USA drar sig ur Syrien – hävdar att IS har besegrats

MELLANÖSTERN. USA har påbörjat tillbakadragandet av sina styrkor i Syrien, uppger Vita huset. Enligt en av CNN:s försvarskällor planerar man för ett ”fullständigt” och ”snabbt” tillbakadragande av styrkorna.

Beslutet, som är en omsvängning av den amerikanska politiken, togs av president Donald Trump som länge signalerat att han vill att styrkorna ska lämna landet.

”Vi har besegrat IS i Syrien”, twittrar presidenten i samband med nyheten.

USA har omkring 2000 soldater på syrisk mark, där de främst tränar lokala styrkor att bekämpa terrorgruppen IS, jag misstänker att kurderna inte kommer att bli så glada när USA lämnar fältet fritt för Assad och Erdogan.

-Pettersson säger att det är ett klokt beslut, även om det är andra som besegrat IS i Syrien.

Vi ska inte glömma att när Barack Obama blev president så var USA inblandat i fyra krig, när han avgick var USA med i sju krig och Obama hade fått Nobels fredspris.

Vita Husets uttalande, USA planerar dock att ha kvar soldater i Irak, liksom Sverige som har c:a 70 soldater på plats i Irak.

Insatspluton ur Norrbottensbataljonen luftlandsätts med helikopter under krigsförbandsövning. Foto: Mats Carlsson, Försvarsmakten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “USA drar sig ur Syrien – hävdar att IS har besegrats

  1. Syriens president osh hans folk är intresserad av Ryssland, som i sin tur är behov av en flottbas i Medelhavet. Det kan inte uteslutas att Putin har flera jokrar i armen, som kompromenterande bilder från Trumps besök eller valpåverkan. POTUS lämnar över spelet till Putin som handhar IS i Syrien enligt en osvensk värdegrund.

    I USA fortsätter CNN, dygnet runt med att svartmåla Trump och hans tidigare medarbetare advokat Cohen m.fl. Något som Karina Bergfeldt bara älskar att göra. Visst USAs president är varken njutbar i bild, tal eller text men det var/är helkerinte Löfven och de övriga sex sjuka i Riksdagshospitalet.

  2. Tveksamt men de IS-terrorister som finns kvar kan ju om de själva vill få bli återvändande svenskar och flytta hem till det trygga och heligt mångkulturella Sverige !
    Vad säger och tycker 7 klövern om det ?

  3. Vad hade de att göra där överhuvudtaget?
    Världens störsra demokrati – som blir urförbannad när någon (påstås) hacker den – låter sig göra vad som helst i världen.
    ”We are the good guys..”.
    Bomba och störta, – i smyg eller öppet – vilket land som helst..
    Tur att det finns Ryssland och Kina som börjar visa till jänkarna att planetan inte bara är deras.

  4. Is är inte borta, men minimerat, trots Usa:s närvaro. De har stöttat Is och andra grupper för att behålla makten över oljan i sydöstra Syrien.

    Usa pratar mycket om demokrati och rättvisa, men störtar gärna folkvalda regimer om det inte passar deras egna ideer.

  5. Svenska soldater i Irak målar sig i regnbågsfärger och går Pridetåg Varje dag.., bakom skyddsmuren på sin bas.

Kommentera