Tvingade zigenare att tigga – sju personer fälls för människohandel


BROTTSLIGHET. Åtta personer står åtalade, misstänkta för att ha lurat tretton bulgariska romer till Sverige och sedan tvingat dem att tigga på olika platser i Växjö.

Idag fälldes sex personer för människohandel och en för medhjälp till människohandel. En frias helt. Straffen blir mellan 1,5 år och 5 års fängelse. De inblandade är från Bulgarien.

– De har blivit misshandlade och de har fått äta mat som kommit från containrar, säger Jan-Åke Fält som är målsägarbiträde för sju av romerna.

-Pettersson säger att det är en konstig dom, hela etablissemanget med Anders Lindberg och Expo i spetsen har ju sagt att det inte förekommer någon människohandel med tiggare…

TIDIGARE 2018-09-18. Sju personer åtalas för människohandel med tiggare

TIGGERI. Nu är det dags igen, åtal väcks i Växjö Tingsrätt mot sju personer som misstänks för människohandel och för att ha fört ut miljonbelopp efter att ha tvingat tvingat människor till Sverige för att tigga.

Via flera tillslag runt om i Kronobergs och Kalmars län, samt i Bulgarien, slog polisen i början av december i fjol sönder ett nätverk som tvingat människor att tigga i Sverige. Då uppgavs det att ett 20-tal brottsoffer från Bulgarien omhändertagits.

– Det är miljonbelopp som har förts ut och vi ser vid tillslaget i Bulgarien att vi har säkrat föremål till stort värde. Bland annat fordon, sade Mattias Sigfridsson, dåvarande chef för sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet vid polisens region Syd, under en pressträff i samband med tillslaget.

– Till min kunskap och som vi ser nationellt är detta det största ärendet vi har hanterat. Det är väldigt omfattande, med stora belopp och många drabbade, sade Mattias Sigfridsson.

-Pettersson är förvånad. Anders Lindberg på Aftonbladet lovade ju att människohanden med tiggare var en råtta i pizzan…

…sedan påstod hela etablissemanget, inkl. Aftonbladet och de flesta politiker att Sverigedemokraterna ljög när de ville stoppa det organiserade tiggeriet

När SD påstod att det förekom organiserat tiggeri så blev de fullständigt utskällda av PK-etablissemanget och nu…

-Nu noterar Pettersson att Aftonbladet ännu en gång skriver om det organiserade tiggeri som inte finns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Tvingade zigenare att tigga – sju personer fälls för människohandel

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: