Sjukhus inför lockdown

SJUKVÅRD. Sjukvården i Sverige förbereder sig för invandrarkrigen, socialkontoren och flera andra inrättningar också. 

Här försöker ”bortalaget” storma akuten på Karolinska i Stockholm. Bilden från norska Aftenposten.

Skottskadade patienter tvingar sjukhusen till akuta förändringar. Då den skadade väl kommit in har ledningssjuksköterskan och ledningsläkaren möjligheten att beordra så kallad lockdown – en knapp trycks och akutmottagningen, ytterdörrarna och grannavdelningar låses.

Lockdown, lås ned, stäng ned, är närmast en militär benämning som ska hindra fienden att ta sig in på en bas, en skola, galleria, ett kontorsutrymme, sjukhus eller annat utrymme. Alla dörrar låses så ingen kan komma ut eller in i en nödsituation.

I Helsingborg måste lasarettet skydda personal och patienter från utåtagerande anhöriga och rivaliserande gängkriminella.

När en skottskadat anländer till akuten koncentrerar personalen sig på att rädda den skadades liv. Men i uppdraget ingår numera mer än att ge vård. Patienter och personal måste skyddas från utåtagerande anhöriga. När skjutningen är gängrelaterad finns dessutom risken att någon tar sig in på avdelningen för att avsluta patientens liv.

Har vi en skottlossning kan vi få in 20 anhöriga vid yttre väntrummet, säger områdeschef Mikael Sten, Helsingborgs lasarett.

 

 

I Malmö vittnar vårdpersonal om hur de hotas till livet i samband med gängrelaterat våld, vilket bland annat Vårdfokus rapporterat om.

Hoten kan komma från skottskadades fiender men också vänner och anhöriga. Det kan vara allt från dödshot eller hot om våldtäkt till förtäckta hot om att man vet var vårdpersonalen bor.

I somras larmade Sjukhusläkarna i Stockholm, som ingår i läkarförbundet, om att läget är så allvarligt att beväpnade skyddsvakter kan behövas inom fem- till tio år, enligt SVT

Mer på Kvällsposten…

-Pettersson undrar om Stefan Löfven har en uppskattningen över hur stor förtjänsten blir på detta? Eller har du inte haft tid att kolla på grund av alla ”högerextrema”?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Sjukhus inför lockdown

  1. Beväpna all vårdpersonal.
    Lär dom skjuta för att döda.
    Kriget i sverige har hållit på i över 20 (Tjugo) år. Vad är det ni inte fattar?

    Och värre blir det!

  2. Murar ska inte byggas, gårdagens Sverige finns inte. Vad ska krossas, vad ska stoppas? Hur ska S kunna förinta sin egen historia? Well, de gör ett utomordentligt jobb just nu, alldeles oavsett vad som står i deras eget valmanifest. Snurrigt? Japp, de är onda, måste bekämpas, de är förrädare.

  3. Stäng ner bara tills folket blir så sjukt att det inte fungerar längre
    Då blir det något politikerna inte räknat med

    Skjutna kriminella är det INGEN som har medlidande för.

  4. Löfven meddelar att massinvandringen är lönsam på sikt.
    Sahlin hälsar att kulturberikningen är underbar.
    PK-sekten berättar att pensionsräddningen funkar bättre o bättre.
    Reinfeldt hälsar tack för att ni valde Sverige.
    Osv osv osv

  5. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
    Stefan Löfven är bara en pajas, inget klokt har kommit ut när han öppnat käften. Mig veterligen har aldrig svarat rakt ut på någon fråga men ett ja eller ett nej. Sen att lova en massa saker utan att det händer något är lätt när han varken har moral, eller ryggrad att inför allt. Det visar bara hans stora nonchalans för svenska folket.

  6. JAG har bara en fråga !!!!
    När stänger REGION VÄSTERNORRLAND ALLA VÅRDSTÄLLEN i Härnösands kommun ???
    Detta PÅ GRUND AV DAGENS TUBERKULOS SMITTA ???
    Hur ska alla skydda sig eller är det inte viktigt ??????????

  7. Hur många av drabbade SVENSKAR
    röstade på SD ? ? ?

    Är det möjligen så att de får skylla sig själva?

    Det här fanns i SD:s plan för många år sedan.

    ”Konsekvensanalys” heter den egenskap som
    De flesta som röstat ”frl” saknar.

  8. Det är tydligen också problem med att anhöriga försöker ta sig in i operationssalarna och måste hindras av vakter och polis!

    Typiskt mes Sverige! Varför?

    Bara släpp in packet! Bara släpp in alla påskkärringar och inavlade kusiner!

    Kom in, kom in! Är ni inte fler? Stå gärna på slangen till respiratorn!

    Har dom inte bättre vett så……

  9. Enkelt att lösa!

    Ett enda hot, en enda vän eller anhörig som beter sig illa och all behandling avbryts!

    Patienten rullas bara ut på parkeringen! Problem löst!

  10. Stefan hälsar att han inte har räknat färdigt än han måste köpa en större kulram med fler kulor.
    Stefan säger att förtjänsten blir nog inte lika stor som han först antog utan kan rent av bli en förlust. Vi får se när jag har fått min nya och säkrare kulram säger han.

  11. Civil olydnad, vägra betala skatt, vägra krypa, vägra rulla ut röda mattan resp, vara hantlangare till detta vansinne.

  12. Sjukhus som måste vara på alerten på många sätt lämnar Sjukvårdsminister Annika Strandhäll efter sig.

  13. Löfven har nog fullt upp att jaga arbetarklassen som han tycker är högerextremister – allt som kommer i hans väg är tydligen det nu.

    Undra om han någon gång rannsakar sig själv vad han har utsatt arbetarklassen för,som måste ta hand om dessa våldsamma personer som han vill ska vara i landet.
    Han borde skämmas.

  14. Slå igen dessa inrättningar.
    Låt oss behålla våra skattemedel och istället sköta vården i våra hem.

Kommentera