Återigen en skattehöjning på drivmedel i tystnad och utan debatt

SKATTER. I Frankrike stoppade de ”gula västarna” en skattehöjning på drivmedel med 30 öre efter omfattande demonstrationer. Det var i varje fall vad media informerade oss om, jag tror dock att missnöjet berodde på andra saker.

Nåväl, inför valet 2014 var de stora partierna eniga om att det inte behövdes några höjda skatter på drivmedel. Soppan var dyr nog som det var. ”Det är jättedyrt att tanka, det finns inga behov av att höja bensinskatten”. ljög finansminister Magdalena Andersson.

-Pettersson noterar att sedan valet 2014, då socialdemokraterna, moderaterna med flera lovade att det inte skulle bli några höjningar av drivmedelsskatterna har dess höjds fyra gånger och den 1 januari 2019 var det dags igen.

Den indexering som infördes från 2017 innebär att skatten per automatik höjs varje år. Den totala skatten på bensin, inklusive moms, uppgår nu till nära 10 kronor per liter.

Alltså: de politiker som lovade att inte höja drivmedelsskatterna höjer dem nu automatiskt utan debatt!!!

Sverige har världens högsta drivmedelsskatt och jag kan försäkra att det inte går att åka buss på landsbygden.

Sedan valet 2014 har politikerna höjd skatten fem gånger.

Sverige är ett av Europas glesast befolkade länder med ett stort behov av bilresor. Vårt näringsliv är ett av de mest transportberoende i internationell jämförelse. Det är orimligt att Sverige ska tävla med tätbefolkade länder om att ha de högsta skatterna på resor och transporter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Återigen en skattehöjning på drivmedel i tystnad och utan debatt

  1. Är det konstigt att den röda färgen flagnar i Norrland? Så vitt jag vet är inte tunnelbanan i Sorsele byggd? Man bara jävlas med folk som behöver bilen.

  2. Men va faan.tog inte m o med nya budgeten bort detta?det trodde jag.det är ju själva faan för dessa miljöaktivister!!

  3. Det är skönt att inte ha bil och slippa tänka på den patetiska och välfärdsproblematiska debatten om bränslepriser som jämte priset på alkohol är det viktigaste för naiva konflikträdda och Melloälskande svenskar.

  4. Priset på Brentoljan (råolja från Nordsjön) ligger idag på strax över £56 fatet (159 liter) . Det kostade den också under 2009 och jag vill minnas att bensinpriset då låg på ca 11-12 kr/litern 95 oktan. Idag kostar 95 okt på en automatstation i Stockholms län under 14 kr litern.
    Och som Pettersson skriver är de olika skatterna nästan 10 kr per liter.

    Priset på bensinen, förutom skatten, styrs till stor del av priset på råoljan som köps och säljs via börsen. Det är därför priserna går upp och ned likt en berg och dalbana.

    Men har vi bilister verkligen gjort oss förtjänta av detta höga bensinpris ?
    Sverige tillhör ett av de länder som har dyrast bensin.

    https://teknikensvarld.se/sa-mycket-kostar-en-liter-bensin-runt-om-i-varlden-572118/

  5. Klimatbedrägeri, asylbedrägeri, skattebedrägeri och åsiktsförtryck. Hur mycket elände ska man behöva tåla för att bo i detta land? Jag upplever Sverige av idag som en tryckkokare som någon har glömt bort på spisen, Vänta bara tills det smäller…

  6. Sista förbrukningsdagen på såsse-löften inträffar på valdagen. För det är en himla skillnad före och efter. Drivmedels-skatten är nog den enskilt känsligaste frågan för Svensson. Före valet är vi intressanta för partiet. Efter är vi att betrakta som beg. dasspapper. Som en hyfsad trailer för en skitdålig B-film.

  7. Ett borttagande av trafikförsäkringsskatten som är mycket enkelt att genomföra motsvarar knappt en kr/l mindre på bensin- och dieselpriset inklusive moms. Borde komma med i vårbudgeten!

  8. Hade hoppats att den nya budgeten skulle stoppa detta vansinne. Men icke. Borde bli en stor valfråga vid extravalet som kanske kommer.

  9. Lögn är politikers mest använda instrument! Vilket de bevisar gång
    efter gång efter gång efter ……

  10. Det kan vi tacka Tok&Hittepå partiet MP för. De vill helst cykla till Bryssel och när de skall åka hem från riksdagens knapptryckeri.

Kommentera