”Det var ett drev”

Expressen publicerade igår en av sina många tröstlösa snyftare om människor med ursprung i andra världsdelar.

Det är Miljöpartiets nya riksdagsledamot, Leila Ali Elmi, som fick chansen att tala ut om den svenska rasismen och hur missförstådd hon är.

Ali Elmi uppger att det startades ett drev mot henne när riksdagsplatsen var spikad. Vi som läser både etablerade- och alternativa medier minns att ”drevet” bestod av främst två frågor. Den ena om lämpligheten att helt okända individer långt nere på partiernas riksdagslistor kan personkryssas in i beslutande organ med hjälp av vänner, bekanta och personer från den egna gruppen? Den andra frågan rör hennes lojalitet? Med tanke på att somalier väljer att lyssna på klanen framför andra och med tanke på den uppmärksammade infiltration av islamister som drabbat flera riksdagspartier, inte minst Miljöpartiet, är frågan berättigad.

Ivar Arpi (SvD) var en av de få journalister som faktiskt ställde den sistnämnda frågan i en ledartext.

”Hur självständig kan Leila Ali Elmi vara från den grupp som burit fram henne? Kommer hon driva frågor som främst gynnar den somaliska, eller muslimska, gruppen? Det är så det fungerar i länder där klanen, eller den etniska gruppen, är det politiska subjektet snarare än individen”

Frågan har ännu inte besvarats, då riksdagsarbetet efter valet präglats av en sandlådedebatt som tagit all fokus från riktig politik. Per Brinkemo är författare, men har också en bakgrund i granskande medier som Uppdrag Granskning, Kalla Fakta och Dokument inifrån. I sin bok ”Mellan klan och stat”, beskriver han hur klanen är den viktigaste sociala enheten i länder runt om i världen, exempelvis Somalia. Nu stämplades Brinkemo som rasist och för att vara proffstyckare av några somalier som på Aftonbladets debattsida fick en text publicerad.

Ali Elmi fortsätter snyfta och i texten kommer vi till en intressant frågeställning. Hennes valrörelse präglades av att stora delar av den framfördes på somaliska och frågan Expressens journalist ställer, har ställts av många fler. Svaret lämnar dock en del frågor.

”Att kampanja på två språk går ju inte emot demokratin eller vårt valsystem. För mig var det att göra demokratin tillgänglig för alla, för alla förstår inte svenska”

För att få rösta i Sverige måste du vara svensk medborgare. och ha varit folkbokförd i Sverige tre år före valdagen. Är det inte rimligt att individer borde kunna så pass mycket svenska efter minst tre år i landet att de kan ta till sig valpropaganda på språket som talas i landet de valt att bosätta sig i? Borde man inte kunna svenska innan ett medborgarskap ens är aktuellt?

Därefter följer en annan passage som vi tvingats torka tårarna till åtskilliga gånger.

”Jag relaterade inte till något i Sverige. Jag kände mig inte representerad varken i musik, film eller i myndigheter. Det fanns ingen som såg ut som mig och jag undrade så klart varför”

Vi vet att Miljöpartiet tillhör de partier som vill kvotera in personer på olika poster. Med orden ovan vill förstås Leila Ali Elmi att somalier ska synas mer på den svenska bioduken, i Melodifestivalen, på ledande poster i svenska myndigheter och i andra synliga sammanhang. Ali Elmi verkar inte förstå att kvotering handlar om ett misslyckande. Individer som måste kvoteras in med hjälp av sitt kön, sin etnicitet eller religion, har ju de facto misslyckats. Sedan tror jag…observera tror…att seriösa arbetsgivare väljer kompetens före annat när de rekryterar. Samtidigt är orden ovan något som kan relateras till bakgrunden av den personvalskampanj som tog henne hela vägen in i Riksdagen och Ivar Arpis frågeställning om hennes arbete främst syftar till att gynna landet Sverige eller den egna gruppen?

Sedan vill Ali Elmi bygga bort segregationen, vilket hon i sig inte är ensam om att framföra. Hon och andra vill m.a.o. att förortens invånare ska få chansen att bosätta sig i mer lukrativa och homogena bostadsområden i Sverige. Varken hon eller andra förespråkare lär debattera för att ”det fina folket” ska sälja sina miljonvillor och flytta ut till Rinkeby, Hammarkullen, Rosengård eller Brandkärr. Det är givetvis så att Danderyd, Örgryte, Västra hamnen och Malmbrygdshage ska likna det nya Sverige där arbetslösa somalier och nyanlända araber ska trängas med välavlönade direktörer, högavlönade myndighetschefer och höga politiker. Huruvida de har råd eller inte kanske är sekundärt? Att politiker, direktörer, chefer, journalister och andra ur eliten ska lämna sina trygga reservat för förorten, lär knappast vara aktuellt.

