SD vill ha riksdagsdebatt om FN:s migrationsavtal

INVANDRING. Sverigedemokraterna kräver en riksdagsdebatt om FN:s globala migrationsavtal som regeringen ställt sig bakom, rapporterar Expressen.

I en begäran skriver Sverigedemokraterna att regeringen varit för tystlåten i frågan, särskilt med vilken betydelse avtalet kan få för svensk migrationspolitik.

– Det finns ett stort behov av transparens, säger SD:s migrationspolitiska talesperson Paula Bieler.

Bieler menar också att många är osäkra på om en övergångsregering verkligen kan fatta den här sortens beslut.

Migrationsavtalet ska skrivas på av regeringen Löfven den 10 december och godkännas av FN:s generalförsamling den 19 december.

-Pettersson säger att avtalet är omtvistat och att flera länder är tveksamma. USA, Australien, Schweiz, Israel, Italien, Slovakien, Ungern, Bulgarien, Polen, Estland, Tjeckien, Kroatien och Österrike är stater som redan aviserat att de drar sig ur. Flera ledare anser att avtalet hotar självbestämmande och suddar ut gränserna mellan legal och illegal migration. EU-länderna Danmark och Belgien är tveksamma och vill fundera.

Sverige utan riktig regering, borde inte skriva på…

”Sverige välkomnar den balanserade sluttexten och har för avsikt att ge stöd till migrationsramverket vid högnivåkonferensen i Marrakech i december”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

”Överenskommelsen misslyckas att på ett adekvat sätt skilja mellan personer som kommer in i Australien olagligt och de som kommer till Australien på rätt sätt, särskilt med hänsyn till tillhandahållande av välfärd och andra fördelar”, skriver den australiensiska regeringen i ett uttalande.

”Avtalet är för omfattande, för ogenomtänkt och kan verkligen få svåra konsekvenser för svenska kommuner och skattebetalare”, skriver Kristianstadbladets politiska redaktör Carolin Dahlman.

Enligt Expressen har Moderaterna ännu inte tagit ställning till om de anser att dokumentet ska skrivas under.

Här finns avtalet i sin helhet.


***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

30 thoughts on “SD vill ha riksdagsdebatt om FN:s migrationsavtal

  1. Kanske dags
    att även moderaterna röstar nej till detta eländeäven om ni inte får styra landet så måste ni stoppa detta.då får ni mer röster vid kommande val på olika nivåer.är ju inte lönt att rösta på v. C. MP NÅGONStans!

  2. Avtal om kolonisering och gränsdragningar, det påminner om tidigare förslavanden av folk.

  3. Glömde i förra inlägget, om flyktingpakten och SD komma nu och KRÄVA debatt det ska skrivas på 10-11/12 det har varit känt i flera månader? Men som sagt de har haft annat att göra med uteslutningar och dylikt. Förmodligen tycker väl SD att det ska skrivas på och gör därför denna sena protest lite som spel för gallerierna. Fram för den franska modellen ut och demonstrera i varenda stad och by men det gör inte den luttrade svensken. Storebror ser dig det blir fängelse böter och evig skam.

  4. Ångrar att jag röstade på SD, de har knappt synts alls efter valet men de har väl haft fullt upp med att utesluta för partiet värdefulla personer. Det är många nu som uteslutits för skitsaker först Kent Ekroth som var oerhört duktig´, rak och modig (om han nu hade alkoholproblem kunde partiet hjälpt honom istället) och nu senast Thoralf Alfsson som lagt hela sin själ på att jobba för partiet och ökat medlemsantalet enormt i sitt distrikt. Ska SD får några röster kvar får de nog tagga upp rätt rejält och vara rädda om sina medlemmar både som sliter hårt för partiet och de som ”bara” röstar.

  5. Det kan tyvärr inte hjälpas. Förtroendet för SD dalar. Ni har tid med uteslutning av lojal medlem, men kommer för sent med det som är allvarligt för landet.

  6. Ett gamalt talesätt: det är inte lönt att pissa till kväll när halva natten har gått!
    NU vaknar SD när det var uppenbart redan i April, jag undrar varför så sent. Kriget kommer bra närmare nu. Jag känner mig min röst bedragen.

      • Partitoppen prioriterade uteslutningen av Thoralf Alfsson…
        Vi får ha förståelse att de inte hinner med de sysslor vi dryga 1 miljon,gav dem i uppdrag för vid valet !
        Är också djupt besviken på deras arbetsmetoder.
        Väcka denna viktiga fråga två minuter i tolv,kan ju bara sluta med fullständigt fiasko.

