man saknar inte kon förrän båset är tomt ”,men det ordspråket gäller inte våra politiker . Det har gått över hundra dagar sedan valet och ännu är ingen ny regering i sikte , jag har personligen inte märkt någon förändring i det Svenska samhället det går som före valet sakta utför . Kan man då dra den enkla slutsatsen att med dom politiker som vi för tillfället har så kvittar det om dom finns eller ej för det rullar på som vanligt .

    • Absolut! Dom behövs inte, gör inget. Kostar bara pengar.
      Har dom lön under sin lediga tid nu??
      Sverige är tamef-n upp och ner!!

    • Hade vi haft en regering, typ Sd, M o Kd. Då hade Lööf kunnat stanna där. Ingen verkar ha saknat henne ännu.

  7. Precis, nu inväntar vi med spänning Löfvens kommentar. Han var ju väldigt snabb att kommentera Åkessons resa till Thailand. Fast egentligen önskar vi nog att hellre att han håller käften annars blir det väl käbbel som vanligt.

  8. Talmannen förde samtal med Löfven och Kristersson via telefon i fredags. Undrar var de befann sig på semester?

  9. Regeringen s förhandlingar i på Gran Canaria. Kanske mutA statlig muta från Stefan.
    Undrar om den är miljökompeserad?

    • Nej nej nej, detta gäller bara vanligt hederligt folk, eliten bryr sig väl inte om sånt trams.

Kommentera