Usla pensioner väntar invandrade

PENSION. Magert och skralt, för att inte säga uselt. Den som bosatt sig i Sverige mitt i livet får inte mycket att leva på som pensionär.

Och det spelar ingen roll om den som invandrat arbetar eller inte – pensionen blir lika dålig ändå.

Pensionssystemet bygger på hela den inkomst som tjänats in som anställd under livet, förklarar Håkan Svärdman, samhällspolitisk chef på fackförbundet FTF, som tagit fram en färsk rapport om pensionssystemet och invandrades pensioner, skriver SvD, tyvärr bakom betalvägg.

-Pettersson undrar lite över vad SvD menar med artikeln, invandrare får det inte sämre än svenskar som haft låg eller ingen inkomst under livet. Artikeln verkar vara ännu en snyftartikel om hur synd det är om invandrare.

Garantipensionen är ett grundskydd i den allmänna pensionen som är till för dig som haft liten eller ingen arbetsinkomst under livet. Den baseras främst på hur stor din inkomstpension är och hur länge du bott i Sverige, men även ditt civilstånd.

Dessutom finns Äldreförsörjningsstödet, som är ett stöd för dig som har låg eller ingen pension och innebär att du ska kunna betala för din försörjning och ditt boende så att du får en skälig levnadsnivå. När du ansöker om äldreförsörjningsstöd prövar vi alltid samtidigt om du också har rätt till bostadstillägg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Usla pensioner väntar invandrade

  1. Hur många stannar för att bo i Sverige av dessa opportunister vid pensioneringen, då flyttar de hem till det kära hemlandet där det är väsentligt billigare. Förmodligen anmäler de inte utflyttningen för att pensionen ska kunna utkvitteras också efter de avlidit, de har säkert någon släkting som ombesörjer utkvitteringen.

  2. Sverige har skrivit på FN avtalet att migranter skall ha fritt tillträde till landet och dessutom prioriteras med bostäder och levnadsstandard
    Det komer att bli enorma omfördelningar av svenskarnas tillgångar

  3. Som importerad pensionsräddare kan man i alla lägen även när det gäller pension skrika rasism, kränkning och hets mot folkgrupp så blir garanterat pensionskuvertet tjockare för den gruppen !

    • Ingen fara de kommer iaf inte att finnas kvar här utan deras pensioner måste transfereras till det land de befinner sig i ……

  4. Fy f-n för statspropagandan i gammelmedia.
    Äfs är tll för invandrares gamla föräldrar (eller yngre som säger sig vara 65 men kan även vara 20 år yngre,då det går utmärkt att ljuga sig in i Sveriges generösa bidragssystem för utomeuropeiska hitbjudna bidragstagare)
    Äfs får invandrares föräldrar som aldrig bott,arbetat eller bidragit med en enda krona till vårt land och folk. Allt får de gratis, gratis sjukvård,gratis hetjänst,gratis tandvård,mm, högre bostadstillägg än fattiga gamla svenskar, runt 12 000 får äfs mottagarna per månad och då har de utöver detta så mycket gratis som fattiga svenskar bara kan drömma om trots att de jobbat och slitit hårt ett helt liv och betalat in världens högsta skatter och blivit grundlurade av socialisterna att de skall få en bra pension med guldkant i tillvaron när de går i pension,istället premierar socialistregimen alla icke bidragande invandrade äldre från tredje världen. Det är så vidrigt hur den politiska makten spottar,pissar och sparkar på våra gamla,sjuka och handikappade,medan de vräkere våra skattemedel på främlingar från tredje världen.Hade gammelmedia gjort ett ärligt och riktigt journalst jobb hade aldrig detta gigantiska bedrägeri och stöld mot svenska folket kunnat pågå och eskalerat under flera decennier.
    Många rika äldre från rika arabländer kommer hit och får äfs med all inclusive och skäms inte ett dugg för det, har träffat flera sådana personer och de talar helt öppet om hur bra det är i Sverige med så höga bidrag och så slipper de den värsta värmen under vinterhalvåret hemma i Dubai.
    Världens största asylbedrägeri och plundring av svenska folkets pengar,egendom och land är välkänt utanför Sveriges gränser ändå fortsätter propaganda media sina falska förvrängda reportage,man mår minst sagt illa.Hur kan en enda människa fortsätta köpa/prenumerera på statsmedia ,helt obegripligt för mig.

    • ÄLDREFÖRSÖRJNINGS STÖD ;
      enkelt förklarat
      – kan endast erhållas av boende ej född och uppväxt i SVERIGE
      – bidraget är SKATTEFRITT
      – bidraget betalas ut på OBESTÄMD TID (härifrån och till evigheten?)

      Tala om att man blir trött när man får såna bidragstagare …….

  5. Det tillkommer säkert någon specialregel som justerar det hela så att tokeriet blir ännu större.

  6. Det är ett hån mot fattig pensionär hela pensions systemet.
    Och det är ett arbetar parti som ligger bakom detta.pensionerna ska räknas upp som riksdagens ledamöterna. Således varje år ,inte vart tjugonde

  7. Jag är invandrare (V. Tyskland) Jag få inte sämre pension än Svenskar efter 40 år i Sverige (Arbetad)

    • – men ”Kurt”!

      Finns det någon som har betraktat dig som invandrare?
      Min definition för ”invandrare” är något helt annat.
      Efter ett arbetsliv med ”grannar”, finnar, ungrare, tyskar, norrmän,
      – ja, jag slutar där, men alla har vi varit lika och goda vänner och kompisar.
      Vi ska vara glada att vi har varann och njuta av det.
      => värme från ”age”!

      ”Invandrare” är för mig människor med annan kultur och som inte är benägna att anpassa sig till vår ”europeiska” kultur.
      //age

  8. Jag har en grav misstanke om att äldreförsörjningsstödet kom till just för dessa. Jag tror att det var Pensionsmyndigheten som försökte sig på en bluff för ett antal år sedan genom att jämföra garantipension med äldreförsörjningsstöd. Vad de ”glömde” bort var att dra av skatten på pensionen och simsalabim gick den svenska pensionären från 500 kronor mer till 2 500 kronor mindre än ofränden.

    De som kommit hit och jobbar har alltid möjlighet att flytta hem och på så vis sänka sina utgifter. Vi får dock inte glömma bort att beskatta deras pensioner så det går jämt upp för konungariket.

    • Tänk nu på att ”änkepensionen” för kvinnor som mist sin make DEN TOGS BORT (tyvärr vet jag inte när men vill minnas att det var under 80-talet, rätta mej om jag har fel) !!!
      Detta var en räddning för makan som blev ensam då maken avlidit !!
      Men kostnaden VAR FÖR STOR FÖR STATEN, fast de pengarna var bara det som deras makar ”TJÄNAT IN” !!!

  9. De behöver nog inte oroa sig. Sossarna värvar dem ju som röstboskap och Socialdemokraterna=Socialbidrag.
    Vi svenskar har betalat, och våra gamla svälter.

  10. Till vilket land kan jag flytta som pensionär och bli försörjd?
    Nej det som väntar oss som svenska pensionärer är att växla om till ett kriminellt liv. Åker vi fast får vi det bättre än på äldreboendet iallafall.

  11. Det är ett mindre problem för de ”barn” som kommit hit, om de påstår att de är 17 år men 27 i verkligheten får de jobba till 75 års ålder innan de går i pension.

Kommentera