Expressens expert

Expressen låter Daniela DeBono, migrationsforskare, förklara det omdiskuterade FN-avtal som ska skrivas under nästa vecka.

DeBono skriver om rykten, att inga regeringar binder sig till detta och att varje land kommer fortsätta råda över sin migrationspolitik. Vem är då DeBono?

DeBono är forskare på Malmös universitet och hennes senaste forskning handlar om de erfarenheter utvisade migranter uppvisar.

hennes twitterkonto ser man en person som snarast propagerar än rapporterar objektivt.

Facebook-kontot visar hur hon föreläst om migration på seminarier och i andra sammanhang.

den här sidan skriver DeBono om migranters rättigheter och fördelarna med migration.

Neutral analytiker eller propagandist?

Expressen

14 thoughts on “Expressens expert

  1. Vad ska man ha ett avtal till om det inte är bindande, dom hade kunnat ta det muntligt per telefon annars.
    Men våran blivande skit regering kommer ta detta avtal på blodigt allvar.

  2. Intressant med individer som yttrar sig om Daniela Debono utan att veta ett dugg om henne. Oförskämt men säger ju mycket om de som kommenterar. Jag skäms över att det finns svenskar som inte vet bättre.

  3. Artikeln i Expressen avsluts med detta avsnitt …

    Delicitat

    Inga medier tystas

    Ett annat påstående som har framförts är att ”ingen negativ rapportering om invandringen kommer att tillåtas”.

    Det som står i dokumentet är att man ska stoppa allt offentligt stöd till ”medier som systematiskt främjar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och andra former av diskriminering mot migranter, med full respekt för mediernas frihet.”

    – Inga medier kan stängas ner med stöd i den här överenskommelsen, för den har ingen makt, säger Daniela Debono.

    Slut delcitat

    För det första låter det inte trovärdigt att medier, som rapporterar negativt om invandring INTE kommer att tystas. enligt detta nya FN-avtal.

    För det andra tystas medier redan idag mycket brutalt efter påtryckningar från politiska makthavare när kritisk rapportering om invandring sker t ex på Facebook, YouTube, Twitter, Instagram m fl.

    Någon sådan censur förekom inte när Facebook, YouTube, Twitter, Instagram m fl. startades en gång i tiden. Deras censuren har tillkommit många år senare när politiker och andra makthavare i MSM-media utövat sina maktpositioner i det fördolda, d v s utan insyn för allmänheten.

    På länken nedan kan man läsa Regeringskansliets kortversion på svenska av FNs Migrationsramverk där man också kan se fullt med motsägelser i villkoren de 11 olika punkterna emellan:

    https://www.regeringen.se/artiklar/2018/11/ett-globalt-ramverk-for-saker-ordnad-och-reguljar-migration-global-compact-for-safe-orderly-and-regular-migration/

  4. Hon har väl lärt sig hjärntvättsmetoder av sin far:

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Edward_de_Bono

    Lateralt tänkande, är ju att se alternativa metoder. Hon ser dem, och använder sin psykologiskt ärvda kunskap, TILL ATT FÖRGÖRA DEM MED MASSIV VÄNSTERRISTISK PK-PROPAGANDA! Hon missbrukar sin fars lärdomar, i ont syfte, som Joseph Mengele ungefär. För att förgöra Europa, och oss Européer!

    • Tror du verkligen att det är hennes far bara för att han har samma efternamn och kommer ifrån Malta? Kolla hur många personer det finns med det efternamnet på Malta så kanske du förstår hur mycket du är ute och cyklar. Men fakta kanske inte hjälper.

  5. Daniela DeBono är väl exakt den kaliber (läs PK) på ”berättare” Expressen vill ha.
    Ingen litar väl på den dynga som skrivs i den tidningen (hoppas jag).

  6. Tänk att någonting så hyllat mäste tvingad på folket.
    Du behöver inte vara speciellt påläst eller insatt i migrations avtalet för att förstå att det är katastrof. Det räcker med orden migration, EU,,Löfven för att det ska börja osa skit.

  7. Daniela DeBono är en grindvakt för systemet och försöker lura de som inte ännu satt sig in i avtalet där bla ”kritik mot massinvandring förbjuds och kriminaliseras och där de journalister som inte ställer upp på migrationen ska sättas ”på utbildning” att tänka rätt

  8. Just vad jag tänkt när jag läste artikeln i Expressen och hon kommer från Malmö Högskola att det är inte en forskare utan en rabiat aktivist.

    Det är kusligt hur det offentliga blir mer och mer genommarinerat av extrema vänsterextremister med en aktivistisk agenda av alla de slag.

Kommentera