Passagerare har attackerat körande busschaufförer på två olika platser i Finland. Terrormotiv utreds


BROTTSLIGHET. Centralkriminalpolisen utreder två händelser där en passagerare misstänks ha anfallit föraren av en buss. De misstänkta försöken till trafiksabotage har inträffat i Loimaa och Uurainen.

Vid två tillfällen under kort tid har utländska män i 30-årsåldern attackerat körande busschaufförer i två olika städer i Finland och börjat rycka i ratten.

Den första incidenten skedde vid 1-tiden under natten mot onsdag i Urais där bussen var på väg från Helsingfors till Uleåborg. Enligt vittnesmål reste sig en man plötsligt upp och gav sig på föraren. Passagerarna längst fram var dock snabba med att övermanna gärningsmannen och höll fast honom på golvet tills polis kom till platsen.

Centralkriminalpolisen utreder fallet som bland annat misstänkt försök till trafiksabotage och misstänkt lindrig misshandel.

På tisdagseftermiddagen skedde en liknande indicent i Loimaa där bussen var på väg mot Åbo med ca fem passagerare. Även här reste sig en man plötsligt upp och började rycka i ratten.

– Det är ännu för tidigt att säga om de här två fallen har koppling till varandra. Vi vet inte heller ännu om de här två händelserna har terroristiskt motiv, men vi utreder även den saken, säger utredningsledare Sanna Springare på Centralkriminalpolisen.

Svenska Yle…

Det har även hänt liknande i Sverige. Äntligen döms afghanen Hamid Sha Zaman till utvisning

-Pettersson säger att den som tror det hjälper med betonghinder är bra naiv…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “Passagerare har attackerat körande busschaufförer på två olika platser i Finland. Terrormotiv utreds

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: