FN minskar mathjälp till palestinier

BISTÅND. Brist på pengar gör att FN:s livsmedelsprogram, World Food Program, WFP, från årsskiftet måste skära ner på biståndet till de palestinska områdena. Den främsta orsaken är minskat bistånd från USA, skriver Aftonbladet. 

Nedskärningarna kommer att påverka 193.000 av de fattigaste i Västbanken och Gaza som i dag får mathjälp från WFP. Runt 27.000 blir helt utan hjälp. Resten får klara sig med 80 procent av den månatliga tilldelningen, skriver FN-organet i ett pressmeddelande.

USA har minskat sitt bistånd till humanitärt hjälparbete i de palestinska områdena. Det drabbar 40 procent av WFP:s totala intäkter, säger Stephen Kearney, WFP:s Palestinaansvarige.

– Den största bidragsgivare vi haft de senaste åren är USA. De har minskat bidragen, inte bara till UNRWA som arbetar med flyktingar i Gaza, utan också till resten av det humanitära samfundet, däribland WFP, säger Kearney till Reuters.

-Pettersson menar att Aftonbladet med flera har fel. Orsaken till matbristen är inte USA:s minskade bistånd utan arabernas oförmåga att arbeta med annat än jävelskap. Utan att smuggla vapen, bygga raketer och terrortunnlar kunde ekonomin på Västbanken och i Gaza blomstra. Och varför ska stolta och duktiga araber ta emot bistånd från den store satan, USA?

”Palestinierna” har i 70 år fått mest bistånd i världen per capita och hade med rätt inställning kunnat vara lika rika som Israel.

För övrigt anser jag att Sverige, som är en av de största givarna, ska dra in sitt bistånd helt. Vill araberna ha pengar får de vända sig till den rika arabvärlden, inte till väst som de hatar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “FN minskar mathjälp till palestinier

  1. Bästa vore alla bidrag till dessa ” radikaliserade” som numer är ett mode ord för terrorister, skulle bannlysas. Bidrag har utgått från Sverige drygt ett halvsekel till dessa banditer som Hamas och PLO och liknande grupper, våra surt förvärvade pengar ska inte gödsla dessa regioner, dags att de börjar jobba själv, och för övrigt regim skifte i Sverige.

  2. ”According to the World Health Organization, obesity affects 26.8% of the Palestinian population (23.3% males, 30.8% females). This is mostly due to decreased physical activity and greater than necessary food consumption, particularly with an increase in energy coming from fat. Two other factors are smoking and urbanization. In addition, ”leisure-time physical activity is not a common concept in the Palestinian context, especially for rural women, where lack of sex-segregated facilities and cultural norms are prohibitive factors.” Women in urban areas face similar cultural restrictions.” (Wikipedia)

  3. Man kan ju å andra sidan studera kartan över Palestina/ Israel och se den ursprungliga uppdelningen efter kriget . Tittar man sedan på dagens karta så blir det lite svårare att acceptera dagens situation Israel / Palestina . Varför tillåts detta att få fortgå ? Undrar vilka som ställt till med mest förtret ? Mvh Sjöström

  4. Om alla inom FN minskar sin lön till ca 35 000/mån, då finns det mer biståndspengar över. Det är väl mer humanitärt att se efter andra än sig själv, är det inte därför dom jobbar där. Eller är det bara för pengarnas skull dom är där

  5. Verkligen, forsberg55 ? Vad är det Du kör PR för ?
    Sverige ska sluta ge bidrag till Palestina !
    Ekonomin tillåter inte dessa ”utsvävningar” tex. direkt från ministerns egen börs, eftersom hon tillåtit detta i en ”TILLFÄLLIG REGERING UTAN MANDAT FRÅN BÅDE RIKSDAG OCH FOLKET”
    Ännu ett ämne att anmäla till JK !!!!!

Kommentera