Nio gripna för personrån

BROTTSLIGHET. Tidigt i morse greps nio personer i en samordnad insats i södra Stockholm. De misstänks bland annat för ett stort antal personrån i november.

Den samordnade insatsen i polisområde Stockholm syd innefattade flertalet husrannsakningar mot ett antal misstänkta personer i Stockholmsområdet. I nuläget är nio stycken gripna. Misstankarna innefattar bland annat ett tiotal personrån, övergrepp i rättssak, utpressning samt bedrägeri.

– Nu återstår ett stort utredningsarbete då man säkrar bevisning och håller förhör med de misstänkta. Målet med insatsen är att lagföra de personer som begår denna typ av brott och skapar otrygghet bland medborgarna., säger Andreas Lindberg, operativ koordinator på lokalpolisområde Skärholmen.

Polisen i Stockholm har under hösten märkt av en uppgång av anmälda personrån. Många av rånen riktar sig mot ungdomar och på olika platser runt om i Stockholms län. Genom en kartläggning av dessa ärenden har polisen lagt ett pussel och kunnat ringa in ett större antal individer som blivit misstänkta för dessa brott. Många av de misstänkta är ungdomar. Därför krävs också ett tätt samarbete mellan åklagare, polis och socialtjänsten i dessa ärenden.

– Rättsväsendet ser allvarligt på brott som begås av unga. Framgång i detta ärende var bland annat en sammanställning av signalement och tillvägagångssätt. Där vi har genombrott i utredningarna gör vi vad vi kan för att nå fällande dom, säger Charlotta Erlandsson, lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

Pressmeddelande

-Pettersson har inte sett något om vilka de gripna är, men jag kan på goda grunder gissa att de ser ut ungefär som de som greps och dömdes i Nacka i våras och det är inte fördomar utan erfarenhet…

Bilden från Informationskriget.se

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Nio gripna för personrån

  1. Blivande atomfysiker?

    Hur många världspatent har sitt irsprung
    I Afrika och mellanöstern?

    – eller är det så att alla(h) genier ”flyr”
    därifrån?

  2. Förstår inte varför KRIMINALVÅRDEN (eller är det Morgan på Justitieministeriet) som ska ÖPPNA de nedlagda fängelser/anstalter som finns i SÖDRA NORRLANDS INLAND !!
    Det skulle vara perfekta för att förvara häktade/dömda dessa i !!
    Varför tillvara tar man inte de resurser som verkligen finns ????????

    • ”Realist”!

      – det kan man väl inte göra!
      Då skulle ju de stackars 25 – åriga ”barnen
      frysa när de ska ut på permission och våldta traktens kvinnor!

  3. Ja och detta är bara början på den katastrof som kommer att ske framöver,efter beslutet i Marocko.
    Miljoner av sådana arter sitter redan på packade bylten, (utom alla som redan är på väg) och väntar på klartecken från FN o. EU till fritt fram mot Europa !
    Ni som besökt delar av US,vet vad detta kommer att betyda….

  4. Av med medborgarskapet på föräldrarna och skicka hem hela familjen, det är fortfarande föräldrarnas fel att dom inte lärt ungjävlarna hur man beter sig i landet.

    Det skickar en signal till alla andra som härjar runt i landet

    Jag fick lära mig av mina föräldrar att man gör rätt för sig, och gjorde man något dumt fick man sig en örfil. Då tänkte man till innan nästa gång man gjorde något dumt, det sved till i hårbotten innan man ens gjort något

  5. Ja dessa ständiga ursvenska brottslingar, när ska de någon gång lära sig vett och etikett av alla hederliga nysvenskar ?

    • Får man verkligen ställa den typen av fråga i dagens lilla DDR, kan inte någon stackars utsatt grupp bli kränkt då ?

Kommentera