Expressen och hatet

Expressen tillhör de etablerade medier som hänger sig år häxjakt på vanliga medborgare som skriver ”hatiska” kommentarer i sociala medier. Deras David Baas är tidningens egen inkvisator och ger sig gärna ut i kavaj och med mikrofon på jakt efter Sverigedemokrater som i unga år skrivit något i affekt eller råkat umgås med fel personer på någon fyllefest.

Hur hanterar då Expressen själva det här med hat? TV4:s Marcus Oscarsson visar vad som döljer sig på Expressens egna sidor.

Efter Jimmie Åkessons välförtjänta resa till Thailand såg Expressens Facebooksida ut så här.

Texten nedan är direkt kopierad från Marcus Oscarssons Facebooksida (tack till dig besökare som skickat text och bild).

”Dela gärna detta inlägg:
EXPRESSEN, TV4, SVT, AFTONBLADET OCH ÖVRIG MEDIA BÖR TA ÖKAT ANSVAR MOT MOBBNING, HOT OCH HAT

Mycket grova och otäcka personangrepp mot Jimmie Åkesson (SD), mot SD-väljare och överhuvudtaget flera hundra rent av gräsliga kommentarer. Osakligt och fruktansvärt och i flera fall även tveksamt om det ens är lagligt men hos Expressen tycks precis vad som helst vara tillåtet.

I artikel efter artikel skriver Expressen vad hemskt det är med näthat men tidningens egen Facebooksida är en av Sveriges största platser för just näthat. De aktuella kommentarerna avser Expressens artikel om Jimmie Åkessons (SD) pågående semester med familjen i Thailand. Bara några inlägg senare på samma sida är det dags för Stefan Löfven och S-väljarna. De förfärliga kommentarerna och hatet som vräks över Socialdemokraterna är enormt.

Även mot Annie Lööf, Jonas Sjöstedt, Ebba Busch Thor, partiledare efter partiledare och parti efter parti. Mobbningen, hoten och hetsen flödar på inte bara Expressens utan även flera andra medieföretags sidor. Min egen arbetsplats är tyvärr inget undantag och jag har många gånger påpekat det för TV4 som även vidtagit åtgärder.

Alla har ett ansvar – från minsta lilla blogg till våra största tidningar – och det är inte konstigt att skolungdomar drabbas av mobbning när det ser ut så här hos våra största medieföretag. Det sänder signaler och sprider sig som ett gift i hela vårt samhälle. Politiker, myndigheter, företag, föreningar, familjer, hbtq-personer, unga tjejer, kvinnor, män, barn, SD-väljare, C-väljare, alla drabbas.

T.o.m. Försvarsmakten och Polisen drabbas då mörka krafter nyttjar mediernas Facebooksidor för att svartmåla och skada Sverige som land.

Det är lika fel när SD drabbas som när S drabbas. Och det är gräsligt att se hur media kan tillåta detta. Självklart kan enstaka kommentarer slinka igenom en kort stund. Men hur kan min sida med 417 000 följare och en ynka person som sköter hela sidan ha så mycket bättre ordning än våra stora medieföretag med hundratals anställda. Och det handlar inte om yttrandefrihet ty varje sida har laglig rätt att själv bestämma vad som ska publiceras och det borde vara en självklarhet att aldrig publicera detta på Expressens sida och som ligger kvar i veckor.

Jag vädjar om ett bättre Sverige där alla tar ansvar för en bättre ton i sociala medier och mot mobbning. Dela denna text och sprid budskapet tack. 
= = = = =
INFO: Dylika kommentarer vill man generellt sett inte sprida men detta är ett undantag med syfte att öka uppmärksamheten mot nätmobbning. Jag har tidigare gjort liknande inlägg om tex Stefan Löven (S) och Annie Lööf (C). Personernas ID är övertäcka för att motverka mordhot. Syftet är ju precis tvärtom att stoppa hot och mobbning på nätet”

Ja du Thomas Mattsson. Kanske du bör sopa rent framför egen dörr innan du skickar ut dina medarbetare på jakt? Kanske du Mattsson förstår hur svårt det är för vanliga medborgare att radera olämpligt uppförande på nätet när en av Sveriges största dagstidningar inte förmår att klara det?

17 thoughts on “Expressen och hatet

  1. Apropå klarspråk till de som gör enfaldig skillnad……………

    ”Tramspellarna i kollektivet IRM (Inte rasist men…) tycks tro att de är vår tids svar på Simon Wiesenthal. I själva verket är de en samling valpar som jagar sin egen svans.”

    Kommenterar Henrik Sundström, som står på Moderaternas lista till EU-parlamentet. Lägger ut texten till Simon Andersson.

