Försvaret: Halva den organisation vi har på pappret finns inte i verkligheten

FÖRSVARET. Försvarsmakten kommer inte leva upp till målet om att ha två stora brigader fram till 2020. Det säger arméchefen Karl Engelbrektson i en intervju med SVT Nyheter.

Försvarsmakten september 2017. Delar av 191:a mekaniserade bataljonen från I 19 i Boden anfaller genom övningsområdet i Södermanland.

Arméns mål till 2020 är att ha två stora enheter – brigader – med omkring 4 500 soldater i bland annat stridsvagnar och andra stridsfordon, men det målet kommer inte att uppnås. säger arméchefen Karl Engelbrektson att det krävs mer tid. – Vi har en tydlig plan och om den resurssätts så kan vi verkställa det målet, men det kräver mer tid än till 2020, säger arméchefen Karl Engelbrektson.

Nu finns bara en brigad i Sverige, den andra är inte komplett och samtränad.

Robert Dalsjö, forskningsledare på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, är kritisk. – Den allvarligaste bristen just nu är att ungefär halva den organisation vi har på pappret finns i verkligheten. Det skulle kunna åtgärdas med mer pengar. Nästa brist är att den organisation vi har på pappret är åtminstone bara hälften så stor jämfört med det vi skulle behöva, säger Robert Dalsjö.

-Pettersson säger att de sju partier som slaktat försvar tror att de är de rätta att bygga upp det igen och det gäller inte bara försvaret…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Försvaret: Halva den organisation vi har på pappret finns inte i verkligheten

  1. Vad ska Sverige med ett försvar till?
    Vi låter oss nu erövras i ”den fina” demokratins namn så vad är meningen med ett försvar?
    Bara en löjlig kuliss.

  2. Men vi har ju flera plutoner och bataljoner redan. Visserligen är det muslimsoldater, men ändå! Plus att dom är redan härdade i krig och en stor del har personliga erfarenheter av att döda. En brutal GRATISARME’ ! Jag saaaaaa ju att detta blir lönsamt på sikt !!!!! Det är av yttersta viktighet att göra dessa soldater till Svenska medborgare.

  3. upplägget är ganska klart iom att man bantat ner svenska försvaret så öppnar man upp för NATO-medlemsskap istället då vi inte klarar av vårt eget försvar. Det här agerandet öppnar även upp för den sk EU-polis/militären som man propsar på

  4. Inget nytt under solen!
    BTW; snälla ni som anväder graden Mj om L ledaren, gör inte det! Det kryper i skinnet på mig och jag vill överhuvud taget inte bli sammankopplad med honom.

  5. Tack Reinfeldt och Borg för att ni sålde vårt
    försvar!
    Men ni kunde ju visa upp att ni nått en lyckad
    ekonomi!

    Det är inte bara socialdemokraterna som är
    stora landsförrädare och säljer ut vårt land!

  6. Intressant att höra att det man anat länge visar sig vara sant! Stoppa invandringen så frigörs hundratals miljarder så vi åtminstone kan få ett av världens bästa flygförsvar igen! T o m stormakterna skulle tveka att angripa oss, inte för att de inte skulle vinna, utan för de stora förluster det skulle innebära.

  7. Det är väldigt många av försvarspolitikerna som ”går igen”. De satt för några år sedan och strök streck över både det ena och andra. Nu talar det om upprustning, obs bara ”talar”, något annat verkar det inte bli.

    Varför skall vi lita på dem denna gång???

  8. Den gamle majoren J. Björklund, tjatar jämt och ständigt om hur bra det skulle bli om vi gick med i Nato. Tror knappast att dom är så intresserade av ett shit-hole-land som Sverige. Vi har ju, AV FRI VILJA, blivit ett ockuperat fiendeland.

    • Jag tror att Sverige är ett bra land för NATO att öva på. Tänk strid i stadsmiljö mot blattegerilla, tänk bombningar över vidsträckta skogar mm. Test av ny ammunition mm.

    • Tror inte att Putin heller är intresserad av att inta Sverige till frukost vilket han naturligtvis skulle kunna göra om han ville !
      Sverige behöver inte vara orolig, existerar ingen budgivning på detta snart helt avkristnade land.

Kommentera