Passagerare har attackerat körande busschaufförer på två olika platser i Finland. Terrormotiv utreds


BROTTSLIGHET. Centralkriminalpolisen utreder två händelser där en passagerare misstänks ha anfallit föraren av en buss. De misstänkta försöken till trafiksabotage har inträffat i Loimaa och Uurainen.

Vid två tillfällen under kort tid har utländska män i 30-årsåldern attackerat körande busschaufförer i två olika städer i Finland och börjat rycka i ratten.

Den första incidenten skedde vid 1-tiden under natten mot onsdag i Urais där bussen var på väg från Helsingfors till Uleåborg. Enligt vittnesmål reste sig en man plötsligt upp och gav sig på föraren. Passagerarna längst fram var dock snabba med att övermanna gärningsmannen och höll fast honom på golvet tills polis kom till platsen.

Centralkriminalpolisen utreder fallet som bland annat misstänkt försök till trafiksabotage och misstänkt lindrig misshandel.

På tisdagseftermiddagen skedde en liknande indicent i Loimaa där bussen var på väg mot Åbo med ca fem passagerare. Även här reste sig en man plötsligt upp och började rycka i ratten.

– Det är ännu för tidigt att säga om de här två fallen har koppling till varandra. Vi vet inte heller ännu om de här två händelserna har terroristiskt motiv, men vi utreder även den saken, säger utredningsledare Sanna Springare på Centralkriminalpolisen.

Svenska Yle…

Det har även hänt liknande i Sverige. Äntligen döms afghanen Hamid Sha Zaman till utvisning

-Pettersson säger att den som tror det hjälper med betonghinder är bra naiv…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Passagerare har attackerat körande busschaufförer på två olika platser i Finland. Terrormotiv utreds

 • compulsoryunion

  Paradoxalt att Mihajlovic högg en sosse som gett hen permanent… blev skitdyrt att ha öppna gränser mot öst…

  Gilla

 • putte

  Skillnaden mellan Svensk och Finsk nyhetsbevakning är den att i Finland talar man om vad som har hänt och vad det är för personer som är skyldiga , både i lokala nyheter som i riksnyheter , hade det skett i Sverige hade nog tystnaden varit total . Samma sak när det för några dagar sedan skedde en gruppvåldtäkt av dessa nyinflyttade då gick Finlands president ut i tv och fördömde det hela , när ska herr Löfven stå i Svensk tv och tala klarspråk om det som dagligen sker i vårt arma land .

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Även Finland föll till slut för den mångkulturella tryggheten !
  Det går så när man går in i rikemansklubben EU med vidöppna gränser och inför euron, utgår ifrån att majoriteten av Finländarna liksom svenskarna är nöjda och glada över sin mysiga samhällsutveckling.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Migrationen till Europa har medfört en allt större osäkerhet, det borde det inte råda något tvivel om.

  Gilla

 • Punto

  För ett år sedan på Ölandsbron. Det kanske har med Advent och Julen att göra? I Sverige är det inte så farligt att riskera att störta från bron – villkorlig dom och ingen utvisning.

  http://www.friatider.se/flyktingbarn-forsokte-fa-buss-att-kora-av-olandsbron-slipper-fangelse

  Gilla

 • Kent

  Kanske miljöpartiets djävulska plan vi kan inte flyga åka buss eller vistas i folksamlingar. Endast cykla lådcykel men då blir vi omkull knuffade istället.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: