Lär av oss – M och KD kan styra med SD

REGERINGSBILDNINGEN. En grundförutsättning för hur landet ska styras är att sätta sig ner och prata med alla demokratiskt valda partier. Släpp de förlegade skygglapparna. Polariseringen gör inte någon till vinnare, skriver koalitionen mellan SD, M, KD och det lokala SoL-partiet i Sölvesborg på Expressen Debatt

”Det Sverige och landets kommuner minst behöver just nu är förlegade principiella skygglappar som omöjliggör för partier att hitta de bästa vägarna för att få igenom sin politik. Dessa skygglappar ligger tyvärr ofta som en blöt filt över potentiell politisk enighet som kan nås i många betydelsefulla frågor”.

”Vi har lyssnat på oss själva, vi på väljarna och inte minst på varandra – detta med en ödmjuk och öppen inställning utan förutfattade meningar. Svensk politik behöver mer av pragmatism och respektfullhet, något som direkt skulle minska den polarisering som inte gör någon till vinnare.

Vi behöver resa oss upp, borsta bort sanden från sandlådan, öppna de stängda dörrarna och göra oss beredda att aktivt söka samsyn. För väljarnas skull”.

Louise Erixon (SD), Kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborgs kommun med flera.

-Pettersson säger att det är självklarheter och inget man borde behöva påbeka för vuxna människor…

Här diskuterar statsminister Löfven värdegrund med ledare för Saudiarabien, som sitter med i FN råd för mänskliga rättigheter. Saudierna högg huvudet av 150 människor under 2018. Det är ca 13 halshuggningar i månaden, med en topp i juli på 27 halshuggningar, och med toppnoteringen 7 halshuggningar på en enda dag. Fast de är trevligare än Sverigedemokraterna som det inte går att förhandla med eftersom de har fel värdegrund.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Lär av oss – M och KD kan styra med SD

  1. Hela höstens dribblande kommer koka ner till att vi får en vänsterregering i någon form, sannolikt S+MP+C+L. Allt annat är nog otänkbart. Så att deras viktiga projekt kan fortgå.
    Tror egentligen inte det spelar någon större roll vad resultatet blir i regeringsfrågan.
    Däremot är det viktigt hur EU valet utvecklad.
    Sveriges politik förändras antagligen först genom påverkan av ett tillnyktrat EU. Inte av egen kraft.

  2. De hyckkande partierna M och KD kommer aldrig att sammarbeta med SD på riksnivå de kommer istället att passivt stödja en S-ledd mittenregering med stöd av C, L och MP och som även stöds av kommunisterna när så krävs !
    Om och när SD blir det där antirasistiska mittenpartiet som partiet enligt gruppledare Mattias Karlsson strävar efter att bli framöver, då kanske chansen ökar något för att SD också får en hink och spade och får vara med och leka i sandlådan.

  3. Det är så sinnessjukt så det går inte att beskriva.
    Hur kunde det bli såhär totalt upp och ner i det här landet?

    Tack Petterson för att du fortsätter lägga ut eyeopeners i oförminskad takt.

Kommentera