Regeringsbildningen, löften och käbbel


REGERINGSBILDNINGEN. Centerledaren Annie Lööf har anklagat Stefan Löfven för att ”fria till Sverigedemokraternas stöd” – och hon har lovat att aldrig förhandla en budget med Socialdemokraterna.

Några av Annie Lööfs utspel:

 1. ”Jag äter hellre upp min högra sko än att bli ett stödhjul till S. Småföretagen, de unga och landsbygden skulle förlora stort med en S-styrd regering.” 9 oktober 2013.
 2. ”Sorgligt att taktiserat samarbete mellan S, Mp, V och Sverigedemokraterna är viktigare än att ta ansvar för långsiktiga spelregler.” Twitter 12 december 2013.
 3. ”Socialdemokraterna tävlar nu med Sverigedemokraterna om att vara mest emot invandring. Fräscht.” Twitter 13 juni 2014.
 4. ”Den analys man kan göra är att Löfven sätter makten framför allt.” 4 december 2014.
 5. ”Jag har hela tiden sagt att jag aldrig kommer att förhandla en budget med S. Jag kommer heller aldrig sitta i en regering tillsammans med S. Det decemberöverenskommelsen innebär är nu att Stefan Löfven tvingats erkänna att alliansen existerar, att vi håller ihop, att vi kommer att vara i opposition. Det här flirtandet som S haft med både C och FP är nu genom överenskommelsen över.” 14 januari 2015.
 6. ”Fascinerande att Stefan Löfven står och friar till SD:s stöd i en rad olika frågor där regeringen nu ser ut att inte få igenom sina förslag.” 12 oktober 2016.
 7. ”Stefan Löfvens livslust handlar om att härska och söndra i alliansen. Det har han gjort i sex års tid.” 3 juli 2017.
 8. ”Stefan Löfven (S) har visat ett bristande ledarskap denna mandatperiod med tillfälliga lagar på tillfälliga lagar och en retorik från partiledningen som många socialdemokratiska gräsrötter i landet knappast känner igen sig i. Ryckighet måste bytas ut mot långsiktighet.” 4 maj 2018.
 9. ”Tänk om (S) & Löfven skulle ägna lika mycket kraft åt verkliga samhällsutmaningar, politiska lösningar, debattera med sina partiledarkollegor – som att debattera vem-tar-vem i ett föga sannolikt scenario. Möjligen hade då stödet för (S) sett något annorlunda ut. Möjligen.” 9 augusti 2018.

Läs mer på Expressen…

-Pettersson säger att hur Annie Lööf (C) än gör nu när hon sitter och förhandlar med S så blir det dåligt för Sverige, det blir bara käbbel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Regeringsbildningen, löften och käbbel

 • Kenth Andersson

  Bara sedvanligt berömt svenskt hyckleri ett spel för galleriet, Sverige har inom kort en S-ledd regering med stöd av i första hand V, MP, C och L !!!!

  Gilla

 • Kurt

  Min son frågade mig om nyttan med demokrati, på min fråga hur han mena svarade han de gör ändå inte så som folk vill, de bara trixa till det passa dom. Så ingen mening att gå och rösta.
  Va ska man svara på det? Han ha ju rätt

  Gilla

 • Grune

  Bestämmer sig Löven för att i fortsättningen bedriva borgerlig politik så betyder det i realiteten att socialdemokraterna slutar att existera och vad tycker dom som röstat på S om att över en natt bli centerpartister allihop när det dom röstat på stryks från valresultatet.

  Gilla

 • Grune

  Det är enbart positivt om vi Svenskar ser till att inte blanda in S,C och L i någon som helst regeringsbildning.

  Gilla

 • Langmore

  ”Käbbel” säger dom som inte får sin röst hörd, klart att de är besvikna. Men käbbel är en nödvändighet och betyder egentligen inte mer än åt mant har svårt att komma överens. Det är väl inte heller konstigt, vi har alla olika intressen. Och alla intressen är i och för sig legitima. Men det är klart, försiktighet med skattebetalarnas pengar är en dygd.

  Gilla

  • Pettersson

   Langmore, vad menar du? Får inte Stefan Löfven sin röst hörd? Det är han som säger käbbel…

   Gilla

   • Langmore

    När han inte får som han vill så använder han ordet käbbel för att misskreditera sina motståndare.
    Så gör även många andra. Och på så sätt undviks sakfrågorna.
    Och det är ju de som är intressanta för oss medborgare.

    Gilla

   • Pettersson

    Typiskt käbbel…

    Gilla

  • Grune

   Om jag har förstått det hela så är det så att alla partier vill exakt samma sak men alla vill olika.
   Detta låter idiotiskt, jag vet men lyssna på

   1. Alla vill sänka skatten
   .
   2. Alla vill ha bättre sjukvård.
   3. Alla vill ha fler poliser.
   4. Alla vill ha en bättre skola.
   5. Alla vill minska invandringen (utom C som vill att hela världens befolkning skall flytta hit).
   6. Alla vill att flera jobb skapas.
   Varför talar inte de så kallade politikerna med varandra ??????
   då hade vi aldrig haft det helvete som dom nu har skapat på grund av att dom skiter i vad det SVENSKA folket vill.
   OCH VARFÖR MOBBAR ALLA I 7-KLÖVERN SD.
   Den frågan kan dom inte ens själva svara på, för dom har ingen aning.

   Gilla

  • Björn

   Försiktighet med skattebetalarnas pengar? Ja då är inte en vänsterregering svaret.
   De har en standardlösning när pengarna inte räcker: höjda skatter och ännu mera höjda skatter. 🤑😠

   Gilla

 • Billy Boy

  Före valet 9:e september 2018 gick Annie Lööf (C) ut med det här budskapet på kampanj-tröjan.

  Efter valet röstade både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) tillsammans med deras respektive riksdagsledamöter ner Ulf Kristersson (M) som regeringsbildare.

  Gilla

 • Nya tankar

  STACKARS BORGERLIGHET!!!

  Först hade de Bengt Westerberg! Sen kom Fredrik Reinfeldt! Och nu Annie Lööf!

  STACKARS BORGERLIGHET!!!

  Tre marodörer, som fullständigt pulvriserat all vad goda sunda borgerliga värden heter, så idag ingenting finns kvar, mer än trasor! Så att den idag är näst intill totalt DÖD!

  STACKARS BORGERLIGHET!!!

  TUR VI HAR SD!!!

  Gilla

 • Björn

  Vad Näbbgäddan Lööf säger är tämligen ointressant eftersom det aldrig och då menar jag aldrig går att lita på vad en centerpartist eller liberal säger.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: