Kyrkomötet röstade ned förslag om böneutrop

RELIGION. Svenska kyrkan ska ha en kritisk inställning till böneutrop. Förslaget kom från Sverigedemokraterna som mobiliserade på kyrkomötet. Men de möttes av kalla handen, rapporterar den kristna tidningen Dagen.

Några hundra meter från denna kyrka bor Pettersson och den oäkta hustrun, där gör vi då och då ett besök, trots avsaknaden av riktig tro. Advent, julotta…

Kyrkomötet är Svenska kyrkans högsta beslutande organ. Inför mötet i november hade Sverigedemokraterna, som sitter på 24 mandat, lagt en motion om att Svenska kyrkan ska ha en kritisk hållning till islamska böneutrop.

Motionen röstades dock ned med stor majoritet

206 röstade emot och 26 för.

Bland de som argumenterade emot motionen fanns Artemis Lumarker från Öppen kyrka, en nomineringsgrupp inom Svenska kyrkan.

– Tänk vad fantastiskt att fler får möta både Allahs och Guds kärlek, och vad vi får ut i mötet med varandra, sade han enligt Dagen och påstod även att SD försöker ”avhumanisera” andra människor.

Öppen kyrka verkar för en ”vision om en öppen kyrka där alla människor är välkomna”, skriver man på sin hemsida.

Läs mer på Fria Tider…

-Pettersson undrar vad Svenska Kyrkan håller på med?

Exemplen är många, en del gudsmän och kvinnor påstår att om ger muslimerna tid så blir det bättre. Jag vill påstå att de har fått 1400 år, vi har facit, det räcker nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Kyrkomötet röstade ned förslag om böneutrop

  1. ”Vad som inte finns med på videon är när en representant från Centern menar att det är fantastisk fint att resa i länder där böneutrop praktiseras fullt ut. Det är så fint att vakna till sången där de sjunger ”Allahu Akbar”. ”.

    facebook.com/alexanderchristianssonsd/posts/323783255127343?__xts__%5B0%5D=68.ARAre5go2LCMahzzHXThNHMfW8twZ_DZ3SAn2CYdkEcz-Dq6LGY9_ZYv7Mb_RNhMtmdbzUCLah995bmEZkNH1-OwIB-kQaRaQs28-NoVGzkph24RSf35rTKefPA7OgqeYihC_uxnRrkQrD9XLpqFSFrcHXAk2JR_qiyR-MNTBiC2oMXY73GrHfkrXM_Lmx52uL8hbKrXbZOrnZW1zq7oaCL_V2SzF3c3IQWvquEOE-xQomj0yJtxQtagGys_XWdI5MaQI6iwWNAT8YVc2MqcLLSA-cBA5jdBXiSr0dIAOvli3msEA5p1qBTz4ULAhSS_VQdQ18fmNOyarOSJwQInw4YpNojpd45U9nai8aRdHfdARB_gaOuU25OqeozTLq4UyMnCF6L2-uC-J7y4yx2ksmoPFAG7V-x3W95fUxhfmfVAOVs0kB2Sid05W4KoaNuCc_SQ6eprMIxhK9cNPufupRcY72N-6iT0E3usyyiVruZCfscNvyU4d7d1WJeB1WFE&__tn__=-R

    https://www.facebook.com/alexanderchristianssonsd/posts/323783255127343?__xts__%5B0%5D=68.ARAre5go2LCMahzzHXThNHMfW8twZ_DZ3SAn2CYdkEcz-Dq6LGY9_ZYv7Mb_RNhMtmdbzUCLah995bmEZkNH1-OwIB-kQaRaQs28-NoVGzkph24RSf35rTKefPA7OgqeYihC_uxnRrkQrD9XLpqFSFrcHXAk2JR_qiyR-MNTBiC2oMXY73GrHfkrXM_Lmx52uL8hbKrXbZOrnZW1zq7oaCL_V2SzF3c3IQWvquEOE-xQomj0yJtxQtagGys_XWdI5MaQI6iwWNAT8YVc2MqcLLSA-cBA5jdBXiSr0dIAOvli3msEA5p1qBTz4ULAhSS_VQdQ18fmNOyarOSJwQInw4YpNojpd45U9nai8aRdHfdARB_gaOuU25OqeozTLq4UyMnCF6L2-uC-J7y4yx2ksmoPFAG7V-x3W95fUxhfmfVAOVs0kB2Sid05W4KoaNuCc_SQ6eprMIxhK9cNPufupRcY72N-6iT0E3usyyiVruZCfscNvyU4d7d1WJeB1WFE&__tn__=-R

  2. Enligt en som arbetar i den Svenska kyrkan är ”Kyrkans heliga rum för kristna och andra som tror på Gud och kristendomen och inga Koraner skall visas där”. När jag berättade för personen att kyrkor numera har även en koran bredvid bibeln.

