16 attacker mot svensk polis på ett år – avsaknad av regering stoppar ny lag ljuger regeringen

BROTTSLIGHET. Minst 16 allvarliga angrepp har riktats mot svensk polis sedan oktober 2017, visar en sammanställning gjord av SVT tillsammans med ett brittiskt säkerhetsföretag.

Angreppen handlar bland annat om direkta attacker mot polishus och polisers hem samt polisfordon som satts i brand. Flera av angreppen har varit ”spektakulära”, enligt rikspolischefen Anders Thornberg.

– Det här är väldigt, väldigt allvarligt, säger Thornberg.

Han är positiv till Blåljusutredningens förslag att blåljussabotage ska föras in i brottsbalken. Men en eventuell lagändring är försenad.

”Arbetet försenas av att vi är övergångsregering”, skriver justitieminister Morgan Johanssons (S) pressekreterare Sofie Rudh i ett mejl till SVT.

-Pettersson noterar att det räcker inte för Morgan Johansson (S) med fyra år för en ny lag, att måste skylla på andra, men jag är övertygad om att det redan är förbjudet att attackera poliser och polisers hem. Det gäller att gripa och döma förövarna, en ny lag gör ingen skillnad.

Men övergångsregeringen klarade av att underteckna FN:s migrationsavtal utan debatt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “16 attacker mot svensk polis på ett år – avsaknad av regering stoppar ny lag ljuger regeringen

  1. Vilken jävla lögnare. Det gick ju bra att skriva avtal med FN, trots att nordiska kvinnor slaktas på samma ställe. Då kan det inte vara några bekymmer att skriva några lagar.

  2. Det är som allt annat mycket snack och ingen verkstad. Thorberg sägger at atackerna mycket allvarliga,men det räcker inte att snacka om det,det är dags att ta tag i problemet .Begränsa invandringen,rensa ut dom som inte anpassar sig,är det utlänningar skicka tillbaka dom till hemländerna,är det svenskar så skall dom dömmas med rejela straff.Det klarar inte svetsarn och hans regering av.Vi måste ha folk som återställer säkerheten i landet.

  3. Så de gamla lagarna gäller alltså icke, så länge vi lyder under en s.k. expeditionsministär ? Anarki ? Fria kriget ? Laglöst land ? Är det sista hoppet ute nu ?

Kommentera