    Researcher på sajten Inte Rasist Men…., efter Simon Anderssons artikel om Sundström i Aftonbladet:

    https://ledarsidorna.se/2018/12/henrik-sundstrom-replikerar-inte-rasist-men-anklagelser/

  2. Hela Abzurdska PK-pressen har väl ett gemensamt…att mörka eller i bästa fall vinkla,allt som sker p.g.a. importerna ? Ögnar över några,och samma mönster över hela landet.
    I min lokala propagandablaska HD,överträffar den ena skribenten den andra,med sin rader.T.ex. läste jag just en rubrik kring en kvinna som rånats i Hbg´s södra Ghetto under förmiddagen,i skitblaskan X-pressen.
    Inte nämnes detta i lokalblaskan,där istället hånet mot Jimmie fortsätter.
    Även stora rubriker om att IKEA skall odla sallad på P-området, vid sitt affärscentra,tycks vara av intresse !!!
    Vidare utförlig text kring Helan o. Halvan,som levde redan för hundra år sedan.
    Slutligen utförlig text kring Ko-mjölk eller Vego-mjölk !
    Allt detta påstår de även idag intresserar deras lokalbefolkning,i den grad att prenumerationen ökat …… ;(

  3. Något annat är inte att vänta från en fjollig mångkulturälskande socialliberal blaska !

  4. Det var och är väntat det här.
    Det handlar ju om politiskt korrekt media och dess svans så det lär inte bli några följder eller ens åtgärder.
    Politiskt korrekt media och dess svans tjänar ju inte nationen Sverige och det gör ju som bekant inte heller våra styrande politiker.

  5. Det påminner ganska mycket om Janne Josefssons reportage om det goda våldet. Media är nog tyvärr inte så opartiska som man kunde önska.

  6. Pettersson har raderat några kommentarer i detta inlägg och även på andra håll.

    Jag rekommenderar er som inte kan vårda språket något så när att skriva era synpunkter på Aftonbladet och Expressens sidor.

    • Jag såg på nyheterna på TV att det var förskräckligt många NÄTHATARE på språng.
      Nu jagar man dessa med blåslampa och jag undrar om våra s.k. makthavare och våra stora dagstidningar finns med bland dom som får straff för det näthat och mobbing som dom står för eller om detta bara drabbar vanliga Svenskar. PS invandrarna står också för mycket näthat mot Svenskar och dom måste väl också drabbas av dessa NÄTHATSJÄGARE.

    • @Pettersson MVG kommentar om de som inte kan vårda språket.

      @Marcus Oscarsson, min kommentar; Äntligen!!!!!

  7. Undra hur många kommer Näthatsgranskaren att anmäler av dessa eller räknas detta som det goda hatet av vänsterfalangen

  8. Inte ens den grövsta största fucking jävla golvborstmaskin skulle kunna skura rent på Expressens golv. Det är kontaminerat beyond räddning, hatets saft har träckt in i bjälklagen och en rivning av den fasansfullt fula skrapan på Marieberg är det enda sättet för Mattan att återfå ett uns av värdighet. Bygg en ny tidning. Riv och börja om. När bygger någon Anständighetens Hus – till vilket AFA och den grove kriminella Researchgruppen inte har tillträde…. respektens hus, i vilket ALLA handhälsar på ALLA, ingen rufsar blona kvinnor i håret, ingen vägrar hälsa på kvinnor och alla tittar varandra i ögonen. Och säger, fa ta dina åsikter men fan vad jag älskar dig.

    Känns som man står ensam på nån jävla planet som ingen astrolog upptäckt än. John. 3:16.

  9. Thomas Mattsson med ett äpple i munnen och vi har en perfekt bild på en gris! EXPRESSEN har alltid varit syltryggarnas tidning med märkvärdiga, från vanliga människor hårt fjärmade figurer….ex idioten med glasögon och pipskägg, glömt namnet..(BO…NÅGONTING….).CENSUR har varit deras rättesnöre, dvs när vanligt folk skriver någon sanning då är de framme med rödpennan….En annan tid än på MÄRKVÄRDIGA BO:s tid, mennu tillåts AFA och vänsterslödder kommentera fritt, vanligt folk censureras….

    • Bo Strömstedt kom jag att tänka på, hade glömt efternamnet, född med guld-sked i munnen och LIBERAL, samma tänk som f.d. folkpartiledaren Per Ahlmark….SLEMMIGA idioter, tror de är på ett hett ställe idag….(Båda är avlidna.) I HELVETET hamnar de som skriver i Expressen och dess läsare….

Kommentera