  3. Den allsmäktige i skyn gör sin bedömning vad det gäller hans jordiska representanter,´Månglarna i templet ´var makten underdånig liksom nuvarande prästerskap.
    ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

  4. Jag kan bara inte fatta att kyrkan kan dra den slutsatsen att man själv bjuder in imamer att predika i våra kyrkor men när blev en präst inbjuden att predika i en moské. Hur tänker dom EGENTLIGEN jag menar borde dom inte ställa sig den frågan själva.

  5. Behöver inte bekymra mig. Har gått ur kyrkan. Kan tänka mig att komma tillbaka om om traditionalister, typ SD får makten.

  6. Svenska kyrkans representanter borde sätta sig ned och ösa Bibeln från pärm till pärm och särskilt anamma varningarna för falska profeter dit Mohammed torde räknas.

  7. Kättare! Tänd bålen.

    Som Successionsordningen stipulerar: ”§ 4. Såsom 2 § i 1809 års regeringsform uttryckligen stadgar, att Konung alltid skall vara av den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är, sålunda skola ock prinsar och prinsessor av det kungl. huset uppfödas i samma lära och inom riket. Den av kungl. familjen som ej sig till samma lära bekänner, vare från all successionsrätt utesluten.” ska varje renlärig kristen ”fördöma alla kätterier, som uppkommit i denna punkt, såsom manikéerna, vilka antogo två urprinciper i tillvaron, en god och en ond; likaså valentinianerna, arianerna (se också), eunomianerna, muhammedanerna och alla andra dylika.” (http://www.existentiell-tro.net/ekt-98/append04.htm)

    Det är evangelierna och budorden som gäller, inte Das Kapital. Successionsordningen är förövrigt grundlag vilka styra riket. Läs Augsburgiska bekännelsen (se länk), den är intressant.

  8. När den svenska kristna kyrkan inom en snar framtid konverterat till en annan religion så behövs inga omröstningar !

  9. Jag trodde att vi är ett sekulariserad samhälle? Staten och kyrkan blev väl åtskilda. Ska Islam ta över nu?

  10. Svenska Kyrkan kommer väl snart konvertera till Islam fullständigt. Är så glad att jag lämnade skiten samma dag jag blev myndig.

    • Egentligen inte. Som jag ser det så borde en majoritet av riksdagsmännen förklarat sig jäviga inför beslutet att separera kyrkan från staten genom att skänka svenska folkets tillgångar sedan Gustav Vasa till den egna sekten. Återställ jordaböckerna och låt ”Svenska kyrkan” hyra in sig.

  11. Vilka droger går prästerna och biskoparna på i Svenska kyrkan?
    Att få en muslim att gå över till Kristendomen är lika hopplöst som att lyfta sig själv i håret.

    • De är godhetsknarkare hela bunten. Som etnologiprofessorn (emeritus) Karl-Olov Arnstberg har sagt så de som söker godhetspoäng ser sig själva som mindre goda i själva verket.

  12. Hade dom haft kontakt med högre krafter så hade dom berättat för dom att dom gör fel.Men det har dom inte så därför får dom ingen vägledning i livet hur dom ska hantera islam.

  13. Jag tror att svartrockarna får läsa på i boken. Och då avser jag icke koranen. 1:a budet : ”Du skall inga andra Gudar hava jämte mig ! Om kyrkorådet besöker en moske, iklädda sina svartrockar och förmedlar sitt budskap, så kan jag garantera att det besöket blir med enkel biljett.

    • Det finns inga s.k. svartrockar kvar inom svenska kyrkan.
      De svartrockarna blev utmobbade därför de gick efter bibeln och inte efter vänsterfeminism.
      Nu är det regnbågens färger som gäller.

Kommentera