Utländskt nätverk tillverkar falska id-handlingar

Ett kriminellt nätverk i Malmö har ägnat sig åt att tillverka falska id-kort med vilka bl.a. kriminella och utvisningshotade individer kunnat hålla sig kvar i Sverige och Danmark.

Huvudmannen i det kriminella nätverket är rumän och därav namnet ”Dracula-nätverket”.

För närvarande utreds tre rumäner och en pakistanier av svensk polis. Förutom att sälja falska id-kort till individer som inte har rent mjöl i påsen, har det utländska nätverket ägnat sig åt bordellverksamhet och bedrägerier.

Från de danska polisen meddelas att man känner till minst 37 falska id-kort som kriminella kunnat använda sig av. Verksamheten uppdagades när tre av nätverkets medlemmar stoppades i en inre utlänningskontroll i Köpenhamn.

Redan har trettiotalet individer från nätverket dömts utvisats från Danmark (Sverige kan förmodas) och detta innan domstolsförhandlingarna med de nu fyra gripna inletts.

Om detta kan läsas i danska Ekstrabladet, men hur mycket jag än googlar kan jag inget finna i de svenska tabloiderna. Är det månne en ointressant nyhet i ett land där dödsskjutningar, handgranatsattacker är vardagsmat och där samhällets grundpelare är på väg att spricka?

Ekstrabladet

1 thoughts on “Utländskt nätverk tillverkar falska id-handlingar

  1. Vad mycket kriminalitet det verkar vara nu för tiden, stämmer det eller är det kanske bara inbillning, medlemskap i EU-familjen med vidöppna gränser fri invandring för s.k EU-medborgare som det så fint heter och Järnridåns fall skulle ju bli så fantastiskt bra enlig den verklighetsfrämmande och välgödda mångkulturälskande PK-maffian men blev det igentligen så bra om man jämför med hur det var i det tidigare Sverige med bevakade gränser och icke medlemskap i EU ?

Kommentera