Stefan Löfven rundar grundlagen

DEMOKRATI. Grundlagarna skyddar vår demokrati. De innehåller reglerna för statsskicket, det vill säga hur Sverige ska styras. Grundlagarna har därför en speciell ställning.

Herr Löfven struntar i grundlagar och praxis…

Sverige har fyra grundlagar: regeringsformen, successionsordningen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Dessutom finns riksdagsordningen, som är ett mellanting mellan grundlag och vanlig lag.

Grundlagarna står över alla andra lagar. Det betyder att innehållet i de andra lagarna aldrig får strida mot vad som står i grundlagarna.

Regeringsformen – All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas.

Stefan Löfven frångår den underförstådda praxis som råder för en övergångsregering och utnämner nya domare i Högsta Domstolen. Cecilia Renfors, nuvarande JO och tidigare lagman vid Svea hovrätt, och Stefan Reimer, chefsrådman vid Helsingborgs tingsrätt, blir nya justitieråd i Högsta domstolen. Det beslutade regeringen under regeringssammanträdet den 20 december rapporterar Dagens Juridik. Renfors tillträder som justitieråd den 2 september 2019.

Läs mer på Ledarsidorna.se…

– Pettersson konstaterar att regeringen Löfven förbereder sig en tid i politisk exil genom att, i strid med rekommendationerna för en övergångsregering, bygga in ytterligare politisk aktivism i statsförvaltningen. Denna gång i Högsta Domstolen och i förlängningen Lagrådet, tidigare i UD och på andra ställen.

Löfven struntar total i Axel Oxenstiernas ord om tjänstetillsättningar 1634 som borde gälla än idag: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

19 thoughts on “Stefan Löfven rundar grundlagen

  1. Det roliga är, att när han numera är avsatt, har han större makt, än när han var påsatt.

    Så om någon vill klaga på honom, går det inte att tillrättavisa eller avsätta honom.

    Så numera har han en diktators befogenheter, kan göra vad han vill, ingen kan komma åt honom, han är numera där han vill vara – avsatt på livstid.

    Så leve vår livstids avsatta evige ledare Stefan Löfvén!

    Sitter och väntar på 35 meters statyer i varje stad av åbäket, som man kan lägga blommor vid, och djupt buga inför.

  2. Är kag den enda som vet, och har erfarit att
    Jordabalken, 12 kap., kallas ”Hyreslagen”
    är helt utanför allt som ordet ”demokrati”
    anses betyda?

    ”Hyreslagen” är ensidig och skriven enbart för
    hyresgästen.
    ”Hyreslagen” är en s.k. ”skyddslag.
    Lagen ska ”skydda” hyresgästen, som anses vara den svagare.

    Hyreslagen kan få en villaägare, som hur ut sin villa,
    att gå i personlig konkurs.
    Hyresgästföreningen är robotar och har, nästan en statsbudget i årsintäkt, 1/2 miljard kronor/år!

    Hyresgästföreningen använder sin enorma ekonomiska makt, tillsammans med ”Hyreslagen”
    till att förstöra livet för villaägare.
    => Varning för att hyra ut villan och för
    Hyresgästföreningen!

    • Du med tummen ner jobbar väl på Hyresgästföreningen förstår jag.

      Om inte så kan jag med enkla ord och korta meningar förklara vad min svåra text betyder.

  3. Men vilket liv och protester det är när andra länder i EU tillsätter befattningshavare som faktiskt passar till befattningen.. Visserligen i dessa länder har ju majoritetsstyre vilket är en besk fakta för vårt PK-etablissemang.
    Sedan S också tillät MP att göra sina anpassningar för Medie- och Kultursverige, allt för att passa in i de rätta vägarna. Inklusive rena politiska förtryck, tycker jag.

    Lyssnat på P1 Medierna i morse, SVT:s egen analys om direktsänt ställningstagandet mot Åkessons uttalande i sista partiledardebatten.
    Vi går mot en mörkare framtid.

  4. Ryggdunkarklubbens praxis, kompis före kompetens. Finns vissa likheter i stavningen, det räcker åt klubben för inbördes beundran

  5. Det är en skrämmande utveckling , det betyder att det oberoende av vilken regering som än kommer till makten i Sverige så sitter det sossar på viktiga samhällsfunktioner , som smugits in som trojanska hästar hästar . Man kan ju bara bara föreställa sig hur dessa personer kommer att sätta käppar i hjulen på en ur deras synvinkel icke önskvärd regering .

  6. Vad tror ni? Han är helt outbildad Löfven. Det ingick inte samhällskunskap i svetsutbildningen han påbörjade men inte blev färdig med.
    Socialdemokraterna har länge anklagat Sverigedemokraterna och de som röstar på SD för att vara outbildade svenska män. Hör ni hur korkat det låter?

Kommentera