Fler migranter fick stanna i Danmark under året

INVANDRING. Antalet migranter som får permanent uppehållstillstånd i Danmark ökar, skriver Berlingske. Framför allt handlar det om personer från Turkiet, Afghanistan och Irak som fått stanna under året, enligt statistik från utlännings- och integrationsdepartement.

Integrationsminister Stöjberg välkomnar de 2199 som klarat de danska kraven

Totalt 2199 personer har fått permanent uppehållstillstånd, vilket dock är betydligt färre än under 2013.

Det främsta skälet till årets ökning är familjeåterföreningar och fler människor med asylskäl.

”Antalet ligger ju fortsatt på en mycket låg nivå”, kommenterar integrationsminister Inger Støjberg i ett mejl till tidningen. Hon tillägger att de som fått stanna har levt upp till de hårda krav på bland annat arbete som ställs, och ska självklart välkomnas.

-Pettersson säger att i Sverige blir det c.a 135.000 uppehållstillstånd under 2018, men är har vi inga hårda krav på dem som missköter sig…

Av dem som får permanenta uppehållstillstånd i Sverige är ungefär häften av de 135.000 asylsökande och anhöriga till dessa, hälften är arbetsinvandring, studerande med flera. 60000-70000 är den siffra som ska jämföras med Danmarks 2199 personer.

Sverige tar alltså emot 30 gånger fler än Danmark…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Fler migranter fick stanna i Danmark under året

  1. 2190 stycken?!?faan vet vad de kommer att hitta på i Danmark!? myndigheterna ser väl för faan hur det är i Malmö!?!?

  2. Det är klart att Danmark är klart extremt mycket bättre än ” sverige, men det går helt klart långsamt åt fel håll, de ligger ca 20-30 år ”efter” ” sverige”, vilket betyder att de kommer att gå samma öde tillmötes, men ca en till två generationer senare, samma med Norge, även ca 2000 st är på tok för många!. När Sverige är islamistiskt kommer massor att välla in i Norge och Danmark och Finland härifrån! Och då går det inte att stoppa! Så hela Norden måste göra gemensam sak och befria sig från EU, samarbeta med de genuina Engelsmännen (inte förrädarna som styr Storbritannien) och bilda ett eget Nordeuropeiskt samarbete utan tvång från det sjuka EU! Kanske också Ryssland. Det är enda chansen att hindra islamismen. Och det måste ske NU! 2022 är absolut sista chansen för sverige!

  3. Jag vet inte men när jag tittar på talen 135000 och 2199 så är det väl snarare drygt 60x Så många? Eller har jag missat nåt?

    • Du har rätt. Dock är Sverige ett land med ungefär dubbelt så många invånare än Danmark så per capita blir det ungefär 15 gånger fler. Vilket naturligtvis är fullständigt åt helvete.

      • Sveriges befolkning av SVENSKAR är ca 8,5 miljoner, resten är tärande utlänningar. Då blir det ca 36 gånger så många som Danmark (ca 5 milj) per SVENSK.

      • Sveriges befolkning av SVENSKAR är ca 8,5 miljoner, resten är tärande utlänningar. Då blir det ca 36 gånger så många som Danmark (ca 5 milj) per SVENSK.

Kommentera