Diskriminering att kalla festival ”mansfri”

GENUSTRAMS. Diskrimineringsombudsmannen, DO, anser att Statement-festivalens beskrivning av sig själv som ”mansfri” var diskriminerande, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Med en Cisman avses en person vars biologiska kön överensstämmer med dess juridiska, sociala och upplevda kön. I bland driver de bloggar och heter Pettersson. 

Enligt DO överträdde festivalen, som startades efter ett initiativ av P3-profilen Emma Knyckare, diskrimineringsförbudet genom att på sin hemsida och i uttalanden säga att cis-män inte skulle få komma in på festivalen.

-Pettersson säger att det är dags att lägga ned Diskrimineringsombudsmannen. Vill brudarna ordna en fest för sig själva ska de få göra det, bara cis-männen slipper vara med och betala…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Diskriminering att kalla festival ”mansfri”

  1. Denna ”festival” hade inget syfte att underhålla. Endast för att göra ett politiskt statement och utesluta normala män.
    Jag tror att ingen vill gå på detta annat än några extrem-feministiska flator som vill dunka varandra i ryggen.

  2. Det är inte män i allmänhet är fel på, har inte du förtsått Emma och resten?
    Jo det har ni visst förstått men ni kommer aldrig att våga prata om det.

    Det är fel på ”..identitetslösa, dysfunktionella människor från Afrika, Afghanistan och Mellanöstern. Individer med bl a fullständigt förnuftsvidrig kvinnosyn, som inte ens fanns på kartan i medeltidens Sverige, ges ytterligare access till det ”feminina smörgåsbordet” på Skandinaviens egen Arabiska halvö!..”

    Sedan är det också fel på er men det är en anna historia.
    Sök efter ”Feminismen är en draksådd”

  3. Vilken fjollig och löjeväckande tid vi lever i idag, bara trams vareviga dag om allting !
    Det blir så när människor inte längre behöver kämpa för någonting allt finns inom räckhåll då föds bara en massa dumheter något måste folk sysselsätta sig med.
    Välfärdens baksida !!!!!
    Som tur är så varar ingenting för evigt.

    • Ett kalifat eller storrike kan vara I sisådär en 1000-1500 år.
      Det är nära nu. När lucia,negerboll, skolavslutning, I kyrka. mfl, har demonterats av ryggradslösa vikingar….Inga fler kommentarer.

Kommentera