Kuba inför mobilt internet


TEKNIK. Att Kuba nu inför mobilt internet i landet är en stor förändring, men för många invånare kommer priset att vara för högt. Nyhetsbyrån Reuters har pratat med Havanna-bon Joaquin Montiel som tjänar mindre än 20 dollar i månaden som säljare på ett statligt bolag.

– Det är på tiden att vi kubaner också får den här möjligheten. Men för vissa, som mig, är det fortfarande svåråtkomligt, säger Montiel.

Havanna-bon Joaquin Montiel låga lön gör att han inte har råd med en mobiltelefon som har stöd för 3G, och om han hade det skulle kostnaderna för att köpa surf sätta stopp.

-Pettersson säger att kubanerna kan vara glada för det, de kanske fortfarande umgås utan smartphones…

I Sverige infördes 3G-tekniken år 2003, i Kuba på hotellen 2013 och nu för allmänheten. Vi fick 4G år 2009 och nästa år börjar 5G att lanseras.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


One response to “Kuba inför mobilt internet

  • compulsoryunion

    Pierre Schori och Jan Emanuel är stamkunder där, hos arbetarklassens fiende ideologi, men till och med Jonas Sjöstedt semestrar ju i USA

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: