Årets sista batikhäxa?

Vian Delsoz från Skåne ska åka till Kabul för att dela ut julklappar till utvisade afghaner.

”Jag åker dit för att besöka min familj” säger 33-åriga Vian och syftar på de inneboende afghaner som utvisats. Artikeln i Expressen säger en del mellan raderna, men det tror jag inte Vian förstår.

Vian Delsoz erkänner att hon är asylaktivist och hon återfinns bl.a. i asylnätverket ”vistårinteut”. Hon har funnits med och demonstrerat mot utvisningar för att det är alldeles för farligt att vistas i Afghanistan. Om Vian nu återkommer till Sverige från Kabul, visar det att alla inte dör, tvärtemot vad asylaktivisten Fatemeh Khavari hävdar. Delsoz tar m.a.o. död på Khavaris argument.

Att alla inte dör visar de här orden i Expressens artikel.

”Den ena bygger hus, den andra försöker bo på hotell och den tredje flänger runt hos vänner”

Beviset för att samtliga hennes ”barn” lever och verkar må gott. Den som bygger hus har uppenbart ett arbete att försörja sig genom (barnarbete eller en ung man som ljög om sin ålder?). En av dem har bevisligen vänner, trots att det ständigt hävdas från asylaktivisterna att dessa ”barn” inte har några kontakter i hemlandet.

Sedan kommer en viktig information som förvisso har varit känt sedan länge, men som nu bekräftas av asylaktivisten Vian Dolsoz:

”Andra är flyktingar som bott i Iran tills de flydde till Sverige – sedan skickas de till Afghanistan där de nästan aldrig varit”

Just precis. Det var inte från Afghanistan de flydde, utan från Iran. Även om det finns problem i Iran, precis som det gör i Sverige, så råder det inget krig. Ingen som förundras över att få eller inga jemeniter anlänt till Europa och Sverige. Det är ju där de verkligt stora problemen finns just nu. Motargumentet om att de utvisas till Afghanistan där de nästan aldrig varit, är att i Sverige hade de garanterat aldrig varit innan ryktet om de generösa landet och flyktingrutterna nådde dem.

En artikel som säger ganska mycket.

Expressen

Lite mer om Vian Dolsoz här

7 thoughts on “Årets sista batikhäxa?

  1. Nu väntar vi bara på en påhittad historia om att hon har råkat illa ut!

    För att skuldbelägga oss!

  2. Ja, uppenbarligen är situationen inte alls så farlig i Kabul att en kvinna kan åka dit och dela ut julklappar. Julklappar är väl ett kristet påfund.

    kanske dags att omförhandla Afghanernas situation i Sverige..

  3. Det lär inte finnas många som erkänner att de är kristna i långtbortistan och endast kristna delar ut vad vi säger julklappar. Alltså det blir en mycket ineffektiv resa, med stor miljöpåverkan. Men så går det när hjärnkapaciteten är låg, hon borde aspirera på hög befattning inom MP.

Kommentera