Kuba inför mobilt internet

TEKNIK. Att Kuba nu inför mobilt internet i landet är en stor förändring, men för många invånare kommer priset att vara för högt. Nyhetsbyrån Reuters har pratat med Havanna-bon Joaquin Montiel som tjänar mindre än 20 dollar i månaden som säljare på ett statligt bolag.

– Det är på tiden att vi kubaner också får den här möjligheten. Men för vissa, som mig, är det fortfarande svåråtkomligt, säger Montiel.

Havanna-bon Joaquin Montiel låga lön gör att han inte har råd med en mobiltelefon som har stöd för 3G, och om han hade det skulle kostnaderna för att köpa surf sätta stopp.

-Pettersson säger att kubanerna kan vara glada för det, de kanske fortfarande umgås utan smartphones…

I Sverige infördes 3G-tekniken år 2003, i Kuba på hotellen 2013 och nu för allmänheten. Vi fick 4G år 2009 och nästa år börjar 5G att lanseras.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

One thought on “Kuba inför mobilt internet

  1. Pierre Schori och Jan Emanuel är stamkunder där, hos arbetarklassens fiende ideologi, men till och med Jonas Sjöstedt semestrar ju i USA

Kommentera