Ung man väntade på akuten i tio timmar – dog

SJUKVÅRD. En ung man dog i våras av blodförgiftning efter att ha väntat på akutmottagningen på Sunderby sjukhus, Luleå i tio timmar, skriver SVT Norrbotten.

Socialdemokraterna har varit största parti i Norrland så länge någon kan minnas och nu…

Enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg ska orsaken till att mannen inte fått rätt hjälp vara brist på vårdplatser, hög arbetsbelastning och brister i användandet av kontrollinstrument.

– Om man hade insett hur sjuk han faktiskt var så hade han prioriterats högre, säger chefläkare Carl Johan Westborg.

-Pettersson håller inte med chefsläkaren, det är inte brist på vårdplatser och personal. Det är några som importerat en miljon nya patienter utan att ha gjort en konsekvensanalys…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Ung man väntade på akuten i tio timmar – dog

  1. Uppdrag Granskning borde inte bara kolla läkare och sjuksköterskor, de borde kolla alla ”högutbildade” raketforskare och akademiker.

  2. Om man insett…… Det var väl därför den unge mannen var där, för att de skulle hjälpa honom. Om kan användas till mycket svammel till försvar för egna tillkortakommanden, på ett sjukhus ska det inte vara frågan om eller när, utan hjälp ska erbjudas omgående för att ta reda på hur akut situationen är, pronto. Med en miljon nya patienter är så klart resurserna svaga, men politiker och samvetslösa journalister fortsätter sina lögner att invandringen inte påverkar oss medborgare i landet.

  3. Intressant!
    Hustrun drabbades för en tid sedan
    av en stroke.
    Sökte vårdcentralen.
    Blev beordrade att åka akut till ”akuten”.
    De ringde om företräde.
    Väl där och anmälda fick vi en plats tilldelad
    I den nästan tomma väntsalen.
    Efter ca. en timme kom en grupp ”syrianer”.
    Någon av dem hade utslag på ett ben.
    De ”invaderade” mottagningen – och blev,
    naturligtvis mottagna!
    Utslag på ett ben var ju viktigare än en stroke!
    – Två timmar senare blev min fru inlagd!
    Hon lever ännu!
    Oj, va’ vi uppskattar ”våra syrianer” i
    Södertälje!
    De är så anpassade till vår kultur?

  4. Jag tror mer att det beror på bristande utbildning och språklig mångfald och falska intyg vid anställning av personalen.

Kommentera