Kina förklarar för Indonesien varför de har ”omskolningsläger” för muslimerna

Kina har svarat på Indonesiens fråga om påstådda brott mot de  mänsklig rättigheterna mot muslimerna  i Xinjiang-provinsen.
Peking garanterade alla sina medborgares religiösa frihet, inklusive Uighurerna.

En talesman för kinesisk ambassad i Jakarta sa i ett uttalande på torsdagen att ”Kina är ett land med flera etniska grupper och religioner”.  ”Såsom föreskrivs i konstitutionen, alla kinesiska medborgare åtnjuter religionsfrihetens frihet”, sade uttalandet.

Man säger att det är besvärligt att hitta jobb åt muslimerna på grund av deras dåliga kunskaper i landets officiella språk och brist på yrkeskunskap. ”Detta har gjort dem till en riskgrupp för terrorism och extremism”.

”Med tanke på situationen har Xinjiang etablerat yrkesinriktade yrkesutbildningsinstitutioner som plattform, som ger kurser om Kinas gemensamma språk, juridisk kunskap och yrkeskunskaper.

Västeuropeiska länder har anklagat Kina för att förfölja Uighurs genom sina ”re-education centers”, vilket Peking insisterade var faktiskt yrkes- och utbildningscentrum som bekämpar religiös extremism.  

JakartaPost

5 thoughts on “Kina förklarar för Indonesien varför de har ”omskolningsläger” för muslimerna

  1. Kineserna är en intelligent ras, kanske den intelligentaste, de har fattat att den våldsamma ideologin islam är farlig, de har öppna ögon….Såklart de måste omskola dessa dårar efter otaliga knivattacker mot kvinnor och barn….

  2. Hoppas att den dagen kommer så snart som möjligt då dessa extremister breder ut sig till dom som ligger bakom till att dessa människor kan härja fritt i Sverige utan några som helst större konsekvenser för sina handlingar. Men iallafall så snart som möjligt till deras egna områden som dom känner sig trygga i en så länge. Men tro mig även ni landsförrädare kommer att få betala samma pris som vi vanliga svenska fått göra för era helt INKOMPETENTA beslut, som än så länge inte drabbat er men den tiden kommer för det räcker bara med lite sunt förnuft för att räkna ut detta. Och när det kommer SÅ vill VERKEN jag eller andra svenska SE att NI visa den minsta rasism mot dessa stackars människor som bara vill försörja sig själva när dom inte får det BIDRAG som dom har rätt till enligt deras egen uppfattning.

  3. Vi skulle kanske ha behov av omskolningsläger för vissa
    sekter i Sverige?
    Sekter som lever sott liv i en fantasivärld kan behöva få
    tillfälle till en verklighetsförankring.

    ”Grannsamverkan mot brott” kan kanske ge lektioner?

Kommentera