Fransmännen lyckades men i Sverige är det tyst om de planerade skattehöjningarna på drivmedel


SKATTER. Frankrikes regering slopar de planerade skattehöjningarna på bränsle helt, tidigare sas att de skulle skjutas upp med sex månader. – Inga skattemässiga fördelar är värda att sätta nationen i fara, sa premiärminister Edouard Philipp.

-Pettersson noterar att fransmännens protester lyckades. Sedan valet 2014, då socialdemokraterna, moderaterna med flera lovade att det inte skulle bli några höjningar av drivmedelsskatterna har dess höjds fyra gånger och den 1 januari 2019 är det dags igen.

Sverige har världens högsta drivmedelsskatt och jag kan försäkra att det inte går att åka buss på landsbygden.

Sedan valet 2014 har politikerna höjd skatten fyra gånger.

Sverige är ett av Europas glesast befolkade länder med ett stort behov av bilresor. Vårt näringsliv är ett av de mest transportberoende i internationell jämförelse. Det är orimligt att Sverige ska tävla med tätbefolkade länder om att ha de högsta skatterna på resor och transporter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


19 responses to “Fransmännen lyckades men i Sverige är det tyst om de planerade skattehöjningarna på drivmedel

 • Onkel Björn

  Jag undrar om det kan vara som så att svenska folket genom historien har tuktats så hårt av både adel och präster att det sitter i våra gener att inte våga protestera allt för mycket.

  Eller har vi det trots allt alldeles för bra och såpa serierna på TV och våra mobiltelefoner lockar mer än att gå ut och protestera.

  Gilla

 • odalkvinnan

  De säger att detta är en delseger. De tänker fortsätta då de demokratiskt valda ledarna inte följer folket

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Snart får den naiva trygga och konflikträdda svensken ta på sig den gula Mellovästen !

  Gilla

 • selma fattiglapp

  Ta på er gul väst , bli rebeller.
  Jag begriper inte hur vi fattiga i sverige ska klar sig. Nästa år kommer där stora mat pris höjningar. Jag kan inte äta momsen på maten som jag måste köpa

  Gilla

 • Valter

  Svenska män är till större delen fostrade till mähän, inge stake eller manlighet. Frågar frun eller mamman först innan de ens vågar gå ut. Inte skulle det se ut som det gör annars. Folket är en sorglig liten prick, av vad den fordom var.

  Gilla

  • Tore

   Ja lite rätt har du vi har släppt in kvinnor i politiken satt dom på chefsstolar låter dom bestämma inom familjen, och se hur det vart.
   Total galenskap så ja vi män måste rannsaka oss själva för idiotin som uppstått, en första åtgärd vore avskaffandet av kvinnlig rösträtt.
   För tyvärr röstar kvinnor i stor utsträckning på partier som kommer förinta Sverige.

   Gilla

 • Grune

  Nu vill dom införa skatt på koldioxid.
  Det är så att när människor och djur andas ut så andas dom ut koldioxid.
  Skall vi börja betala skatt på att andas???????
  Nu har de idioter som styr världen gått alldeles för långt för att skaffa sig ytterligare några tusen miljarder i sina plånböcker.
  Det är dags att skicka ut alla styrande miljardärer i världsrymden och sätta dit människor i deras ställe.

  Gilla

 • ruben

  Skatter och avgifter till stat, landsting och kommuner har blivit till skamlösa fantasisummor mot skattebetalarna. Det mesta verkar gå villkorslöst till bidragsturisterna och deras anhöriga. Jag betraktar det, som en olaglig hantering av svenska skattebetalare. När skall trasiga Sverige få möjlighet att lagas från psykisk och materiell överbelastning?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vi har tydligen en annan ”värdegrund”. Som det så ofta påpekas.

  Ordet ”värdegrund” finns bara i Sverige. Då kanske ni förstår.

  Gilla

  • Grune

   De styrande som aldrig i sitt liv har gjort ett ärligt handtag och har fantasilöner skattefritt tycker nog att det är bra att deras undersåtar som arbetat och slitit ihop till deras välfärd får beta skyhöga avgifter för de idiotiska som dom hittar på.
   Dom som betalar kalaset är dom som har minst pengar, De rika knösarna betalar inte ett öre, eftersom pengarna kommer från skatter och dom betalar ingen skatt.

   Gilla

 • Björn

  I Sverige höjs såväl elskatten som drivmedelsskatterna vid årsskiftet – igen. Vi har sannolikt världens högsta drivmedelsskatter från den 1/1 2019.

  Gilla

  • Grune

   Snart betalar vi väl 110% i skatt i det här före detta land.
   VI BEHÖVER 100 000 Fransmän i Sverige för dom har alltid vetat hur man behandlar idioter till styrande.

   Gilla

 • Cesil

  Fransmännen vet hur man gör.

  Svenskarna vet också, men vi bryr oss inte.
  Utlänningarna plundrar moder Svea men vi tittar bara på.
  Polisen straffar svenskar men inte utlänningar.
  Ett praktexempel är ”Kulturprofilen”, där elakt förtal, räcker som bevis.

  Gilla

 • Stefan E

  Det är helt sjukt….. dom strejkar för 7kr litern… vi har mer än dubbla o e så timida…… PK samhället sätter tvångströjor på oss upp över munnen t o m… varför är vi så mjäkiga? Vikingar än? vad har hänt???

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vi svenskar är ett öppenhjärtligt och försiktigt folk !

  Gilla

 • compulsoryunion

  Stefan: Vi måste ta ansvar för klimatet, genom att svenne betalar mest moms o skatt o avgifter i världen, så att islamic republic of Iran air ska flyga hit 38 000 låtsasbarn per år.

  Gilla

 • selma fattiglapp

  Jag har börjat gå med gul och skrivit på denna i protest mot bränle, el när,de urdåliga pensionerna för fattig pensionärer. Vården osv.
  Men tyvärr jag har inte sett en enda följer efter. Följ med nu alla som läser här.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: