En utmaning med migrationsavtalet


Den rödgröna regeringen såg till att skriva under FN:s omdiskuterade migrationsavtal innan den hann debatteras i Riksdagen och innan övriga partier fick säga sitt.

Migrationsminister Heléne Fritzon (S) säger att Sverige bidragit med en del skrivningar till avtalet, men ser nu en utmaning i hur återvändandet ska fungera.

Först ska vi notera att Heléne Fritzon företräder ett parti som gav 9 000 afghanska unga män möjligheten att stanna i Sverige trots utvisningsbeslut och att antalet illegala invandrare är större idag än någonsin tidigare. Nej, vi har inte glömt löftet från 2016 om de 80 000 asylsökande som skulle komma att utvisas.

Någonstans här måste man ha utgångspunkten för Fritzons ”utmaning” och det avtal som nu skrivits under.

TT

Det finns saker i avtalet som ändå måste ses som positiva. Man vill slå sönder flyktingsmugglarnas miljonvinster, man vill hindra att flyktingar utnyttjas av mindre seriösa aktörer, att människor ska ges möjligheter att stanna i sina egna länder och det står också om återvändande i det. Fast de punkter som kan få stora konsekvenser för Sverige och övriga Europa är fler.

Om vi stannar vid återvändandet som Fritzon anser vara en utmaning. Då förutsätter jag att detta återvändande inte bara gäller de som får avslag på sin asylansökan, utan också de som på olika sätt försökt lura sig till ett uppehållstillstånd, grovt kriminella och en aktiv politik för att människor ska återvända till sina hemländer för att hjälpa till i återuppbyggnaden av dessa.

Men…

Samtidigt som Heléne Fritzon (S) ser en utmaning i återvändandet, finns en rad punkter i FN:s avtal som säger motsatsen.

 • Punkt 4: Flyktingar och invandrare har samma universella mänskliga rättigheter och grundläggande rättigheter friheter, som hela tiden måste respekteras, skyddas och uppfyllas. Det innebär kort sagt att tar du dig bara till Europa kan du fortsätta välja vilket land du vill bosätta dig i och det talas bara om rättigheter, inte skyldigheter.
 • Punkt 9: Det är avgörande att utmaningarna och möjligheterna till internationell migration förenar oss, snarare än delar oss. Vill någon förklara för mig var i världen en mix av religioner, kulturer och etniciteter fungerar utan problem? Nämn bara ett land. Under punkt 4 talas bara om rättigheter, inte skyldigheter, vilket torde innebära att ett land som Sverige tvingas till att acceptera olika kulturyttringar och religiösa fantasier på bekostnad av det homogena samhälle vi en gång var.
 • Punkt 11: Inget land kan ta itu med utmaningarna och möjligheterna i detta globala fenomen på egen hand. Med tanke på att människor flyr från och inte till länder i Afrika, Mellanöstern och andra oroshärdar, är det m.a.o. väl fungerande länder som får ta på sig hela bördan. Ska bördorna delas får vi ändå förutsätta att de stenrika länderna på Arabiska halvön tvingas ta ansvar för sina grannländers problem.
 • Punkt 13: Vi måste myndiggöra invandrare till att bli fulla medlemmar i våra samhällen, belysa deras positiva bidrag, och främja integration och social sammanhållning. Det som bör gälla alla är att ta seden dit man kommer och inte ställa krav på värdlandet att anpassa sig till de som kommer. Vad sker med alla de som inte vill integrera sig och som inte vill tillhöra det svenska samhället. Exempelvis den stadigt ökande gruppen av salafister.
 • Punkt 15: Att alltid upprätthålla principen om barnets bästa. Ett primärt övervägande i alla situationer rörande barn i internationell migration, inklusive ensamstående och separerade barn. De över 30 000 ensamkommande som anlände Sverige 2015 var alla ”barn”, även om åtskilliga bevisligen ljög. Nu lär det bli än mer lukrativt att skicka ankarbarn till Europa i vetskap om att ”barnen” kan ta hit sina familjer så fort de fått ett uppehållstillstånd.
 • Punkt 33c: Främja oberoende, objektiv och kvalitetsrapportering i media, inklusive internetbaserad information, bland annat genom att utbilda mediepersonal i migrationsrelaterade frågor och terminologi, investera i etiska rapporteringsstandarder och reklam. Stoppa all offentlig finansiering eller materiellt stöd till medier som systematiskt främjar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och andra former av diskriminering mot invandrare. Den här punkten säger precis vad de står. Alternativa medier ska stoppas från att rapportera om migrationens baksidor, de baksidor vi tar det av varje dag i både alternativa- och etablerade medier. Med tanke på svensk medias allt annat än objektiva rapporteringar om flyktingar, asylsökande och invandrare, vet vi vad detta innebär. Just precis, skönmålning.

Hela rapporten finns att läsa här.

Sedan detta med bindande avtal. Under punkt 7 står följande att läsa:

”Denna Global Compact presenterar ett icke-juridiskt bindande samarbetsavtal som bygger på åtaganden som medlemsstaterna har kommit överens om i New York-deklarationen för flyktingar och Invandrare. Det främjar internationellt samarbete bland alla berörda aktörer om migration, erkänner att ingen stat kan avvisa migration och upprätthåller suveräniteten för enskilda stater och deras skyldigheter enligt folkrätten”

Vi bor i ett land där de styrande i decennier utnämnt Sverige till den ”humanitära stormakten” och lita på att vissa partier, intresseorganisationer och utländska makthavare kommer se till att denna ”stormakt” består. Knäpper FN med fingrarna och omvandlar detta avtal till ett bindande sådant, kommer Sverige att åter gå i bräschen.

