13-årig flicka skulle giftas bort mot sin vilja, hovrätten friar

BROTTSLIGHET. Det var på julafton 2015 som flickan slog larm till polisen. Hon bodde då med sin familj i ett flyktingboende på Sommarviks camping i Årjäng. Familjen som kommer från Syrien hade kommit till Sverige bara några månader tidigare och flickan kunde bara några enstaka ord på svenska. Till larmoperatören ropade hon polis, polis!

När polisen kom till platsen och förhörde flickan med hjälp av tolk framkom att hon kände sig hotad till livet och att hon hållits instängd och kontrollerad för att hon satte sig emot att bli bortgift. Hon omhändertogs av socialen enligt LVU, Lagen om vård av unga och bor sedan dess på hemlig ort.

Brottsofferjourens ordförande i Värmland är mycket kritisk mot hovrättens friande dom i målet om äktenskapstvång. Föräldrarna fick villkorliga domar för förberedelse till äktenskapstvång men den tänkta maken blev frikänd.
– Det är olagligt, vi pratar faktiskt om ett barn, en då 13-årig flicka, säger Monica Ekström. – Jag vet att vi inte hade tillåtit att en svensk tjej hade blivit förlovad eller bortgift som 13-åring, säger Monica Ekström som reaktion på den friande domen mot mannen.

Ekström anser att rätten behandlat fallet som om flickan var vuxen och inte tagit hänsyn till de lagar och konventioner som gäller i Sverige, där det är tydligt att man inte får gifta sig med ett barn.

Precis som åklagare Pia Hammar yrkade på anser Monica Ekström att alla tre skulle dömas till fängelse för äktenskapstvång och inte bara förberedelse till äktenskapstvång.

Hovrätten friar mannen för att han inte kände till att hon inte ville? – Då tycker jag att man är väldigt naiv, det är faktiskt förbjudet i Sverige att gifta sig med minderårig och det är klart att man måste veta hur gammalt det här barnet var åtminstone ungefär, säger Monica Ekström.

Läs mer på SVT…

-Pettersson noterar att syltryggarna i rätten friar för att den 13-åriga flickan lyckades fly innan hon blev våldtagen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “13-årig flicka skulle giftas bort mot sin vilja, hovrätten friar

  1. Domstolsväsendet i Sverige i likhet med flera andra länder i Europa måste utredas eller om lagarna i första hand ska ses över och striktare regler för brottsbedömning utfärdas. Något måste göras mot det allmänna syltryggeriet i branschen. Sverige måste också lämna den diktatoriska och överstatliga organisationen EU!! Nationell frihet måste återskapas!

  2. Undrar just vad straffen hade blivit om det nu hade handlat om en etniskt svensk familj och en svensk 13 årig svensk flicka.

  3. Halli Halllo !
    Stenbock är tillbaka i gråmulna och regniga Abzurdien.. Med mig hem från dagens resa fick jag en tråkig,och (tillsvidare) en god nyhet åt er.
    -Egentligen började ju eländet redan efter min kilometerlånga vandring genom terminalen. Hittade då äntligen en fri sittplats,(men förstod först efteråt varför) Då jag råkade vända mig till vänster.Där satt nämligen landets skräckfigur Nr:1,Gudrun Schyrman…. 🙁
    Denna FI-kvinna såg i verkligheten än skrynkligare ut,än i PK-organen !
    Därpå den än tråkigare….På Kastrup ”återförenades” en stor arabisk familj,om cirka 10 personer med en redan etablerad berikare. Med sig på färden till trygga Abzurdistan hade dessa nomader förutom sina moderna Smartphons c:a 10 resväskor,och knyten kånkande mot det förlovade landet uppe vid Polcirkeln.
    Den glada var att Tullen/gränspolisen lyckades stoppa en Somalier vid Hyllie.(första anhalt efter den förb-ade Bron) Nu lär denne parasit troligen göra ett nytt försök i morgon. Därför lär väl denna glädje bli kort !
    I övrigt var min resa inte ”umsonst” ,eftersom jag hade glädjen träffa två intressanta personer som berättade om sin hemländer,och dess förfall !
    Kommer i kommentarer berätta lite framöver vad denna Ukrainare och fransman avslöjade.
    Men först får nu ”den gamle” vila upp sig efter resan !

      • Ska fundera över ditt förslag…Finns mycket som vi aldrig får vetskap om ! I varje fall lär de uppgifter o. fakta jag fått kring de stora demonstrationerna i Frankrike,vara av allmänt intresse.

  4. Än en gång bevis på att socialdemokraternas kontrakt med Muslimska
    Brödraskapet 1999, om att islamisera Sverige, ännu är aktivt!

    Kontraktet drabbar oss alla – men få fattar vad det innebär!

    Ännu fins det individer i Sverige som röstar på de som gjort
    sig skyldiga till största landsförräderiet mot Vårt Fosterland
    genom tiderna!

    Var finns SÄPO ? Vad gör SÄPO ? Varför är SÄPO tysta?

  5. Domstolar och Domare undergräver allt med sina konstiga ställnigstagande hur svenska lagen fungerar.
    varför är det så svårt att dömma rätt oavsett brott, det har blivit mer PK praxis att skita helt enkelt i lag och rättvisa.

  6. Det här landet är och förblir brottslingarnas paradis. Sedan kan fjanten Morgan Johansson tjattra hur mycket han vill om många lagar som skärpts under hans tid som ansvarig.

  7. Har de tappat allt? Vad sysslar rättsväsendet med? Längtar gräsligt mycket efter nya ansvarstagande myndigheter och regering i Sverige nu.

  8. FI, Metoo och 8-klövern tycker ”det är en bra prejudicerande dom som öppnar för barnäktenskap i Sverige, för vi vill ju inte kränka vår nya adel”, stort grattis PK idioter

Kommentera