Nobelfest för diktaturer i år igen

NOBEL. Den 10 december 2018 är det nobelfest igen. I vanlig ordning är samtliga partiledare inbjuda till Blå hallen – utom en, som portas för nionde året i rad. Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten ger samma anledning till portningen av Jimmie Åkesson (SD) som varje år: ”Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Partiets bakgrund i högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett hudfärg, härkomst eller religion. Nobelstiftelsen väljer därför att, i år liksom tidigare, inte bjuda in Sverigedemokraterna till årets Nobelfestligheter.”

Att Vänstern stödde Hitler eller att de än idag vill förstatliga privata tillgångar enligt sitt partiprogram har tydligen ingen betydelse. Socialdemokraternas rasistiska och nazistiska förflutna eller det rasbiologiska institutet, judepassen eller dagens umgänge med islamister verkar heller inte påverka Nobelstiftelsen.

Däremot bjuder Nobelstiftelsen och Lars Heikensten med varm han in diktaturer som Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan, Syrien, Zimbabwe, Eritrea och Kina med flera på sina årliga prisutdelningar och festligheter.

-Pettersson tror nog att Jimmie Åkesson är glad åt att slippa det sällskapet…några bilder från tidigare år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

39 thoughts on “Nobelfest för diktaturer i år igen

  1. Här bjudes inga mugglare in eftersom de har dålig härkomst. Vilka vidriga nazister det är i nobel-stiftelsen.

  2. Att inte bjuda in Åkesson är ju inte bara en skymf mot SD, utan även mot de 1,2 miljoner svenskar som röstade på SD.

    Har vi alla, som nu röstade på SD, en bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett hudfärg, härkomst eller religion?

    Nej tror inte det. Tror att de flesta liksom även jag själv är upplärda med att man behandlar människor som man träffar, på samma sätt som man själv skulle vilja bli bemött.

    Bara hoppas at SD för all framtid kommer att bojkotta detta spektakel.
    När det gäller fredspriset till Obama, så kan man ju bara undra hur många oskyldiga civila människor som har dött till följd av de beslut om stridshandlingar han har godkänt.

  3. Lägg ner denna patetiska Nobel cirkusen.
    En klubb för egen beundran.
    100% säker, att mr Nobel skulle lägga ner denna cirkus om han levt…detta var säkert absolut inte vad han önskade.

    Snacka om demokrati….bara för du inte tycker samma som Stefan Löfven, så ska du inte vara med i sandlådan.
    Och en sån sk. ledare som Stefan Löfven röstar folk på.
    Helt sinnessjukt…

    FRÅGA :
    Om ditt barn blir utsatt för utfrysning i skolan för hon/han inte håller med de andra barnen, ska då hon/han då fortsättas att frysas ut, och ska du då hålla med mobbarna, att det är rätt att frysa ut ditt barn ?

    Ni hör…..sinnesjukt !
    Och detta röstas för !
    FULLSTÄNDIGT SINNESSJUKT !!!

  4. Lägg ner denna patetiska Nobel cirkusen.
    En klubb för egen beundran.
    100% säker, att mr Nobel skulle lägga ner denna cirkus om han levt…detta var säkert absolut inte vad han önskade.

    Snacka om demokrati….bara för du inte tycker samma som Stefan Löfven, så ska du inte vara med i sandlådan.
    Och en sån sk. ledare som Stefan Löfven röstar folk på.
    Helt sinnessjukt…

    FRÅGA :
    Om ditt barn blir utsatt för utfrysning i skolan för hon/han inte håller med de andra barnen, ska då hon/han då fortsättas att frysas ut, och ska du då hålla med mobbarna, att det är rätt att frysa ut ditt barn ?

    Ni hör…..sinnesjukt !
    Och detta röstas för !
    FULLSTÄNDIGT SINNESSJUKT !!!

  5. Hade jag haft en egen TV-kanal, så skulle jag fixat ett alternativt spektakel.
    Punkt 1) De lättmanipulerade undersåtarna skulle fösas iväg till socialen och där stå och vifta med flaggor och hurra över de folkära bidragstagarna. För det är ju så det går till på Lejonbacken när de kungliga socialfallen står och vinkar.

    Punkt 2) Banketten skulle utspelas på något äldreboende, där vår kära gamla Hulda sitter och slafsar i sig gröt i en 3 – 4 timmar. Kvällens klo.

    Punkt 3) I afton dans. Hulda och Sune sätter snurr på tillställningen i en äkta, svensk, traditionell rollator-tango.

    Och Måna som snackar om att vi bara har en massa löjliga traditioner.

  6. En av 2018 års fredspristagare är den yazidiska kvinnan Nadia Murad.
    När SVT presenterade henne i ett kort avsnitt på SVTPlay-länken längst ned i min kommentar.

    SVT berättar om kvinnans fasansfulla upplevelser när ISIS-terrorister brutalt dödade hennes manliga släktingar m fl och hur ISIS förde bort kvinnorna till ett högkvarter där kvinnorna (inklusive henne själv) blev förnedrade och gruppvåldtagna under mycket lång tid.

    SVT fortsätter informationen i tal. En speaker läser:

    ”Till sist lyckades hon bli fri. Sen dess har hon rest runt i Europa och i muslimska länder för att berätta sin historia.”

    Detta avsnitt har SVT textat så här:

    ”Till sist lyckades hon bli fri. Sen dess har hon rest runt i världen för att berätta sin historia.”

    D v s de som har god hörsel får veta att ”hon har rest runt i Europa och i muslimska länder” … medan de som är döva eller har nedsatt hörsel och är hänvisade till textningen bara får veta att ”hon har rest runt i världen”.

    Varför undanhåller SVT för de textläsande döva och hörselskadade att den överlevande yazidiska kvinnan Nadia Murad efter befrielsen rest runt i muslimska länder?

    Nobel 2018: Tillkännagivanden Fredspriset. Avsnittet om fredspristagaren Nadia Murad börjar vid tidskod c:a 29 min 15 sek. på den liggande skalan:

    https://www.svtplay.se/video/19482040/nobel-2018-tillkannagivanden/nobels-fredspris-fredspriset

    • För att inte reta de ”heliga” muslimerna, som ser vad det står, men bara hör, besatta som de är, satans-mantrat allah inom sig, och inget annat! Därför törs de säga så att ”alla” hör sanningen, men måste stympa den textmässigt. Eller, försök att kommunisera med ett psykfall och dåre, som säger: ”Jag är Napoleon!” Det går inte! Men bildmässigt och via text, kanske det går! Därav cencuren och begränsningarna när det gäller detta!

  7. ”Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus!”

    eller

    ”Ta först ur bjälken ur ditt eget öga, innan du ser till grandet i din nästas!”

    HAN LEVER JU INTE SOM HAN LÄR, SOM ALLA PK-KOMMUNISTER!!! ”Allas-lika-värde!” Ha ha ha! Samma råa skämt som alltid i exkluderandes namn! Och hur tillämpar Mr. Heikensten själv demokratin med sitt förakt för den!!! Vilken sjuk dubbelmoralist!

    ”Om någon slår dig på ena kinden, vänd då den andra till, sa Jesus!” Men Mr. Heikensten har valt att sätta hårt mot hårt, i sin speciella ”demokrati”läggning. Och väljade av sin värnande utvalda ”allas-lika-värdes-grupp”, för det är väl så de gör i de länder som han så varmt välkomnar som likaberättigade!

  8. Men företrädare för partier med rötterna i kommunismen är välkomna.
    Nobelfesten = höjden av dårskap och fjanterier.

  9. Jag tycker Jimmie skall vara glad att han inte behöver vara med på detta spektakel.
    Jag antar att de arton flanarna i den så ”berömda” akademien kommer att närvara och även ”kulturprofilen” har väl fått permission för att kunna vara med på spektaklet.
    Plus en jävla massa andra pösmunkar och munkinnor som är där och frotterar sig med varandra.
    Fy f-n för sån skit, det hade varit bättre att lägga dessa pengar på att rensa upp på gator och torg bland allt patrask.

  10. Det är en rejäl mutfest. Nobelstiftelsen lever högt på skattebefrielsen. Och den lär fortsätta så som 7-klöver koryféerna bjuds på mat och dryck och tillfälle till prålande.

    • Undrar hur Kungen känner sig i detta sällskap?

      Hans uppgift är att representera hela Sveriges befolkning men i
      detta sammanhang lierar han sig med en organisation som inte
      erkänner hela befolkningens demokratiska åsikter och deras representanter.

