Passagerare har attackerat körande busschaufförer på två olika platser i Finland. Terrormotiv utreds

BROTTSLIGHET. Centralkriminalpolisen utreder två händelser där en passagerare misstänks ha anfallit föraren av en buss. De misstänkta försöken till trafiksabotage har inträffat i Loimaa och Uurainen.

Vid två tillfällen under kort tid har utländska män i 30-årsåldern attackerat körande busschaufförer i två olika städer i Finland och börjat rycka i ratten.

Den första incidenten skedde vid 1-tiden under natten mot onsdag i Urais där bussen var på väg från Helsingfors till Uleåborg. Enligt vittnesmål reste sig en man plötsligt upp och gav sig på föraren. Passagerarna längst fram var dock snabba med att övermanna gärningsmannen och höll fast honom på golvet tills polis kom till platsen.

Centralkriminalpolisen utreder fallet som bland annat misstänkt försök till trafiksabotage och misstänkt lindrig misshandel.

På tisdagseftermiddagen skedde en liknande indicent i Loimaa där bussen var på väg mot Åbo med ca fem passagerare. Även här reste sig en man plötsligt upp och började rycka i ratten.

– Det är ännu för tidigt att säga om de här två fallen har koppling till varandra. Vi vet inte heller ännu om de här två händelserna har terroristiskt motiv, men vi utreder även den saken, säger utredningsledare Sanna Springare på Centralkriminalpolisen.

Svenska Yle…

Det har även hänt liknande i Sverige. Äntligen döms afghanen Hamid Sha Zaman till utvisning

-Pettersson säger att den som tror det hjälper med betonghinder är bra naiv…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “Passagerare har attackerat körande busschaufförer på två olika platser i Finland. Terrormotiv utreds

  1. Paradoxalt att Mihajlovic högg en sosse som gett hen permanent… blev skitdyrt att ha öppna gränser mot öst…

  2. Skillnaden mellan Svensk och Finsk nyhetsbevakning är den att i Finland talar man om vad som har hänt och vad det är för personer som är skyldiga , både i lokala nyheter som i riksnyheter , hade det skett i Sverige hade nog tystnaden varit total . Samma sak när det för några dagar sedan skedde en gruppvåldtäkt av dessa nyinflyttade då gick Finlands president ut i tv och fördömde det hela , när ska herr Löfven stå i Svensk tv och tala klarspråk om det som dagligen sker i vårt arma land .

  3. Även Finland föll till slut för den mångkulturella tryggheten !
    Det går så när man går in i rikemansklubben EU med vidöppna gränser och inför euron, utgår ifrån att majoriteten av Finländarna liksom svenskarna är nöjda och glada över sin mysiga samhällsutveckling.

  4. Kanske miljöpartiets djävulska plan vi kan inte flyga åka buss eller vistas i folksamlingar. Endast cykla lådcykel men då blir vi omkull knuffade istället.

Kommentera