Talman Andreas Norlén vill lösa regeringsfrågan innan jul, men nästa omröstning sker den 16 januari

REGERINGSBILDNING. Talman Andreas Norlén söker nya sätt att ta Sverige närmare en regering. Just nu håller han pressträff om nästa steg i regeringsbildningen.

Steget efter

Norlén säger att det måste bli slut med resultatlösa diskussioner. Huvudansvaret vilar på de två statsministerkandidaterna, Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M). De båda får i uppdrag att rapportera till talmannen en gång i veckan.

Nästa statsministeromröstningen äger rum den 16 januari och om inte den lyckats så sker den fjärde och sista omröstning den 23 januari.

Blir även den resultatlös så sker extraval senast den 21 april 2019.

Talmannen Anderas Norlén menar att ett extraval vore ett stort misslyckande som dessutom kostar 400 miljoner. Han beskriver också ett demokratiskt val som en avgrund. Det får mig att tvivla på hans lämplighet.

-Pettersson menar att ett extraval skulle vara bra för demokratin. Förhoppningsvis är väljarna lite bättre informerade än innan valet för 101 dagar sedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

31 thoughts on “Talman Andreas Norlén vill lösa regeringsfrågan innan jul, men nästa omröstning sker den 16 januari

  1. Ska bli kul att se hur man ska kunna förhala det hela till den 26 februari. Klarar man det så blir extravalet samtidigt med EU valet.

  2. Ett extraval är bara positivt. För det första spar det pengar. Det här skiten som pågår nu har säkert kostar hälften av vad ett exraval kostar. för det andra så får dom som begriper vad politiken går ut på vara med och bestämma ( FOLKET ). FOLKET vet mycket mycket mer om politik än vad de s.k. politikerna gör.

  3. Ännu ett försök att stjälpa hela processen. Norlen har suttit som ordförande i KU och värre pratkvarn får sökas.
    Att de gjort honom till talman förvånar inte, känns som han är konflikträdd.

  4. Talmannen Anderas Norlén sjönk som en gråsten i min respekt för honom. När han benämnde ett extraval som en avgrund.

    Ett omdömeslöst uttalande och ett bevis för att respekten för både väljare och demokratin, inte har så stor förankring hos honom.

    Avgrund är väl detta som han nu regisserar, tillsammans med ett gäng partiledare, för regeringsbildandet. När man hela tiden pratar förbi och runt, som att svenska väljares röster inte räknas.

    Skärpning nu, Andreas.

  5. Sparka alla politiker och hyr in Donald Trump. Vi sparar miljarders miljarder och så blir det mycket gjort också.

  6. De talar om den berikande mångfalden.
    ”Alla ska med”, löd en Löfven-floskel
    för något år sen.
    Så har de nu ”jobbat” i 100 dar och ska fortsätta ännu en månad – bara för att kunna ISOLERA det tredje största partiet!
    Ett belysande exempel på trovärdigheten hos politiker!!!

    • Det är just detta som du skriver,som kännetecknar den nya moderna ”demokratin” i Abzurdien. Sju(7) vilseledda sitter och käbblar och den ende som kunnat lösa det hela,får inte deltaga.
      Ett löjets skimmer,i nivå med Junckers EU !

      • Och dessutom i ett land där de likt hjärntvättade nordkoreaner upprepar ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE!

        Men fokuserar all ansträngning som ATT DE INTE HAR DET!

        Vilken annan yrkesgrupp kan agera på ett dylikt sätt?

  7. Talmannen Andreas Norlén riskerar förlora sitt talmansjobb om det blir nyval. 105 000 kr i månaden. Han har ett egenintresse att dra ut på tiden.

  8. Är det demokrati att utestänga ca.20% av röstberättigad befolkning
    från svensk ”demokrati” – att vara med i ”demokratin”?

    Det är väl talmannens uppgift att värna att ”demokrati” är ledstjärnan
    i svensk demokrati ?

      • Felet är att 7-klöverns politiker inte har en aning om vad DEMOKRATI är.
        annie lööf vet ju inte ens hur många partier det finns i riksdagen.

  9. Vilken otroligt mesig talkvinn…menar talman vi har,ingen pondus för fem öre.Vad ändrar läget till en att vänta månad till? de 7 diktaturerna i riksdagen har haft över 3 månader på sig,så inget kommer hända så tillvida att fjamåt och låtsasmajoren inte tar för mycket av nyårsnubben och går in i dimman på riktigt.

    • Tänkte samma sak när jag såg det i förmiddags. Hoppades att han skulle säga nej till partierna som ville ha julledigt men det gjorde han inte. Känns som om man ”visslar litet högt och kraftigt” – så blåser man ikull talmannen.

  10. Det blir garanterat inget extraval !
    SD skulle förmodligen då få mer röster men tyvärr också Vänsterpartiet vilket de övriga partierna inte gillar !

  11. Det blir garanterat inget extraval !
    SD skulle förmodligen tjäna på ett sådant och tyvärr även Vänsteripartiet (kommunist) vilket inget av de andra partierna !

  12. Norlen är en såskopp. Han har dessutom en tämligen obefintlig logisk förmåga. Ett extraval påverkar inte väljarna negativt avseende demokratisyn, tvärtom. Vad som däremot påverkar väljarnas syn på demokratin är med den saktfärdighet och nonchalans som processen hanteras.
    Jimmie kan dock i lugn och ro fortsätta njuta av sin semester. Bollen ligger hos Kristersson att ta kontakt för förhandling. Om han nu fattat hur matematik fungerar.

    • Hela den här perioden har gått åt till att MOBBA oss Sverigedemokrater så 7-klövern har inte haft tid att diskutera politik.

  13. Nu måste väl något hända, detta är ju parodi och vi i absurdistan skall aldrig mer tala föraktfullt om andra länders politiska system och politiker. Varför tog inte talmannen chansen att ha den tredje omröstningen på fredag 21/12?, man kunde ju föreslagit vem som helst ex Ola-Conny eller Glenn Hysén. När denne var nedröstad kunde man haft den fjärde omröstningen den 28/12 och då varit avgörande, antingen en regering eller extraval.

Kommentera