Tyskland: Ny lag som förbjuder barnäktenskap förklaras som grundlagsstridig

av Soeren Kern • 29 december, 2018

  • Beslutet, som i princip öppnar dörren för legalisering av shariabaserade barnäktenskap i Tyskland, är ett av allt fler exempel på fall där tyska domstolar vetande eller ovetande främjar etablerandet av ett parallellt islamistiskt lagsystem i landet.

  • Tyskland kan inte å ena sidan vara emot barnäktenskap internationellt och å andra sidan vara för sådana äktenskap det egna landet. Det går inte att äventyra med barnets bästa i detta fall. (…) Det handlar om skydd av barn och minderåriga enligt grundlagen!” – Winfried Bausback, bavarisk lagstiftare som hjälpte till att utforma lagen mot barnäktenskap.
  • Vi bör ha en sak till i åtanke: Domar delas ut ’å folkets vägnar’. Detta folk har klart och tydligt uttryckt via sina representanter i Bundestag att man inte längre vill erkänna barnäktenskap.” – Kommentatorn Andreas von Delhaes-Guenther.

Tysklands högsta domstol, (Bundesgerichtshof, BGH), har beslutat att en ny lag som förbjuder barnäktenskap kan strida mot grundlagen eftersom alla äktenskap, inklusive shariabaserade barnäktenskap, skyddas av Tysklands grundlag (Grundgesetz).

Beslutet, som i princip öppnar dörren för legalisering av shariabaserade barnäktenskap i Tyskland, är ett av det växande antalet exempel där tyska domstolar vetande eller ovetande främjar etablerandet av ett parallellt islamistiskt lagsystem i landet.

Fallet handlar om ett syriskt par – en 14-årig syrisk flicka som gift sig med sin 21-åriga kusin – som anlände i Tyskland vid migrantkrisens höjdpunkt i augusti 2015. Socialkontoret för ungdomar (Jugendamt) vägrade erkänna deras äktenskap och separerade flickan från sin make. När maken lade in en stämningsansökan dömde familjedomstolen i Aschaffenburg till fördel för socialkontoret som hävdade att de var flickans juridiska förmyndare.

Läs vidare

3 thoughts on “Tyskland: Ny lag som förbjuder barnäktenskap förklaras som grundlagsstridig

  1. Sharialagar i Tyskland. Vilka övriga europeiska lländer ? UK säkert. Självklart ska dessa domare omskolas. Bara en tidsfråga innan Sverige med vår PK -skolade domarkår tillämpar Sharia.

  2. Dags för en ny Nürnbergrättegång. På samma vis som nazidomarna straffades hårt är det på tiden att straffa agendadomare lika strängt.

Kommentera