SVT belönar kriminella medarbetare

BROTTSLIGHET. 152.384 kronor – det är rättegångskostnaderna som SVT väljer att betala för Fredrik Önnevall och två andra journalister, efter att de tre i går dömdes för människosmuggling i Högsta domstolen.

Fredrik Önnevall. Wikipedia

Domen kommer efter att de tre journalisterna 2014 smugglade hem en syrisk flyktingpojke från EU-landet Grekland i samband med en tv-inspelning, utan SVT:s godkännande.

– Jag vill hävda att SVT inte tar ställning i skuldfrågan, men att vi har ett ansvar för våra medarbetare eftersom vi sände programmet, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT.

Både tingsrätten och hovrätten beslutade att Fredrik Önnevall hade tillräckligt god ekonomi för att betala hela sina egna rättegångskostnader. Men nu väljer alltså SVT att betala ändå.

Om Fredrik Önnevall på Bloggen…

-Pettersson konstaterar att Fredrik Önnevall är ett typexempel på en SVT-anställd. Trots att han dömts i tre instanser menar Önnevall att han borde blvit frikänd och att människosmuggling borde vara tillåtet.

Om SVT betalar sin medarbetares privata utgifter så borde Önnevall skatta för den förmånen.

Flyktingpojken från Grekland har för övrigt blivit sex personer. Föräldrarna och tre syskon har anhöriginvandrat…

152.384 kronor hade för övrigt räckt till vinterkläder åt 5000 frysande barn

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “SVT belönar kriminella medarbetare

  1. Jag tycker att det är bra, mycket bra. Nu kanske TV-skattanhängarna äntligen får upp ögonen. Jag tycker också att ”Public Service” låter som en bra idé, vi borde införa det. 😉 För att bevaka och rapportera nyheter samt gå ut med viktig information till medborgarna behövs kanske 100 personer på årsbasis. Landet är stort och för det mesta glest befolkat så det istället för 1 miljon per anställd tycker jag att vi säger 2 sålunda skulle det kosta 200 miljoner om året eller en fyrtiondel av det beslutade. Så istället för 1 300 per person så blir det 32,50.

  2. Det är väl fullständigt självklart att man belönar vänsterblivna tingestar med skattemedel, man kan väl inte betala för något som sunt bondförnuft.

    Sen var det väl mer en förhoppning att man kan gå upp i lön och få bättre jobb, än att hjälpa någon i nöd. Smart tänkt av denne så kallade journalist, i denna tid av vänsterbliven MSM

  3. Säger en hel del om Önnevall och SVT. Hoppas Skatteverket hänger på!
    Vem/ vilka, förutom SVT anser sig ha rätten att använda skattemedel för att rättfärdiga ett brott?

  4. Önnervall, den stora humanisten som likt statsminister använder mina pengar utan att fråga om jag vill använda dem till något annat som är mer värt. Svältande spädbarn i Jemen, men skithögen Önnervall vet bäst.

  5. Deras kommentar låter som det är deras egna pengar de betalar rättegångskostnader med. Det är våra surt förvärvade pengar som de slänger iväg till kriminella anställda.Detta borde vara ett fall för JK, om det finns på riktigt, troligtvis ett jobb som inte innebär annat än finnas på plats.

  6. Har inte med nåt att göra men sitter/satt just o chattade med translate funktionen. På en utländsk chatsida givetvis då dessa tycks vara förbjudna i ””yttrandefrihets och demokratiska” landet Sverige…….. suck.
    Så fort jag nämnde ordet george soros blev jag bannad. Visst är det märkligt?
    Observera jag skrivit värre ord än george soros just innan.

  7. Undra om de också betalar Fredrik Önnevalls inkomstskatt som det också måste erläggas på beloppet.
    Böter är ej avdragsgilla utan måste betalas med skattade pengar. Hur hanterar man det?
    Har SVT varit medveten om brottet och uppmuntrat till det så är SVT medbrottslingar också.
    Finns många frågetecken kvar att räta ut.

    • Böter måste betalas med skattade medel?
      SVT har inte tillgång till annat än skattade medel.
      Det är våra surt förvärvade slantar som beskattats i landet med typ världens högsta skatter,

    • Efter årsskiftet då är det skatt som slantas in.
      Nu betalas den av alla dem som betalar TV- licensen.
      Tala om att det finns pengar kvar i kassan med deras pengabesparande utbud som råder.
      När de inte längre visar sportsändningar med t.ex. landskamper utan det sänds på de kommersiella.

Kommentera