Vad vill centerpartiet och Annie Lööf?

REGERINGSBILDNINGEN. Centerpartiets Annie Lööf är öppen för att fortsätta förhandla med S, rapporterar Sveriges Radio.

Steget efter

Annie Lööf säger sig acceptera Ulf Kristerssons (M) politik, men inte Sverigedemokraternas inflytande. Lööf vill alltså att Socialdemokraterna ska för Moderaternas politik med hjälp av Vänsterpartiet som hon sagt inte ska ha något inflytande.

Vintern har kommit, i varje fall i mina sörmländska trakter och vi har slagit nytt svenskt rekord i lång tid för regeringsbildning.

Först lovade Annie Lööf under fyra år att göra allt för att avsätta Stefan Lööf (S) tillsammans med övriga i Alliansen men hon vill inte ge SD inflytande.

Direkt efter valet röstades Stefan Löfven bort från statsministerposten men han sitter ändå kvar.

Sedan fällde Annie Lööf (C) Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD), när det var gjort återstod bara Stefan Löfven (S) som realistiskt alternativ men Annie Lööf röstade bort Löfven och S också för att de inte förde alliansens politik.

Idag kommer talmannen med ett nytt förslag, vad det blir vet jag inte men alternativet Kristersson och Busch Thor, kan vara aktuellt igen.

Annie Lööf (C) släppte igenom Kristerssons budget med stöd av Sverigedemokraterna. Trots att hon nyligen pratade om vikten av att inte ge SD inflytande.

Som inte det är nog har Annie Lööf (C) lovat att inte ge Jonas Sjöstedt (V) något inflytande eftersom han liksom Jimmie Åkesson tillhör ett ytterlighetsparti.

C snurrar så det står härliga till, värre än virvelvinden på tivolit,men Lööf säger nu på morgonen att hon ska fortsätta vara konstruktiv…

För att få majoritet behövs 175 mandat

  • C+S+L+MP=167
  • C+M+KD+L=143

För att få majoritet måste Annie Lööf välja V med 28 mandat eller SD med 62. Dock har hon sagt att varken V eller SD ska ha något inflytande och att Löfven ska bort. Hon är ett helt tivoli alldeles ensam…

13 thoughts on “Vad vill centerpartiet och Annie Lööf?

  1. Jag är inte förvånad över hennes agerande. Föregångaren Hedlund sa: ”vi inom (c) är för allt som är bra och emot allt som är dåligt.” , ”….som oftast svarade reportrarna med att när vi i Bondeförbundet har bestämt oss i den frågan – kan jag svara på den” och slutligen ”..’att vi i Centern, har alltid velat…och kommer alltid att vela….”
    (Vad som är Hedlund uttalanden vet jag inte med säkerhet)

  2. Rödluvan vill bli statsminister. Svetsaren kanske vill bli av med titeln som den sämste statsminstern någonsin. Nu har han chansen.

  3. Riksdagen består idag av 7 st tokvänsterextremistiska partier och ett normalt parti, inget rent Sverigevänligt parti. Vad vill C? de vill att hela Sverige ska bli ett enda stort GETTO!

  4. Uttrycket tomma tunnor skramlar mest stämmer verkligen på Annie Lööf.
    Att man ska kunna addera tal upp till 200 borde vara ett grundkrav på en partiledare.

  5. annie lööf – livsfarlig s k ”yrkespolitiker” som ställer till med oöverskådlig skada för Sverige med sin SverigeFrånVända ”politik”.
    En globalist som är maktfullkomlig!
    Att centermuslimpartiet får några som helst röster är för mig en gåta?
    Är glad att de tappar röster och jag hoppas att de, tillsammans med miljömuslimpartiet och liberalerna, åker ut vid ExtraVal.Nu.

Kommentera