Kan vi människor göra något för att rädda jorden från en ny istid?


KLIMAT. Tycker du att vintrarna är kalla? Vänta bara. Jorden kan vara på väg mot en ny ”miniistid” – om bara 15 år. Det uppger brittiska forskare.

Forskarna, som arbetar på The Met Office, Storbritanniens motsvarighet till SMHI, har genom en ny och mer exakt analysmodell klarat av att förutsäga solens cykler bättre än vad de har kunnat göra tidigare. Det skriver The Independent, enligt SVT.

Hur många istider vi har haft på jorden är osäkert, men forskarna anser nu att det är betydligt fler än de fyra som länge varit det vanliga svaret.

Om vi tittar på hur klimatet har varit under de senaste 800 åren så finns det regelbundna toppar med både varmare och kallare väder än vad vi har idag.

Slutet av 1600-talet var en av de kallaste perioderna sedan istiden. Isen omslöt då hela Island och halvvägs till Färöarna.

Mot slutet av 1700-talet var somrarna extremt varma. 1820-1840 var åter en mycket kall period. En ny kallperiod inleddes därtill under 1940-talet, vilket ställde till det ytterligare för många människor under andra världskriget.

Nu kanske våra koldioxidutsläpp kan hindra oss från att drabbas av en ny istid, i varje fall om vi ska tro Aftonbladet och det ska man säger socialdemokraten Anders Lindberg…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


16 responses to “Kan vi människor göra något för att rädda jorden från en ny istid?

 • Grune

  Jag begriper inte varför man håller på med sådana här barnsligheter.
  Förmodligen är det några stycken som kammar hem några hundratusen miljarder på skitsnacket och dom begriper inte att klimatet finns det ingen människa på jorden som kan göra något åt.
  Om vi totalförbjuder alla motorer på jorden som inte drivs med EL i dag så kommer temperaturen på jorden ändå att ÖKA eller MINSKA. Vilket det gör finns det ingen människa på jorden som vet.
  Det enda vi med säkerhet vet är att dessa klimatdårar ställer till ett helvete för mänskligheten.

  Gilla

 • Uncle Fester

  ha OK!! så om det inte funkar med Co2 koldioxidhypen så provar eliten med Istidshotet 🙂 bara man kan hota med något… trovärdigt?? nej inte alls och som L Bern hos S-webbTV
  visat att temperaturvariablerna är endast få 10-delar (0.3-0.4 C) procents skillnad på ca 3 decennier

  Gilla

 • Ateisten

  Kan nästan inte bli bättre med en liten mini istid färskt i minnet kommer inte en jävel bry sig om nån global uppvärmning på bra länge.

  Gilla

 • Isak Grunewald

  Låt oss släppa ut så mycket koldioxid som möjligt för att minska kylan!

  Gilla

 • Punto

  Klimatet på jorden har så länge vi i dag kan utreda alltid varierat mellan istid och värmeperiod. Det kan människan inte påverka. Det vet en amatör från den gamla folkskolan men inte klimatalarmisterna som nu livnär sig gott på att skrämmas. Det värsta är när operasångerskor utnyttjar sitt barn för att tjäna pengar på en skrämselbok.

  Gilla

 • Stenbock

  Nu skall de vänja Abzurderna av med,att äta kött !! Jordens till största av mängden rovdjur,skall nu istället beta gräs och äta alger ! 😉
  Nåja vi är ju många som genom åren ätit potatis såväl i fast,som flytande
  form….och därmed är vi ju redan halv-veganer.

  Gilla

 • SVENSK

  Det är viktigt att förstå att detta kan vara sant, vi är just nu troligtvis inne i slutet av den sjunde iserans sjätte isepok, vilken har haft ett tjugotal större och mindre isframstötar (i genomsnitt varar de i ca 120 000 år, och det är dessa framstötar som vi menar med istider) samt en del mycket korta kallperioder. Vi kan vara i slutskedet av de kalla perioderna eller inte, det är omöjligt att avgöra. Om vi är i slutet kan vi också naturligt komma in i en period av mycket varmt klimat då alla jordens isar är smälta (det är jordens normala tillstånd, det mest vanliga) under årmiljarderna. Men det tar många tusentals år för att smälta landisarna trots mycket varmt klimat. Men vi kan som sagt innan dess lika gärna utsättas för katastrofala kallperioder, t o m nya istider som isf är den verkliga katastrofen!
  Källa; den vetenskapliga boken ”Istider” som ingår i serien ”Planeten Jorden”.

  Gilla

 • Nya tankar

  Så varför el-bilar då, om det ökar på istidens iskyla? Bättre att bara ta det lugnt, och inte bry sig helt enkelt! Klimathotet kanske är gott ändå för oss, om det mot all förmodan finns. Vilket jag inte tror! Så chilla bara gott folk! Allt löser sig gällande klimatet. Av sig självt. Det är så naturen är funtad. För överlevnad!

  Gilla

 • putte

  Vad är det för fel på en del människor när dom får ångest för klimatet , vad jag förstår så ska man satsa sina pengar på läkemedelsindustrin för dom kommer att tjäna grova pengar på att sälja lugnande medicin till en massa Svenskar i framtiden . Och vem ligger bakom all den här hysterin jo miljömuppar och nyhetstidningar som okritiskt basunerar ut att isen smälter havsnivåerna stiger korna fiser Skåne sjunker och svensken äter kött .

  Gilla

 • HB

  Har dom frågat skitungen?

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Ny istid??? Nää så kan det ju inte vara. Fråga Lilla Greta!

  Gilla

 • Bosse

  Enligt Säpo är detta en påverkanoperation från ryska nättroll som försöker destabilisera Sverige och få svenskarna att fly söderut för att sedan ta över landet i lugn och ro

  Gilla

 • motvallsblogg

  Nu, äntligen, tas mina varningar om en ny istid på allvar.
  Bekräftade på en seriös nyhetssida.
  Halleluja!

  Gilla

 • Realist

  Hur mååånga får då KLIMATÅNGEST ???
  Okej vi kommer nog att frysa ihjäl då så vi inte kan säga något, för om 15 år finns nog ingen svensk som har råd med vare sig EL, OLJA eller VED.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: