Plocka skräp

Missförstå mig inte nu. Det är bra att människor plockar skräp, men när SVT använder ordet muslimer så har de en agenda.

Det här med att plocka skräp är inget unikt. Som ung fotbollsspelare plockade jag och mina lagkamrater skräp i dikena längs de stora vägarna. På tidiga morgonpromenader möter jag kommunens renhållningsarbetare och på den här sidan kan du se hur svenska skolbarn plockar skräp i vår natur.

Public Service förnekar sig inte, men nu vet vi att det är okej att nämna etniska grupper vid deras namn.

10 thoughts on “Plocka skräp

  1. När barn är så duktiga att plocka skräp måste vi vuxna stoppa nedskräpningen.#utmedskrapet

  2. Det är bra att musslorna gör lite nytta,
    Men dem som orsakar den värsta nedskräpning vet vi vilken grupp det är.
    Zigenarna. Låt dem städa upp efter sig.

  3. Integrationen är död för PK. Man hoppas bara att alla grupper ska hålla sams. Som svensk förväntas man vara en god värd och välkomna alla gäster från jordens alla hörn. All form av kritik är strängeligen förbjuden. Om alla svenskar håller sig till reglerna, så kan vi som enda land få uppleva ett paradis som alla andra länder försökt och misslyckats med. PK bosätter sig långt ifrån mångkulturen, den gör sig bäst på avstånd.

  4. Enligt mina erfarenheter så skräpar dom mestadels ner, förstör ,eldar upp och spränger sönder. Svt försöker väl rättfärdiga dessa muslimer . Det tror jag inte många går på .

  5. Jag går en rätt intressant tur med hunden runt en liten sjö mitt inne i samhället med lite skogsområden runt, väldigt naturskönt med ett rikt fågelliv.

    På ”min” sida av sjön alltså..

    På andra sidan ligger ett stort betongghetto som enbart befolkas av bidragsturister några hundra meter från stranden, och när man kommer runt sjön på den lilla gräsomgärdade stigen förvandlas både humör och miljö i samma takt som skräpet ökar.

    När man rundat sista viken vadar man bitvis i en jävla soptipp av cigarett och godispaket, plastpåsar och allsköns skit.

    Men det har väl socioekonomiska orsaker förstårs.

  6. Vi kan väl använda samma retorik som vanligt:

    ”Plocka skräp har inget med islam att göra”
    ”Det är bara ett fåtal muslimer som plockade skräp, döm inte alla får vad några få gör.”
    ”Det vara bara några ensamvargar som lider av städmani”

    Märkligt att när det gång på gång sker skit i islams namn, så har det inget med islam att göra, men när några som är muslimer går något bra, som väldigt många andra också gör och som inte är i islams namn i över huvud taget – då är det plötsligt viktigt att framhäva att just dessa skräpplockare är muslimer?
    🤔

  7. Som sagt.
    Planerat eftersom de plockar efter sina egna. Tyvärr inte lika tydligt när nedskräpningen och jävulskapen sker, då är det unga människor.
    Etnicitet och religion är inte viktigt när brotten utförs.

    Det är första gången jag har sett någon form av insats tillbaka till Sverige.
    Brukar annars stanna vid förstöring och kränkthet.

Kommentera