Jag sparar det mest intressanta till sist och ställer därmed frågan om texten är seriös eller bara ytterligare ett inslag i ”Sagan om det rasistiska Sverige”. Två veckor efter valet promenerade Leila Ali Elmi i centrala Stockholm när hon möter en för henne okänd man som uttrycker sig:

”Sådana som du borde inte tillhöra Sveriges riksdag”

Ärligt talat kära besökare. Hur många skulle känna igen Leila Ali Elmi om hon framträdde i TV utan namnskylt? Hur många skulle känna igen henne om de mötte henne i folkvimlet på stan? Hur många miljöpartister ute i landet skulle känna igen henne om de så råkade sitta på samma restaurang i hemstaden?

Orden ovan är givetvis nonsens och den okända man hon refererar till existerar säkert inte. Jag hävdar och tänker hävda att detta är en ren lögn, men passar så väl in i debatten om rasism, diskriminering och utanförskap.

Expressen

Lite kuriosa på det.

I en annan snyftare om Ali Elmi kunde vi i SVT läsa följande i en artikel från september 2018.

Fast i Expressens artikel från igår står följande att läsa.

Ligger det något konstigt och döljer sig i Leila Ali Elmis identitet, eller har Expressen publicerat en artikel byggt på falsarier och undermålig research?

 

11 thoughts on “”Det var ett drev”

  1. Det räcker och blir över bara av att se och lyssna till videon nedan där två muslimska kvinnor, Carolina Farraj (Feminist och muslim) och Leila Ali Elmi (Riksdagsledamot för MP och muslim) hur de uttrycker sitt hat mot Joakim Lamotte (Journalist, föreläsare mm mm)

    https://videopress.com/v/UT58RflJ

    Sen finns det tvärsäkert tusen, tiotusen, hundratusen … Ja t o m miljoner fler skäl att verkligen avsky den odemokratiska och våldsbejakande ideologin islam.

    Den massinkryssade somaliskan Leila Ali-Elmi (MP) klarade inte ens som första uppgift i riksdagen att fälla upp bordsskivan och hann därför inte trycka på någon av voteringsknapparna innan riksdagens talman förklarade röstningen avslutad.

    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/09/dagens-industri-leila.jpg

    Det tackar vi för. Mer sånt vill vi gärna se.

    Hoppas Leila Ali-Elmi trycker på fel knapp (-ar) om / när hon lyckas rösta i fortsättningen.

    Kanske skulle hon behöva en liten bruksanvisning skriven på det somaliska språket, som någon MP-kollega kunde ha vänligheten att hjälpa till med att ta fram.

  2. Hoppas hon fortsätter driva den viktiga saken att utvisa vita brottsliga svenskar, som hennes kvot-syster Kawesa påbörjade.

  3. När man har fått svenskt medborgarskap så kan man väl säga sanningen om var man kommer ifrån.
    Hon har valt rätt parti för grönsakskommunisterna blir aldrig ifrågasatta eller gräv i deras förflutna om hon hade valt SD så hade pkmedia brukat alla resurser som är möjliga att uppbringa till att hitta komprementerande uppgifter om hennes vandel och levende.

  4. Demokrati är allt för viktig, för att man ska kunna manipulera med den.

    I dagens Sverige sätter alldeles för många politiker agendan på ett sätt, så att demokratins grundläggande ramar, rubbas farligt mycket. Tyvärr är för mycket av svensk media med på det tåget också.

    Detta är en mycket oroväckande utveckling av Sveriges syn på demokrati och hur den verkligen ska respekteras fullt ut.

    Leila Ali Elmi är bara ett av många exempel, på hur man i dagens Sverige tillåts att komma fram som förtroendevald, genom ”styrd röstning”.

    Där grupper av olika religiösa och etniska grupperingar mobiliserar fram en kandidat. Samtidigt som många av kandidatens väljare inte förstår så mycket av demokrati-, samhällspolitiska frågor eller ens behärskar det svenska språket.

    Samt det värsta av allt, tvingas att rösta på en kandidat mot sin vilja.

  5. Tror det är så att familjen flydde till Etiopien först, men fortsatte hit eftet några år.
    Efter alla falska anklagelser om rasism och attacker så har jag väldigt svårt att tro på berättelser om främlingar som ger sig på muslimer.

  6. Oavsett ifall den okända mannen det talas om existerar eller inte så är hans ord sanningens ord helt enkelt.

  7. De vill inte ens vara här själva, och det är naturligt, vintermörker, svala höstar. och vårar, ibland t o m svala somrar, kalla långa och Mörka vintrar som gör mörkhyade sjuka och extra trötta (om de inte redan är det) bl a pga D-vitaminbrist. Sen har vi de Sverige- och Svenskfientliga medierna som har lärt dem att Allt, ALLT! är SVENSKARNAS fel! Världens MINST rasistiska folk! Men egentligen är det sistnämnda en av huvudorsakerna.

  8. Hon kom hit som 2 åring.Hon är klädd i huckle hur mycket har hon anpassat sig till våra värderingar och allas lika värde när hon står kvar i en religion som har ingenting med Europa at göra?Hur mycket kommer hon motvärka segregation ?

Kommentera