630 olösta mord i Sverige och de ökar snabbt

BROTTSLIGHET. Totalt finns i dag cirka 630 olösta mord i Sverige, enligt siffror från Noa, polisens nationella operativa avdelning och de utredningar som hamnar hos Kalla fall grupperna ökar snabbt, rapporterar Sveriges Radio. 

Steget Efter

– Andelen ouppklarade mord kommer öka rejält och det har enkom att göra med skjutningarna i offentliga miljöer där kriminella grupperingar är inblandade säger Anders Eriksson, chef för Kalla fall gruppen i Region Väst.

I utredningarna av de gängrelaterade skjutningarna finns oftast varken teknisk bevisning, eller vittnesuppgifter. En tystnadskultur i gängen skyddar också de misstänkta gärningsmännen och det gör morden extremt svårutredda.

Antalet mord som klaras upp har också sjunkit drastiskt. I början av 1990-talet låg uppklarningen av mord generellt på nästan 90 procent.

Det kan jämföras med att från 2010 då endast 25 procent klaras upp och allt eftersom tiden går blir listan av kalla fall allt längre.

– Det är tragiskt och inte värdigt en rättsstat som Sverige att man så enkelt ska komma undan med att ha ihjäl en annan människa, säger Anders Eriksson, chef för Kalla fall gruppen i Region Väst.

-Pettersson säger att det är inte bara tragiskt, det är oerhörd dumt och vi får skylla oss själva. Som man röstar får man olösta mord…

Det råder ingen polisbrist i Sverige. Svensk polis är dimensionerad för svenska kriminella och inte för Mellanösterns…fast jag tror att 9 av 10 är lite lågt räknad…

Läs igen, 9 av 10 och dessa kostnader är inte medräknade i totalkostnaden för att förstöra vårt land.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “630 olösta mord i Sverige och de ökar snabbt

  1. Vad är det för land vi lever i???Minns ni 15åriga pojken sinisalo blev skjuten i Akalla,hans mördare går fortfarande fri.Vad är det för land vi lever i som tillåter skjuta 15 åringar utan någon påfölj.Jag kan garantera att i Akalla vet många vilka är mördarna men av rädsla håller dom käft.Skall det vara så stefan löven ???Att du inte skäms att vara med och förstört en gång så blomstrande land.Saknar mitt barndoms Sverige .Jävla fjant förlåt att jag svär god jul förresten. Till er alla från mig.

  2. Varför fortsätter polis och åklagare att utreda morden, fängelserna är ju redan fulla, var skall de göra av resten av mördarna.
    Kanske Löfvén och Lööv vill hämta fler med röda Korset, dela ut flygbiljetter så vi kan få hit ännu fler.
    Eller är det fler ensamkommande barn vi behöver som skall hit för att sälja narkotika.
    Men jag måste ju säga att det är skönt att vi inte har någon regering som höjer skatten just nu.

  3. Men det var väl ännu värre förr på den tiden när Sverige bara var ett ospännande homogent kristet och icke mångkulturellt land ?
    Vi som upplevde den tiden måste då ha varit både blinda och döva eftersom man aldrig märkte något av allt eländet som förmodligen pågick i dåtidens samhälle.

  4. Det skulle också vara intressant att veta hur många ”kalla” fall det var 1970, jag tippar på 18 st. Men man får dock ta med i beräningen att preskribtionstiden är avskaffad, men om jag får gissa så är det ca 4-5% av de 670 som beror på det. Å andra sidan är det fel att inte ha någon gräns alls, t ex efter 100 år så är det ingen risk att en mördare ens fortfarande lever och samtidigt förmår begå brott. Så jag skulle föreslå att preskribtionstiden för mord sätts till 100 år i stället för som nu, evigt. Däremot ska fallen vara kvar vilande, eftersom de ligor som utfört morden fortfarande kan vara aktiva. Hittar man mördaren så kan man även hitta ligan.

  5. – pch det har bara börjat!

    Dags att vi börjar bjuda igen för alla ”gåvor”
    invällarna ger oss?

    Dags att organisera ”Grannsamverkan mot brott”!
    Dags att hjälpa dem att få en intensiv hemlängtan!

    – tänk på att medborgargarden är förbjudet!
    – tänk på att det är förbjudet att försvara sig!
    – tänk på att det är förbjudrt att försvara ditt!
    – tänk på att polisen inte skyddar dig!
    – tänk på att SÄPO har kontraktet, som
    Socialdemokraterna skrev med Muslimska
    Brödraskapet 1999, att rätta sig efter!
    – tänk på att muslimerna inte firar jul ………..!!!

  6. Gör som vissa andra länder ,ge medborgarskap efter 7 år.Har dom sköt sig kan dom söka medborgarskap ,begår dom brott ställer till massa elände skall dom ut eller tillbaka till hemländer.

    • Går inte, i Sverige får ingen inflyttad nysvensk tvingas till något det är kränkande rasistiskt och kan strida mot de heliga mänskliga rättigheterna !

Kommentera