Stefan Löfven föreslås bli statsminister

REGERINGSBILDNINGEN. I morgon kommer talman Andreas Norlén föreslå att Stefan Löfven blir statsminister, framgår av ett pressmeddelande. Löfven kommer att prövas av riksdagen i en omröstning på fredag.

Beskedet har föregåtts av tämligen låsta positioner där Centerpartiet på måndagen till synes stängde dörren för att samarbeta med en S-ledd regering. Strax efter C-beskedet hoppade även Liberalerna av. Men Löfven är fortfarande öppen för fortsatta förhandlingar.

”Vi är beredda att förhandla och processa vidare för att få fram en regering”, säger Löfven.

Vid pressträffen på onsdagsmorgonen kommer det även läggas fram vilka partier som Stefan Löfven avser bilda regering med. Därefter prövar riksdagen statsministerförslaget på fredag. Om det bifalls ska statsministern så anmäla de övriga statsråden till riksdagen så snart som möjligt.

-Pettersson säger inget, men vill påminna om att Stefan Löfven röstades bort som statsminister den 25 september med 204 röster mot och 142 för så om vi inte råkar ut för en ny decemberöverenskommelse är ett nyval nära…

Pressmeddelande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Stefan Löfven föreslås bli statsminister

  1. Ett tips till 7-klövern.
    Om ni låter det politiska partiet som finns i riksdagen nämligen SD sköta det opolitiska arbetet i en regering så kan ni fortsätta att leka i sandlådan utan att någon lägger sig i och stör eran viktiga uppgift.

  2. Fridolin säger i ett uttalande att om han får ta över så kommer han att få ordning i klassrummet inom 100 dagar

  3. Rikslekstugan. Löfven röstades bort som statsminister efter valet.Efter 3 månader ska det röstas igen 😂

    • Tänk om alla andra yrkesgrupper skulle köra med lika mycket lögner sam politikeryrket, då kunde det bli så här ungefär.
      Jag är hjärtkirurg sa han som inte tålde se blod.
      Jag är långtradarchaufför sa han som inte hade körkort.
      Jag är skräddare sa han som inte kunde se skillnad på en synål och en virknål.
      Det vi nu hör är. Jag är politiker sa den som inte var kapabel att ta sig ur sandlådan.

  4. För info:

    Så här blev voteringsresultatet i kammaren då Stefan Löfven entledigades från statsministerposten den 25:e sept. 2018
    :
    Nej: 204 röster
    Ja: 142 röster
    Frånvarande: 3 ledamöter (2 ledamöter (= 1 ledamot från vardera blocket hade kvittat ut sig. Den tredje ledamoten som registrerades som frånvarande var Leila Ali-Elmi (MP) som var närvarande men fick inte upp locket till sin riksdags-pulpet i tid och hann därför inte trycka på röstknappen i tid vid sin premiär-votering)

    http://www.riksdagen.se/sv/valet-2018/stefan-lofven-avgar-som-statsminister/

  5. Det är nu SD måste gå ut med raka, klara besked om vad de vill så ingen tvivlar och stärka sitt varumärke rejält inför kommande nyval.

    Det, cirkusen som pågår nu och en ändring av röstsedlarna så alla tar samma sedlar och sen kryssar parti i båset skulle skicka upp dem till oanade höjder.

    Det är garanterat åtskilliga hundra tusen som inte vågat ta SD’s valsedlar när folk sneglar på de som väljer i facken i den knökfulla vallokalen.

  6. Det är nyval som gäller. Nästa gång är det Kristersson och det vore tusan lämpligt att SD låter bli att släppa fram en Alliansregering (typ). Då återstår bara ett försök och då kan väl Lööf få försöka, hon är ju så duktig. Med all sannolikhet har hon bränt sig så mycket att det försöket också går i stöpet.

    Vips så blir det nyval, L och MP försvinner och folket röstar med den gångna cirkusen i bakhuvudet. Ett sk nytt politiskt landskap har bildats.

    • Problemet med nyval är, att vi har en 100% sossekontrollerad propaganda apparat vid namn SVT.

      Så där kommer alla andra häcklas och ljugas om månader innan ett val.

      Kommer någon ihåg debaclet, att Jimmie Åkesson skulle lägga ned P3 om han fick makten?

      Små lögner varje dag bryter ned den bästa människa.

    • Varför är det bara S, M och C som får försöka ? Dom har ju visat sig lika totalt inkompetenta alla tre. Detta beror på att ingen av dom har en blekaste aning om vad politik är. Dom förgyller sin vardag genom att sitta i sandlådan och leka och att hitta på den ena lögnen värre än den andra om oss 1,2 miljoner som är Svenskar och röstar på SD. FY FAN vad äckligt Sverige har blivit.

  7. Han har varit bortröstad 25 september.Punkt slut.Vi behöver nya ledare typ J Åkesson.Det kan inte bli sämre.4 år till med en handlingsförlamad svetsare betyder närmare till total kaos och våld som ökar okontrolerad. SNÄLLA INTE 4 ÅR MED FLOSK OCH KÄBBEL NOLLAN.

  8. Gör de narr av oss?
    Men det är att förvänta sig..Han ”kanske” vet att avtalet som han skrev på och kommer att ge mycket makt och pengar åt honom är ogiltigt . Enligt grundlagen..

Kommentera