      • Kungen ? Så länge apanagen flödar skita han väl i vem som sitter vid middagsbordet.

  11. Vem bryr sig? Inte jag och säkerligen inte Åkesson heller. Dessutom är Nobelfesten ett typiskt potentiellt terroristmål. Bäst att hålla sig därifrån.

  12. Nu kommer jag helt att sluta följa allt som har med Nobelstiftelsen att göra.
    Jag skiter i vem som får Nobelpris i olika kategorier, Skiter i att följa utdelningen av priserna och banketten likaså.

    Bob Dylan visste precis vad han gjorde när han höll sig undan i det längsta
    från detta spektakel med sina unkna människor.

    Tycker mest synd om kungahuset som inte har något val, utan måste jamsa med i denna charad.

  13. Nobelstiftelsen kan dra dit pepparn växer. Dom skulle stämmas inför DO, JO och alla ”O” myndigheter vi har. En franskt kravallrally vore på sin plats den 10 dec utanför stadshuset.

    • Det är dags att vi SVENSKA skattebetalar slutar att beta för detta rikemanskalas. Det kan dessa mångmiljardärer göra själva så länge inga människor blir bjudna, bara importerade utomjordingar.

  14. Den dagen som Jimmie Åkesson eventuellt är statsminister så hoppas jag innerligt att han bojkottar det där idiotevenemanget.

    • Apropå människors lika värde. Hur många Jimmy Åkesson går det på en muslimsk brottsling. Kanske 1000 eller 100 000??????

  15. Nobelstiftelsen är inte en stiftelse som alla andra. Stiftelsens bakgrund i extremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett åsikt, hudfärg, härkomst eller religion.

  16. VARJE ÅR blir man LIKA FÖRBANNAD å JIMMIE ÅKESSONS VÄGAR!
    Dessa jävla sluskar de bjuder in med högdragna MINER sitter och ”förtär sin dyrbara mat” som vi undersåtarna, folket, BETALAR åt DEM! Vore det upp till mig skulle jag stoppa in ett par kilo laxermedel i de övriga politikernas MAT.

    ATT inte de POLITKER SOM FORTFARANDE HAR NÅGOT HYFS KVAR I KROPPEN PROTESTERAR mot DETTA? NÄ, dessa Judas är LIVRÄDDA för att bli stämplade som rasister och därför KASTAR DE STORA STENAR på en KOLLEGA! Tvi VAle!

    • Och så sitter dom på sossarnas propaganda tv SVT och snackar om ”gästernas” klänningar som var och en kostar 2 årslöner för en fattigpensionär som sett till att dessa kräk kan roa sig gratis p skattebetalarnas pengar. DET ÄR ÄCKLIGT.

  17. VARJE ÅR blir man LIKA FÖRBANNAD å JIMMIE ÅKESSONS VÄGAR!
    Dessa jävla sluskar de bjuder in med högdragna MINER sitter och ”förtär sin dyrbara mat” som vi undersåterna, folket, BETALAR åt DEM! Vore det upp till mig skulle jag stoppa in ett par kilo laxermedel i de övriga politikernas MAT.

    ATT inte de POLITKER SOM FORTFARANDE HAR NÅGOT HYFS KVAR I KROPPEN PROTESTERAR mot DETTA? NÄ, dessa Judas är LIVRÄDDA för att bli stämplade som rasister och därför KASTAR DE STORA STENAR på en KOLLEGA! Tvi VAle!

  18. Hella gänget är en skam för mänskligheten inkl. Nobel Styrelsen och gästerna och kungligheterna, kanske ett undantag pristagarna.
    En klubb för invärtes beundran

  19. Att ha kvinnligt eller manligt kön är ingen merit till att få nobelpriset.
    Hela etablissemanget går allin för att helt mobba ut SD. Bevisar bara deras totala panik för folkets vrede över den förda katastrofpolitiken.
    Nästa katastrof Global Compact som virrpannora ska signera.
    Arma land!

  20. Konstigt, de kacklar hela tiden om ”människors lika värde”?

    Ingen har presenterar någon beräkningsgrund för att räkna ut en människas värde!

    – men ingen talar om människors lika ansvar, trots att ansvar är lättare
    att motivera.

Kommentera