Förutom en frånvaro av sammanhållning i Sverige, har vi det här med det ökande våldet, bostadsbristen, arbetslösheten och en välfärd på dekis. Fast varför skulle FN och övriga globalister bry sig om det när Sveriges regeringar inte gör det? Vi svenskar är ju rika och har byggt upp ett välmående samhälle. Vad gör det om vi delar med oss på bekostnad av vårt eget välbefinnande?


17 responses to “En utmaning med migrationsavtalet

 • Greger

  Jag tror att det bara är att acceptera det faktum att Sverige är kört. Kommer aldrig bli ens i närheten av vad det varit.

  Gilla

 • tikamax

  Med att skriva på detta AVTAL har SVERIGE PRECIS REAT UT LANDET till vilka som helst som vill komma hit och ta del av våra fördelar utan att behöva ge ens ett lillfinger i retur. Det innebär också att svenska folket säljs billigt och inte har något status längre i SVERIGE.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Först säkrar man landets undergång med en underskrift sedan talar man om utmaningar i avtalet ??????
  Token gjorde som dåren sa.
  Sverige och Västeuropa, GOODBYE !!!!!!

  Gilla

 • Tore

  Utmanande säger kärringen, ja för skattebetalarna.
  Självklart skulle Sverige skriva på för att visa världen sin förträfflighet och lära andra nationer den Svenska modellen.
  Feminism, hbtq, genus
  Tre onda ting.

  Gilla

 • tikamax

  Om detta blir verklighet (mer än det är idag) kommer Sveriges alla skattebetalares SKATT inte att räcka till och landet kommer förfalla.
  De pensioner man jobbar ihop idag är det YTTERST TVEKSAMT att de finns kvar 2030-2040 tror jag. Vi kan inte FÖRSÖRJA alla de MIGRANTER som söker lyckan att bli försörjd i Sverige och slippa arbeta.

  De 150 år som våra förfäder arbetat och slitit för demokrati och rättvisa för svenskarna blir nu ALLA EGENDOM och det går år HELV-TE med Sveriges ekonomi på skattebetalarnas bekostnad.

  Gilla

  • TreB

   Sluta knega för samhällskontraktet är brutet,sen Jesus gick på vatten och INGET blir bättre……
   INGET!

   Gilla

 • TreB

  Abzurdistan har INTE haft en regering sen 2002,mig veterligen,ty EU/FN styr sen dess….
  Potatisnäsan har 177 000 kr/mån…..för vad?
  Världens dyraste dokusåpa?

  Gilla

 • ossie

  Eftersom vi bara har en tillfällig låtsasregering så kan detta inte vara på något sätt bindande.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Att detta avtal och underskrift blir bindande till 100% kommer en blivande regering från 7 klövern se till att det blir !

   Gilla

 • Kent Bengtsson

  Det krävs ingen underskrift av en person så det går inte att hålla en enskild person ansvarig.
  Såg på TV i går en kort snutt om att Sverige nu hade antagit avtalet tillsammans med 170 andra länder.
  Ingen propaganda för den humanitära stormakten med statsministern i fronten och ett självförhärligande reportage om Sveriges drivande av avtalets framtagande och utformning.
  Den tystnad och mörkläggning som skett från regimmedia och återhållna rapportering från Marrakesh måste tyda på att de anser att det är en skam och svek mot medborgarna i Sverige.

  Gilla

 • TreB

  Jag undrar hur syltnyllena ska lösa kostnads frågan?
  När folk inser att ALLT de gör går till skatt……
  Men visst,ta hit 1-7 000 000 000!
  ALLA SKA TILL ABZURDISTAN!
  Var är Volvo,SAAB,Astra,Scania,Pharmcia,ASEA,Bacho????
  Migverket löser det med sin BOTTENLÖSA SKATTKISTA som jag INTE gagar längre…..
  Hahaha!
  Knega i detta”skithålslandet”är-f.n-i-mig-ett STORT j.vla skämt.
  Batikhäxorna får tömma sina skattefinasierade sparkonton och sälja sina organ för nu J.VLAR blir det åka av!.

  Gilla

 • Cesil.

  Det var inte regeringen som skrev på.
  Sverige har ingen regering.
  Det var en tillfällig övergångsregering som skrev på.

  Gilla

  • tikamax

   Jag undrade just över det, men de har ju skrivit på, alltså är det OGILTIGT, eller ???Inga sådana beslut borde kunna fattas under en ”övergångsregering” eller?

   Gilla

 • SVENSK

  SVERIGE och SVENSKARNA står INTE bakom underskriften av avtalet, man kan inte stå bakom något som man inte fått tagit del av. Det är ”sveriges” kriminella regim som har skrivit under, inga andra!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ja men det svenska folket kan och kommer som vanligt inte att kunna göra ett dyft åt vrken avtalet eller underskrifter, är bara knyta näven i fickan och på vanligt svenskt vis gilla läget !
   Vi får fortsätta att gnälla lite här på Pettersson och hemma vid köksbordet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: