Islams fria kvinnor vill slippa de vänsterblivnas tvång

ISLAM. Medan kvinnor i Mellanösterns och Sveriges förorter kämpar för att slippa bära huvudduken, hijab, så slåss feminister och vänsterblivna för hijab, bland annat med Word Hijabday. 

– Pettersson tror på att det är ett frivilligt klädesplagg när burka, niqab och hijabkvinnorna tillåts sola och bada i bikini.

Det finns även No hijab day, som vi skrivit om på bloggen flera gånger.

Strand i södra Storbritannien 2016.
Strand i södra Europa 1970 ovan. Nedan helt frivilliga muslimska plagg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “Islams fria kvinnor vill slippa de vänsterblivnas tvång

  1. Ja, jag tycker att vi ska sluta använda ord som ”slöja” och ”huvudduk”.
    Plagget heter HIJAB och inget annat. Det är ett arabiskt ord för ett arabiskt plagg och det varken finns eller har funnits något motsvarande plagg i den nordiska kulturen. Huckle var något helt annat, det hade ingen religiös betydelse, utan var ett sätt för kvinnor att visa att de var gifta.
    Hijab är en religös markör som icke sällan sätts även på småflickor, och här i Sverige är den till för att visa sin närvaro.
    En maktdemonstration.

    • Civiliserade kulturer har löst problemet annorlunda. Det heter vigselring. Man kan ha den på stranden också, så man inte behöver lukta skit i en svart sopsäck där värmegraderna är högre än en urfinsk fyllebastu. Tänk att få dofta på sin kärring när hon baddat i solen hela dagen, kommer hem och tar av sig sin stinksäck…mmm mustigt och upphetsande som faaaaan säkert. Tur så har man rätt inom islam att banka skiten ur stinkhögen.

      • Somsagt, hijab, burka m.m. har inget med giftermål att göra. Men jag skrev fel i mitt inlägg, det har inte heller med religion att göra, det är ideologi.

  2. Vänsterbliven.
    Ett av dom bättre uttrycken jag hört på länge.
    Platsar helt klart bland ”nysvenskorden”

  3. Än så länge kan man misstänka att vi lever i en demokrati, även om man undrar ibland. Nåväl, det måste ingå i en demokrati att hen får klä sig hur hen vill, om det är av egen vilja. Dock tror jag inte hen får gå utan kläder mer än på vissa bestämda platser och i hemmet med stängd ytterdörr.

  4. Tokiga svenska PK kärringar som tycker det är bra med alla former av slöjor bara inte de behöver bära skiten. Solidaritet i Marxs namn.

Kommentera