Lucifer Jakobsson dömd till tolv års fängelse

BROTTSLIGHET. Södertörns tingsrätt har idag dömt en åtalad 35-årig man för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord i tre fall. Påföljden har bestämts till tolv års fängelse.

 

Lucifer Alexander Johansson dömd till 12 års fängelse…

Den 15 augusti 2017 blev fyra personer, varav ett barn, beskjutna med ett automatvapen i ett garage i Östberga. En av personerna avled av sina skador. I målet har åklagaren i första hand gjort gällande att det var den åtalade 35-åringen som avlossade skotten.

Mycket av den bevisningen som åberopats till stöd för detta har kretsat kring den bil som användes vid gärningen. I domen konstaterar tingsrätten att 35-åringen är knuten till bilen bl.a. genom att hans DNA anträffats på nålar som använts för att mörklägga bilens bakrutor med svart plast.

Tingsrätten pekar i domen samtidigt på svagheter i åklagarens bevisning. Det finns enligt tingsrätten ingen utredning om var 35-åringen befann sig innan eller under skjutningen eller bevisning som visar att han suttit i bilen dagen för gärningen.

Tingsrätten har därför kommit fram till att 35-åringen inte kan dömas för att ha genomfört skjutningen. Det är dock enligt domstolen klarlagt att han bl.a. disponerat bilen innan skjutningen och att han underlättat för gärningsmannen att genomföra brottet genom att mörklägga bilens bakrutor. Tingsrätten har därför dömt honom för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord i tre fall.

Påföljden har bestämts till fängelse i tolv år. Utöver fängelsestraffet ska mannen också betala skadestånd till den avlidnes familjemedlemmar, dödsboet samt de tre personer som blev beskjutna.

– Tingsrätten anser att straffvärdet för den som utfört gärningen ligger på livstids fängelse. Det har varit fråga om en ren avrättning där ytterligare personer utsatts för direkt livsfara. De åtgärder som 35-åringen utfört ligger dock en tid innan skjutningen och han har inte varit direkt inblandad i dådet. Straffvärdet för hans brott är därför inte lika högt, säger Fredrik Nydén.

Pressmeddelande

TIDIGARE 2018-11-20. Tio-åring nära att bli mördad i gänguppgörelse

BROTTSLIGHET. I dag inleddes rättegången i Södertörns tingsrätt efter dödsskjutningen i Östberga sommaren 2017. Enligt åklagaren har mordet på en 21-åring, som en 35-årig man står åtalad för, kopplingar till en gängkonflikt.

Bilden visar spårsäkring, platser där DNA-prover togs

Det var den 15 augusti 2017 som gärningsmannen sköt in i en personbil i ett garage i Östberga i södra Stockholm. Två av de som fanns i bilen skadades och en av dem, Rebaz Karwan, avled av sina skador senare samma dag. Nidal Osta träffades i benet. Ytterligare två personer var vid bilen som blev beskjuten. En av dem var ett då 10-årigt barn.

Åklagaren menar att mordet har kopplingar till den gängkonflikt som pågått i flera år mellan Östberga och Bredäng i Stockholm.

Den misstänkte, Lucifer Jakobsson, född 1983, står åtalad för mord, tre fall av mordförsök och grovt vapenbrott. Han förnekar alla anklagelser.

Södertörns tingsrätt, målnummer B 7951-18

Pressmeddelande från åklagaren

-Pettersson noterar att den misstänkte troligen är svensk och det är ovanligt i dessa kretsar, de skjutna har dock den vanliga bakgrunden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Lucifer Jakobsson dömd till tolv års fängelse

 1. Har hen månne gått på vänsterfeministiskta Södertörns högskola? Där får hen ta sig vilken identitet/könsidentitet hen vill.

 2. Det var ett hårt straff för medhjälp till försök till mord! RÄTT att döma hårt om det vore skötsamma medborgare som drabbas men det är det inte här utan kriminella avskum och dessutom utlänningar. Om dessa utlänningar inte hade befunnit sig i flathetens land så hade dessa områden inte varit så brottsdrabbade. Bra att dräggen har ihjäl varandra, staten borde ordna detta som de gör i Brasilien och Filippinerna, specialpolis har ihjäl sådana här, då hade även denna pajas Lucifer blivit jordgubbe och vinsten för samhället går inte att värdera men skulle vara gigantiskt stor! STOPPA MASSINVANDRINGEN!!!

 3. Ursäkta mina stoora tvivel om DENNA UTREDNING !!
  Har inga problem med att den som är SKYLDIG SKA BLI LAGFÖRD FÖR DÅDET !!
  Men och åter men då SKALL BEVISNINGEN VARA UTAN MINSTA TVIVEL !!
  Eller är allt förutsagt för att bevisa att Sverige har en omvänd rättsordning ??
  Bara se på straffet 12 ÅR !
  Våldtäkt mot barn under 15 ÅR renderar i LÄGRE STRAFF !!
  VARFÖR ???????

 4. ”Tingsrätten pekar i domen samtidigt på svagheter i
  åklagarens bevisning. Det finns enligt tingsrätten ingen
  utredning om var 35-åringen befann sig innan eller under
  skjutningen eller bevisning som visar att han suttit i bilen
  dagen för gärningen”

  Måste mördarna bli fotograferade eller filmade under
  själva gärningen nu för att bli fällda av domstolsväsendet?

 5. Rätt att han dömdes om han har mörklagt rutorna bara i detta syfte, men vem annan än en SVENSK åker in på 12 år för en så ringa medhjälp? 12år får ju ofta inte ens utlänningar som själva Mördat! För att inte tala om alla utländska gruppvåldtäktsmän som går fria i ”brist på bevis”! Då har plötsligt kvinnans ord INGET värde alls!
  Jag har mörklagt rutor på någon av mina bilar om mågon stjäl den och begår ett mord kan alltså jag åka dit för medhjälp1?

 6. 12 år på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell blir efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 av tiden som alla förstår i slutänden inte 12 år !
  Men så fungerar dagens svenska kramgoa rättsväsende, brottslingar ska vistas ute i frihet så mycket som möjligt och förstöra livet för hederligt folk.
  Som landsfader Löven säger, Sverige är tryggt och blir bara tryggare i framtiden.

Kommentera