Vill Centerpartiet försämra allemansrätten?

REGERINGSBILDNINGEN. Den 27 november presenterade centerpartiets ledare Annie Lööf en kravlista för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Nu måste S acceptera kraven – det finns inte tid att förhandla innan statsministeromröstningen, säger Lööf som meddelar att hon själv inte tänker sitta i en S-ledd regering.

-Pettersson undrar lite över ett krav och skickade den 28/11 klockan 10:02 ett mejl till Centerpartiets kansli med frågan:

Vad menas med Frihets- och äganderättsreformer för landsbygden? 
Tänker Centern ge sig på Allemansrätten?
  • Sänkta skatter på jobb och företag.
  • Liberalisera bostads- och arbetsmarknaden.
  • Säkra valfriheten i välfärden.
  • Frihets- och äganderättsreformer för landsbygden.
  • Sänkta marginalskatter.
  • Reformerade turordningsregler.
  • Friare hyressättning.
  • Lägre ingångslön för nyanländas jobb.
  • Sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag.

Efter en vecka har ännu inget svar kommit, så…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Vill Centerpartiet försämra allemansrätten?

  1. Troligtvis handlar det om att företag i olika fritidsbrancher (även utländska) inte ska kunna utnyttja din mark för sina syften, sen lämna ett berg av sopor efter sig som du som markägare ska betala för att forsla bort. Skulle du gilla om nån börjar campa på din tomt, och sen lämnar en hög med skit efter sig? Enligt den s.k. allemansrätten kan du ju inte nobba såna företag idag.

  2. Annie Lööf och Centerpartiet – fullständigt verklighetsfrånvända och livsfarliga för Sverige.

  3. Denna annie lööv är farligare för sverige än fridolin. Får hon igenom begränsingarna av allemansrätten är det kört med friheten. Undrar vad liberal står för???????????????? Frihet!!!!!

  4. Inte bara Allemansrätten, Centern vill precis som övriga 7 klövern sänka Sverige totalt och det kommer garanterat att lyckas så länge shopping och Melodifestivalen är viktigast för det trygga svenska folket !

  5. Jag tror fortfarande på att sommarstugor kan tas över av staten, till våra eminenta pensionsräddare. Äganderättsreformer på landsbygden, dom flesta sommarstugor är på landsbygden. Urholka lagen lite och staten kan ta över sommarstugorna, utan att någon kan göra något överhuvudtaget.
    Dom har haft det på tapeten tidigare under åren, men lagen har inte tillåtit detta.

    • En lag som på något vis missgynnar framtidens pensionsräddare går naturligvis att ändra över natt !

  6. Den enda slutsats man kan dra av det där krypets krav är att det inte är någon frisk människa som skrivit kravlistan.

  7. Det här handlar om skyddade arter, Är du skogsägare och vill avverka en del av din skog så kan Skogsstyrelsen säga nej, med hänvisning till EU`s artskyddslista.
    Du får ingen ersättning eller utlösen/inköp av skogen, utan bara en hänvisning till att Tjäder är sällsynt i Grekland t.ex. Däremot har vi gott om Tjäder i Sverige och den är fullt laglig att jaga……

Kommentera