Riksdagen röstade ja till M/KD budget

INRIKES. Med siffrorna 141 mot 153 föll övergångsregeringens förslag. Det innebär att nästa regering får börja styra landet med M:s och KD:s ekonomiska politik.

Sverigedemokraterna gjorde det möjligt, genom att i sista omgången stödja de båda partiernas reservation. 

Budgeten innehåller bland annat skattesänkningar på närmare 20 miljarder kronor. – Vi behöver rusta Sverige för sämre tider, säger Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson.

Reservationen innebär en rad viktiga tillägg och ändringar jämfört med den avskalade övergångsbudget som regeringen presenterade för en månad sedan.

Riksdagen

13 thoughts on “Riksdagen röstade ja till M/KD budget

    • C och L röstade enbart på sin egen budget.
      När röstningen var på M/ KD:s budget då lade C och L ner sina. röster.
      SD kunde ha gjort det samma och lagt ner sina röster så hade den rödgröna budgeten gått igenom.
      Det hade stärkt upp Stefan Löfven som ledsamt minsann inte var det minsta glad på sin pressträff efter budgetomröstningen.
      Stefan Löfven kan heller inte som han gjorde efter det förra riksdagsvalet 2014. När han gick ut med om avsked och extraval.
      Någon ny DÖ uppgörelse kan heller inte genomföras.
      När regeringen är en expeditionsministär
      Han får sitta så länge där han är tills statsministeromröstningen är genomförd.
      Det svider rejält samt känns för en rödgrön regering att få gå efter en M/ KD budget.

  1. Om man för en politik som driver det egna folket i döden och något annat parti inte gillar det så är det såklart det andra partiet som gör fel.
    Klargörande: om 7-klövern ser till att Sverige och Svenskarna får det sämre så är det naturligtvis Sverigedemokraternas fel.

  2. Ett steg i rätt riktning. Vår numera avsatte statsminister sa förra gången att han inte ville regera med borgerlig budget, hoppas han står för det nu så vi slipper socialistiska regeringar på ett bra tag.

    • Stefan Löfven får bita i det sura äpplet.
      Han kan heller inte lägga in om och begära avsked.
      Så länge inte någon statsministeromröstning är klar så sitter han där han sitter.
      Någon ny Dö kan han heller inte genomföra.

  3. Och Lövet bara talade idag på presskonferensen bara om ett extremt parti på högerkanten vid namn SD och får naturligtvis vara helt oemotsagd från Journalistkåren angående ett extremt parti på vänsterkanten numera vid namn bara med ett V !

    • Jag är inte vänsterpartist, men retar mig på att bl a C och L i sin retorik jämställer V och SD. SD sitter grensle på muren mellan anständig och oanständig höger. På motsvarande mur till vänster satt V(PK) vid tidpunkten för Berlinmurens fall. Nu fyller V nischen för ett demokratiskt och anständigt socialistiskt parti vänster om S och jag anser att de flesta vänsterpartister har ett demokratiskt sinnelag. Enstaka konstiga figurer har alla partier sin beskärda del av!

      • Ja och inte bara sina fiender,utan även sina egna landsmän /kvinnor,lät de svälta och arbeta ihjäl sig i Gulagerna ! Att ställas upp i rader och skjutas ihjäl,var ett lindrigare straff för miljoner oskyldiga ryssar.
        Grymmare,eller i varje fall likvärdigt med IS-terroristerna ! Tyvärr känner inte yngre generationer till detta p.g.a. Abzurdiens censurerade tillrättalagda skola,och PK-press…..

Kommentera