Nyårsnatt med bränder, bråk och tågstopp på grund av raketer

Det nya året inleddes som det gamla avslutades – mycket stök och raketer och smällare som riktats åt fel håll. I Göteborg fick räddningstjänsten rycka ut till flera bränder och i södra Stockholm stannade pendeltågen under en kort tid.

Det brann på flera platser runt Göteborg när 2019 ringdes – och smälldes – in. Polis och räddningstjänst fick rycka ut på ett flertal larm om bränder.
I Angered i nordöstra delen av staden utbröt en kraftig lägenhetsbrand.

– Där är det folk som har hoppat från fönster i fastigheten som brinner, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Dessutom rapporterades sammanlagt 17 bränder i bilar och containrar i Göteborg under årets första två timmar. Hur många som orsakats av fyrverkerier var dock oklart.

– Det var ungdomsgäng som sköt raketer mot varandra och ordningsvakterna och det gick inte att upprätthålla säkerheten, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen.

Under årets första timmar besköts även polisen med raketer och smällare på flera platser i Stockholm.

I Malmö sköts en raket in i en lägenhet knappt en timme före tolvslaget. När räddningstjänsten kom till platsen brann det såväl inne i lägenheten som på balkongen. Ingen person befann sig dock i lägenheten. Det var den andra raketen som kom in i en lägenhet i staden under kvällen.

I Lysekil fick en ordningsvakt föras med ambulans till sjukhus. – Tre ordningsvakter blev attackerade av ett större gäng och de blev ganska hårt ansatta. En ordningsvakt blev så skadad att han behövde föras med ambulans till sjukhus. Den första ambulansen som kom till platsen blev attackerad och fick dra sig ur, säger Morten Gunneng vid polisen.

Mindre bränder rapporteras från många platser i landet.

-Pettersson säger att platserna det har varit mest stökigt på verkar domineras av folk från icke-skidåkande nationer. Vad de gör i Sverige är obegripligt för mig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Nyårsnatt med bränder, bråk och tågstopp på grund av raketer

  1. Löfven vilka är det.Dina vänner eller alla din barn du tagit hit?En som undrar,får man det?

  2. Jag är en [äkta] liberal som hatar politikers och tjänstemäns pillande i människors liv samt deras flathet mot verkliga frågor. Att MSB under myndighetshulliganen Eliasson reglerar privatpersoners raketskjutande men inte orkade ordna ordentlig brandberedskap efter skogsbranden 2014 är patetiskt.

    För övrigt anser jag att raketförbud tyvärr är nödvändigt så länge vi har importerade ”raketforskare”. Fast vi borde lägga energi på att ”hjälpa” dem flytta hem.

  3. Polisen ser ”allvarligt” på detta och många av våra politiker ser ingenting.

    Kan även rapporteras om en stöld från ett av Sveriges polishus.
    En matta har blivit stulen och polisen kommenterar.

    – ”Vi har inget att gå på”.

    God fortsättning på 2019.

  4. Jag antar att det är resultatet av myndigheternas ambitiösa globalistpolitik med stöd av regering och MSM fake news. Det är, som alla vet inga normala svenska traditioner att skjuta fyrverkerier på andra eller angripa blåljuspersonal. Visst behöver vi en ny regering med nya myndigheter, som vill laga Sverige, där det gått sönder. Men med sänkta skatter förstås.

  5. Bangers och handgranater, hur söker jag tillstånd 2019? Jag är förvisso helt ointresserad, men det är en fråga om demokrati, och självbevarelsedrift. Grattis Sverige!

    • 2019 blir det förbjudet rör gemene man att köpa smällare och raketer, så det skall bli spännande att se hu mycket smällandet och raketskjutningen ökar till nästa gång det blir aktuellt med sånt.

      • Tillgång och efterfrågan lär råda, Skåne bör ha en fortsatt stadig införsel. Vanliga svenskar kan förstås drabbas av böter i ngt slags avskräckandekvot. Detsamma gäller delande av filmer med skandinaviska kvinnor med knivskador på halsen. Håll i hatten 2019, har vi riktig tur, så får vi ett proppmätt och regeringsodugligt styre fram till 2022.

Kommentera