FN har antagit det första globala migrationsavtalet

INVANDRING. FN:s medlemsländer har idag antagit det globala migrationsavtalet vid migrationskonferensen i Marrakesh. Avtalet, som är det första i sitt slag, har föregåtts av 18 månaders förhandlingar, men har också mötts av kritik och ett tiotal länder har valt att inte ställa sig bakom det.

Många så kallade ”flyktingar” flyr inte från krig, de är kriget…

Överenskommelsen är en följd av Europas önskan 2015 – då flyktingkrisen skakade kontinenten – att hitta ett världsomspännande samarbete mellan både utvandrings- och invandringsländer.

Migrationspakten handlar om migranter, om gästarbetare, arbetskraftsinvandring, forskare och studenter och inte om flyktingar.

Länderna har utifrån sina önskemål spaltat upp 23 olika områden som bör bli mer ordnade och reglerade, alltifrån att migranter ska skyddas från att bli utnyttjade till att smuggling av olaglig invandring ska hejdas.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres kallade det ”en karta för att undvika lidande och kaos” och poängterade också att det inte är bindande och att vikten av att stater själva bestämmer över sin migrationspolitik särskilt poängteras i avtalet.

Sky News

USA:s regerings synpunkter på avtalet

-Pettersson säger att det var det. 18 månaders förhandling och avtalet blev klart i juli.

  • Vad gjorde media under den tiden mer än att säga att Trump är dum?
  • Var ingen intresserad om att upplysa folket och kanske debattera detta innan valet?
  • Varför har USA, Australien, Österrike med flera dragit sig ur något som är så ”bra”?
  • Förklarar avtalet hur vi ska slänga ut ljugande, illegala män utan asylskäl?
  • Vad är uppsägningstiden?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

12 thoughts on “FN har antagit det första globala migrationsavtalet

  1. Uppsägningstid???? Det finns ju ingen uppsägningstid då avtalet inte är juridiskt bindande. Det är däremot politiskt bindande som gör att det faller sig naturligt att de politiker som skrivit på också är bundna av det. Om vi byter regering så kan den nya regeringen känna sig befriad.

  2. Nu jublar världens största socialbyrå Sverige och är beredd att dela med sig av sin outömmliga välfärd !
    HJÄRTLIGT VÄLKOMNA, dörren står på vid gavel.

  3. Vi har ett avtal inom EU som heter Dublinförordningen. Där har vi avtalat att flyktingar ska söka asyl i första säkra land. Vi kan börja med att få det att fungera innan vi skriver nya avtal.

  4. Det värsta är att de försöker inbilla massorna att det i huvudsak handlar om migration som sådan, när det egentligen handlar om ett gigantiskt folkutbyte i samtliga Vita länder!

  5. DÖDSSTÖTEN FÖR VÅRA EUROPEISKA FOLK!

    En kurd eller same är mycket mera värd att värna om för vänsterpacksmakten än vi som är kärnan i Europa! Hitler kunde inte ha varit sämre i sina koncentrationsläger. Det är bara det, att här byggs det runt omkring oss av EU. Alla folk ÄR INTE lika mycket värda för vänsterfolket. Allt utländsk är för dem här bra. Allt inhemskt dåligt. EUROPA ÄR IDAG TOTAL KATASTROF, för oss som är grunden här! OCH VARFÖR??? VI HAR SAMMA RÄTT SOM FOLK ATT VÄRNAS SOM ALLA ANDRA.

    OM NÅGOT SKULLE REGLERAS, SKULLE DET VARA FÖRHÅLLANDET MELLAN INHEMSKA OCH UTLÄNDSKA!!! Inhemskt ifrånkommande, har MYCKET STÖRRE RÄTT, till ett land, än utifrånkommande. Och det gäller ALLA länder!!! Annars, gör palestina och kurdistan mångkulturella då!!! För varför ska de vara etniskt rensade territorier med suveränitetsrätt knutit till ett folk, när inte vi européer får idka samma respekt för vårt land och folk. Det finns ingen skillnad! Folk som folk! Men så är det när nazister och folkutrotare styr Europa!!! VI MÅSTE HÄVDA VÅR FOLKRÄTT!!! OCH FÅR ALDRIG GE OSS!!!

  6. Sverige är flathetens och godhetsknarkarnas stamort på jorden,men vill gärna framställas som moraliskt överlägsen som andra nationer vill efterlikna.
    Nu gräver Sverige sin egen grav. Vila i frid. Landet som inte längre är.

  7. Du har rätt Kent, min fru kommer från DDR och hon börjar känna igen sitt hemlands agerande i Sverige och det är många av hennes väninnor som säger samma sak

  8. Nu kan framtida regeringar skylla på FN när de säger att vi måste ha en ännu högre invandring, samtidigt som man gör de sociala förmånerna ännu mer förmånliga för att locka hit ännu fler.

  9. SVT har totalt mörkat detta avtalet i sann DDR anda. Vilkens agenda företräder SVT? Sina egna aktivistiska intressen?
    Kan en expeditionsministär underteckna så vittgående avtal?
    När aktivister hänvisar till avtalet så bör svaret bli att det gäller inte för ingen behörig har undertecknat avtalet.

Kommentera