      • Känns fortfarande väldigt bra att rösten i 2018-års val gick till AFS istället för till något av de 8 riksdagspartierna !
        Vet att det är lite känsligt att säga att man röstat på AFS istället för SD men står defintivt till 100% för den rösten, det blir AFS även 2022.

  7. Jag kräks!
    Rövén står och säger att ”vi” varit naiva i immigrationsfrågan och lovar bot och bättring, sen vill de signera ett avtal som kommer skjuta allt vad välfärd och trygghet heter i sank totalt..VAD FAN HÅLLER NI PÅ MED?????

    De skriver inte bara under ett flyktingavtal, de grusar alla chanser Sverige har att komma på rätt köl igen utan en väpnad konflikt.

    Rättar de inte upp det här i elfte timmen kommer andra världskriget att ses som en incident i början av århundratet i jämförelse med vad som kommer.
    Hur fan tänker de??

  8. Undrar bara vad denna sk ”regering” har för mandat att skriva under detta. Det är ju bara en tillfällig låtsasregering.

  9. Blir det någon debatt om detta ämne i riksdagen ?
    Inte troligt, skulle nog enligt 7 klövern kunna gynna SD inför ett eventuellt extraval.

  10. När Baarnen samlades och demonstrerade på Myntorget det var inget för Expo.
    Expo är däremot åter igen på hugget när det nu demonstreras mot FN:s Migratonsavtal på Myntorget.

    ”Vit makt-grupp bakom protest mot FN-överenskommelse”

    Inl. börjar med:
    ”På lördagen planeras ännu en demonstration i Stockholm mot FN:s globala migrationsramverk. Expo kan visa att arrangören sprider antisemitisk propaganda och ingår i vit makt-gruppen Skandinaviska förbundet.”
    https://expo.se/2018/12/vit-makt-grupp-bakom-protest-mot-fn-%C3%B6verenskommelse

  11. Regeringen avspeglar bara samhället i stort, en massa ovetande korkskallar som fattar någonting.

    • Vad då mord våldtäkter och rån? Det har jag inte råkat ut för så det måste vara fake news. Så typiskt många svenskar. För dumma för sitt eget bästa.
      Lammet som vill mysa med lejonen.

      • Det går bra att mysa så läge Lejonet är mätt, ”sverige” arbetar på att hålla ”lejonet mätt”!

  12. Klart att expedtitionsministärfyhrern vill skriva på så snart som möjligt. Och helst så undanskymt det bara går. Och det kanske despoten tror går lättare, när fokus är på regeringsbildandet, istället på vad denna icke-regering under tiden föesöker göra i socialistisk riktning. Och det gäller att skynda på anser man, för snart nog har man strålkastarljuset i fullt fokus på sig igen, om det nu blir samma Sverigeförstörargrupp, som kommer att styra vårt land!

  13. länder som Ryssland och Kina kommer inte heller skriva på detta destabiliserings pakt som det faktiskt handlar om….där det blir fritt fram för all världens fattiga storma I-länderna och kräva ”all inclusive” som bostad-bidrag-utbildning-sjukvård-pensioner utan att ha bidragit med ett enda euro/krona till detta.
    Länder som läst det finstilta vägrar skriva på det.

    se fd på regeringskansliet Elsa Widding ifrågasätta Sveriges underskrivande av migrationsavtalet

  14. Det är väl klart att inte den regering som riksdagen avsatt statsministern inte kan skriva på bindande avtal om det inte är katastrofläge. Och det det ju inte. Otroligt senfärdigt av SD att först nu fatta vad avtalet innebär och att det skall skrivas på av Lövens låtsasregering.
    Mycket tunt av SD, är de åxå på låtsas.

  15. Den 10:e dec-18 är en ödesdag för västvärlden och kanske hela planeten. Bensinskatte-höjningen i Frankrike är väl det minsta problemet och säkert bara en dimridå för att rikta focus från migrationsavtalet. Jag har själv undersökt info-statusen i denna fråga hos min omgivning. Det visar sig, skrämmande nog, att kunskapen om denna livsavgörande fråga är i princip lika med NOLL. Myndigheterna, PK och Media har därmed ännu en gång lyckats dupera den Mello-infekterade befolkningen.

  16. Hur är det med kommunisternas favoritländer, Kuba, Venezuela, Menaländerna, Nordkorea, m.fl. kommer dom skriva på?
    Japan Kina, osv.
    ”Vi välkomnar gärna 421 miljoner till Sverige som flyr från krig o fattigdom”, hälsar 82% PK.

Kommentera